reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak to ryczałt ale wiesz ja biorę heparyne jak latam samolotem albo jeżdżę długo samochodem np teraz będę jechać do Chorwacji bo to ok 10 godzin w samochodzie nogi jak banie bym miała jakby nie zastrzyk. Poszłam 2 dni temu po receptę rodzinną kręci nosem ja do niej że ma zaświadczenie i niech pisze ta receptę popatrzyła przeczytała i wypisała przypuszczam, że nawet nie wiedziała co to mthfr!

reklama
@Oczekujaca123 poproś ja o kariotyp jak nozesz miec za free to wiesz czemu nie skorzystać. Mi ginekolog nie przepisuje neoparinu na refundację wiec chodzę do przychodni pod domem i mi daja bez zaświadczeń.

Jestem po wizycie i jest git. Dzidziulino żyje ginekolog powiedziala ze ma coś między nogami :)) będę kupować detektor a co.
Jutro jade do immunolog do Szeli ona chce mi zwiekszyc heparyne do 0,6 a moja ginekolog jest mega przeciwna bo mam APTT 45,2 sek. Co myślicie o tym wyniku? Jakie są Wasze doświadczenia?
@marshia dalej zero objawow. Nawet cycki sa miękkie.

@Oczekujaca123 poproś ja o kariotyp jak nozesz miec za free to wiesz czemu nie skorzystać. Mi ginekolog nie przepisuje neoparinu na refundację wiec chodzę do przychodni pod domem i mi daja bez zaświadczeń.

Jestem po wizycie i jest git. Dzidziulino żyje ginekolog powiedziala ze ma coś między nogami :)) będę kupować detektor a co.
Jutro jade do immunolog do Szeli ona chce mi zwiekszyc heparyne do 0,6 a moja ginekolog jest mega przeciwna bo mam APTT 45,2 sek. Co myślicie o tym wyniku? Jakie są Wasze doświadczenia?
Tylko czy ten kariotyp to mi bedzie przyslugiwal po 1 porodzie przedwczesnym? :(

Ciesze sie ! I trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze :**

@burczuś dziękuję :*
Dawno mnie nie było..streści ktoś po troszku co u Was? U nas kiepsko.. Już dwa razy byłyśmy w szpitalu. Najpierw żółtaczka, teraz biegunka z krwią. Krwi było mega dużo, widok koszmarny. Wstępnie jest to uczulenie na białko mleka krowiego, ale jest już na nutramigenie, a krew dalej jest po kilku dniach przerwy. Do tego ulewania, gazy bóle brzuszka. Pełen pakiet.. Myślałam, że wyczerpałam w ciąży limit, niestety nie.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i brzuchatki <3

Ja mam fraxi 0,6 APTT obecnie poniżej normy 25,3. Czas krzepnięcia też szybki.

@Zzzzzz juz coś widać????? Przecież Ty masz dopiero 10+ czy juz 11+? To ja głupia w 12+1 nawet nie zapytałam czy widać, bo nie sądziłam, ze coś może już być.... i pozostaje czekać tydzuen ponad na nifty.
Ile ma maluszek???? Coś ładnego ustrzeliliście na usg? :)
U mnie tez wciąż nic.... No może znowu lekko zaczyna kłuć w cyckach - jak na samym poczatku - takie ni to ciągnięcia, ni ukłucia drobne.
No i kupiłam ten błonnik z pingwinkiem - bo bez wspomagaczy ani rusz.
@iveo @magda1208 dawkowalysie w tej dawce dziecięcej? ;)

Dawno mnie nie było..streści ktoś po troszku co u Was? U nas kiepsko.. Już dwa razy byłyśmy w szpitalu. Najpierw żółtaczka, teraz biegunka z krwią. Krwi było mega dużo, widok koszmarny. Wstępnie jest to uczulenie na białko mleka krowiego, ale jest już na nutramigenie, a krew dalej jest po kilku dniach przerwy. Do tego ulewania, gazy bóle brzuszka. Pełen pakiet.. Myślałam, że wyczerpałam w ciąży limit, niestety nie.

Kochana ściskam życzę wytrwałości oby wszystko się unormowało.

Czesc:* to u nas bylo podobnie. Pocirsze vie, ze Asi zostala nietolerancja laktozy, ale je np jogurt krowo bez laktozy. Jelitka trochę potrzebują zeby się wygoic

@Zzzzzz gratuluje wizyty :*

@Zzzzzz juz coś widać????? Przecież Ty masz dopiero 10+ czy juz 11+? To ja głupia w 12+1 nawet nie zapytałam czy widać, bo nie sądziłam, ze coś może już być.... i pozostaje czekać tydzuen ponad na nifty.
Ile ma maluszek???? Coś ładnego ustrzeliliście na usg? :)
U mnie tez wciąż nic.... No może znowu lekko zaczyna kłuć w cyckach - jak na samym poczatku - takie ni to ciągnięcia, ni ukłucia drobne.
No i kupiłam ten błonnik z pingwinkiem - bo bez wspomagaczy ani rusz.
@iveo @magda1208 dawkowalysie w tej dawce dziecięcej? ;)

Tak dla mnie jest zbawienny.
Marshia ciesz się kochana z przebiegu ciąży.
Wierz mi czasami lepiej ominąć te wszystkie atrakcje . Najważniejsze,że z krasnalem jest wszystko dobrze.

reklama
Kochane mamusie @Porzeczka1234 @Destino @nafoczka @agatush @kas90 @Funia90 @matylda23 @Avita @bobasek1990 ponawiam zapytanie odnośnie wózka ,łóżeczka.
Czy macie jakieś sprawdzone rożki ,kocyki.
Gdzie najlepiej zakupić body i ciuszki.? Chodzi mi o jakość. Jaką firmę polecacie.
Jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji i pieluszek. Buteleczki czy są jakieś sprawdzone. Może pytania nie na miejscu ale sprawdzone przez was na bobasach to będę miała pewność że dobre.

Proszę o radę choć wiem, że jeszcze tyle czasu przed nami.
Dziękuję

Ostatnia edycja:
Do góry