reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny mam pytanie...
Moze ktoras ma taka wiedze, albo wie z doświadczenia. Bylam dzis u urologa na kontroli i wszystko ok, stwierdził, ze w ciazy w posiewie wyszly paciorkowce ale byly w niewielkiej ilosci dlatego badanie bylo do powtórzenia i nie było to przyczyna porodu przedwczesnego. W kazdym razie w zwiazku z tym, ze mam bole po lewej nie wiadomego pochodzenia dal mi skierowaie na tomografia komputerowa jamy brzucha i miednicy malej... jak zapytałam co ze staraniami o ciaze powiedzual ze odlozyc bo trzeba znac wynik czy wszystko ok... no i rozumiem, udalo mi sie zapisac na badanie 13wrzesnia co prawda 60km ode mnie, ale zalezalo mi na czasie...
Starania mielismy zaczac pod koniec wrzesnia po 3@. Czy to badanie przekresla mozliwosc starania sie na jakis czas nawet jak wyniki beda ok?!
Szukalam takiej informacji i w sumie nigdzie nie ma jasno napisane czy odkladac ciaze czy nie czy to utrudnia zajscie w ciaze czy nie.... pytalam.jak sie zapisywalam i w rejestracji powiedział facet ze tylko w ciazy byc nie mozna i tyle... z kolei w innej przychodni mowili ze starac sie w kolejnym cyklu (tu akurat i tak by tak wypadlo)... nie wiem co robic :/

@Oczekujaca123 ja myślę że lekarzowi chodzi oto żeby po prostu nie być w ciazy w trakcie badania i jeśli wynik wyjdzie dobrze możecie się starać to nie ma wpływu na ciążę
No tylko tak zaczelam sie zastanawiac czy takie promieniowanie chwile przed ciaza jest ok i czy nie spowoduje wad lub nie utrudni zajscia w ciaze... nie wiem czy to mozliwe ;p

No tylko tak zaczelam sie zastanawiac czy takie promieniowanie chwile przed ciaza jest ok i czy nie spowoduje wad lub nie utrudni zajscia w ciaze... nie wiem czy to mozliwe ;p
Hmm nie wydaje mi się że to mogłoby mieć znaczenia Ale na wszelki wypadek lepiej odłożyć o ten jeszcze jeden miesiąc starania.... będziesz się czuła bezpieczniej A ten miesiąc i tobie zrobi dobrze?

@Oczekujaca123 ja pewnie tez bym odczekała jeden cykl. Tylko jeden. A ile spokoju ducha przez to :) a tak to byś wiecznie się dręczyła, czy dobrze robisz :)
No ja w cyklu w ktorym bedzie badanie bie bede sie starac. Zaczelabym po kolejnym okresie w kolejnym cyklu. Czy o tym myslicie czy jeszcze pozniej?

13wrzesien badanie
24wrzesien planowana @
Starania chciałam zaczac koniec wrzesbia
W okolicy 8 pazdziernika bylaby owu wiec dopiero wtedy bylaby 1sza mozliwosc zajscia co i tak sie wydarzyc nie musi...

reklama
@oczekująca ja myślę o tym cyklu w którym masz badanie żeby odpuścić...
E no to w tym cyklu to ja nawet nie moge... tzn nie powinnam :)
Dlatego tak mi zalezalo, zeby znalezc gdzies jak najszybciej bo u mnie proponowali mi w pazdzierniku... i wszystkie plany musialabym przełożyć... wiec wole dojechac i miec w cyklu w ktorym i tak starac sie nie moge

Do góry