reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia jutro zaczynam 11 a na usg jest 11+2 niby Nie pytałam o płeć sama się zaczęła gin podsmiewywac. Nawet zaparć nie mam. Mysle ze ladne usg bede miala za tydzień na prenatalnych.
@magda1208 czyli Ty w 2 stronę masz ...
@matylda23 nie zazdroszczę sensacji. Nie znam sie na niemowlaczkach ale myślę ze zoltaczka to nie jest chyba aż tak mega niebezpieczna. Wiem ze tez po porodzie miałam. Widok krwi musial byc szokujący. 3 mam za Was kciuki.
@Oczekujaca123 i co z tego ze pierwsze za to późne. Nie zaszkodzi spróbować zapytać.

Dzieki dziewczyny za dobre słowa :)

reklama
@marshia mi jedna miarka dziennie wystarczy zeby bylo ok
Ale spokojnie mozesz dwie
U mnie ani objawów ani ruchów nie czuć za bardzo bo łożysko z przodu. Miałam nie kupować detektora bo myślałam zaraz ruchy to w koncu kupiłam chyba w 20 tyg
@Zzzzzz krew masz bardzo rozrzedzona jesli tak długo krzepnie. Pogadaj z lekarzem mi sie wydaje ze zwiekszenie Clexane może być niebezpieczne. Mi krzepnie w 25 s
Zbadaj też ddimery
@marshia jak chłopczyk to czesto już widza w 12 tyg jak dziewczynka to nie są pewni czy tam coś jeszcze nie urośnie
@matylda23 współczuje stresów ale mam nadzieję że wszystko do wyleczenia i będzie dobrze!

@marshia jutro zaczynam 11 a na usg jest 11+2 niby Nie pytałam o płeć sama się zaczęła gin podsmiewywac. Nawet zaparć nie mam. Mysle ze ladne usg bede miala za tydzień na prenatalnych.
@magda1208 czyli Ty w 2 stronę masz ...
@matylda23 nie zazdroszczę sensacji. Nie znam sie na niemowlaczkach ale myślę ze zoltaczka to nie jest chyba aż tak mega niebezpieczna. Wiem ze tez po porodzie miałam. Widok krwi musial byc szokujący. 3 mam za Was kciuki.
@Oczekujaca123 i co z tego ze pierwsze za to późne. Nie zaszkodzi spróbować zapytać.

Dzieki dziewczyny za dobre słowa :)

Tak

@Oczekujaca123 kariotyp z tego co się orientuje przysługuje po dwóch poronieniach udokumentowanych, taka mała luka w prawie to ciąże biochemiczne, i czasami wystarczy ze powiesz ze robiłaś testy ciążowe i wychodziły dodatnie a potem dostawałas krwawienie i nie wykonywałas bhcg. Oczywiście jeśli chce Ci się kombinować , nie wiem czy masz na to siły....bo po pierwsze to dostaniesz wedle mojej wiedzy skierowanie na kariotyp tylko dla siebie, mąż musiałby mieć również umówiona wizytę dla siebie by dla siebie takie skierowanie dostać ale tu dużo zależy od lekarza. Ja jak chodziłam po lekarzach po poronieniach to brałam listę badań z forum i się pytałam które może mi dać. Byłam wtedy w opłakanym stanie i przyznam szczerze to brałam ich na litość :) wiem ze lekarze maja wykaz badań na który mogą skierować pacjentkę, może taki wykaz jest gdzieś w necie dostępny? Wtedy wiedziałabys czego możesz żądać/ prosić :) z mojego doświadczenia wiem jednak ze wizyty u genetyka bywają najkrótsze i nic dużo nie wnoszą. Dużo więcej badań zlecił mi hematolog i immunolog. Jeśli mogłabym cis radzić to noe mów genetykowi o tum ze podejrzewają problem z szyjka, mow ze nie ma żadnych podejrzeń i wtedy on zacznie szukać problemu i zleci jakieś badania. I co ważne na wizycie u genetyka to wywiad rodzinny, przygotuj się do tego, może w rodzinie był u Ciebie już podobny przypadek, może masz w rodzinie jakieś choroby genetyczne, może podejrzenia. Dobry genetyk się tum zainteresuje. Ja po poronieniu sama robiłam badania genetyczne dziecka i wyszła wada genetyczna, może zadaj pytania o to, czy mógłbyś coś poradzić w tej kwestii. Z tego co wiem takie badania mogłabyś zrobić jeszcze nawet teraz bo w szpitalu są te probki które pobrali do badania histopatologicznego, wtedy należy wypożyczyć takie bloczki i wysłać ten materiał do badania. Wadę genetyczna określić można z tych próbek. Czasami zdarza się ze są prowadzone różne badania i lekarze dostają jakieś granty i zbierają np pacjentki które chciałyby takie badania zrobić i może się udać za darmo. Moja szwagierka czeka teraz na takie ,, dofinansowanie”. Ja tez zawsze pytam o to co on by zrobił gdyby się okazało ze hipotetycznie spotka mnie znowu to samo. I wtedy zawsze wpadają im do głowy pomysły na inne badania :)
A ja pozdrawiam wszystkie szczepiące się dziewczyny :) właśnie wracam z Łodzi z kolejnej szczepionki...@burczuś szkoda ze Was dziś nie było :/

Hej [emoji6]
Info z ostatniej chwili bo właśnie pani z rejestracji z Gynemed dzwoniła potwierdzić szczepienie i wizytę.
Szczepienie podrożało z 700 zł na 850zł.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Hej [emoji6]
Info z ostatniej chwili bo właśnie pani z rejestracji dzwoniła potwierdzić szczepienie i wizytę.
Szczepienie podrożało z 700 zł na 850zł.
Pozdrawiam
Tak ja już dzisiaj płaciłam 850 zł za pullowane. Ale inne aż tak nie podrożały. Oczywiście mówię o szczepieniu w Gynemed.

To mogłaś się podzielić info [emoji6]
Inne czyli jakie?
Jak byłam tam pierwszy raz to pani mówiła że nie ważne czy pulowane czy nie i każde 700 kosztuje.
Czyli szczepionki od męża po 700 zostały?

A ja tez dzisiaj zostałam wzięta z zaskoczenia bo ostatnio przez telefon to nic nie zrozumiałam jak do mnie dzwoniła :/ nie mam zasięgu w domu i słyszę co drugie słowo.
Na pewno szczepionki od męża i mieszane: czyli od męża i pullowane nie przekroczyły 800 zł. Ale konkretnie nie powiem bo po prostu z roztargnienia nie zapamiętałam, widziałam tylko że była karteczka naklejona na ladzie...
Największa podwyżka zostały objęte pullowane i to właśnie ponoć przez to ze są wyłącznie od dawców ( o których tu wcześniej rozmawiałyśmy)i wychodzą im najdrożej.
Panie pielęgniarki również uważają ze taka podwyżka jest nie w porządku, zwłaszcza wobec nas już zapisanych wcześniej na te szczepienia. Oczywiście mój mąż wspomni o tym na wizycie no ale wiadomo ze nic to nie zmieni. Ja to mimo ze pyskata to nie mam już sił tam o nic walczyć.... Ponoć ta podwyżka wynika z podwyżki w laboratorium APC a nie z winy gynemedu. W APC zrobili remont to teraz zdzierają ;)

reklama
@Oczekujaca123 myślę że Hatice podsunęła dobry pomysł. Tylko maz na szybciocha niech idzie do ogolnego po skierowanie do genetyka. Wizyte macie wspolna w tym samym pokoju.

Masakra z tymi kosztami dziewczyny :O

Do góry