reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia nie będę tak w nieskończoność robić tych stymulacji. Pamiętaj, że to był nr 5 już [emoji15][emoji15][emoji15] Czas spojrzeć prawdzie w oczy. Ja już nie najmłodsza, wiec wartościowych komórek niewiele. No i wyniki u m są mocno obniżone. Dlatego u nas zawsze tylko in vitro mogło być. Myśle o KD w Czechach, ale ze względu na kiepskie wyniki nasienia mamy z m wątpliwość czy to ma sens i czy nie od razu pójść w kierunku AZ. Zobaczymy jak to się potoczy. Jedno jest pewne: ten cykl po stymulacji odpoczywam [emoji41]
@czarna_mala @dżoasia no właśnie.... ważne żeby w tych staraniach się nie zatracić. I mieć trochę tego życia dla siebie. Dlatego ja normalnie planuje wakacje, urlopy... a jak wypadają akurat wizyty no coz. Miesiąc w plecy to nie problem. Lepiej się żyje jak człowiek wypoczęty.
I powiem wam dziewczęta, że gdybym tak się oglądała, że zaraz będę w ciąży to nie zmieniłabym wygodnej pracy (no bo zaraz będę w ciąży przecież)i tkwiłabym w niej nieszczęśliwie kolejne kilka lat. A tak zmieniam już dwukrotnie [emoji6]
Starania, staraniami ale też trzeba żyć.
No to się nagadałam [emoji6]

Za was wszystkie słońca [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ niech pojawią się tu kolejne ciąże [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
coś w tym jest, od 3 lat kiedy prztrafiło mi sie pierwsze poronienie całe życie moje się kręci wokół badań i lekarzy a ja czuje się coraz bardziej chora przez to wszystko, bo jak nie w tym badaniu coś wyjdzie to w tamtym itd. Mam już pełna d... tego wszystkiego. Mam problem coraz większy żeby nastawić się do tego pozytywnie i ten wiek o którym piszecie, 37 lat mam i ta presja czasu mnie dobija.

Dziewczyny ostatnio dwa razy przy badaniu moczu wyszło mi ciężar właściwy poniżej normy 1,013 przy normie od 1,015 do 1,030. w necie piszą nieciekawe rzeczy jak o tym czytam a lekarz nie zwrócił na to zbytnio uwagi. Nie wiem czy mam dalej szukać powodu, kreatynia jest w normie.

Tak robią. U niektórych dziewczyn jest poprawa, spada FSH, podnosi się nieco AMH. A u innych są problemy, robią się torbiele, występują puste pecherzyki...
Nie o wszystkim się mówi.
Do dziewczyn z problemami przy IVF. Sorry, ze tutaj, ale sie nie udzielam na innych wątkach.
Nie mam pojęcia czy juz to robią, ale skoro wypowiada sie doktor z invicty to moze tak.
Link do: MamaDu.pl - ciąża, poród, niemowlę, przedszkolak
Mamy na watku jedna dziewczyne ktora miala ten zabieg poltora tygodnia temu. Czekamy na efekty :)

Dziewczyny czy te wyniki sa ok? Wczoraj wrzucalam te ft4 ft3 a dzis jeszcze dostalam wyniki z antyTG antyTPo
Wiadomo normy normami, ale moze ktoras wie, czy faktycznie sa odpowiednie.
Dawke euthyroxu juz zwiekszylam, zeby Tsh spadło.

A homocysteina od 18.07 spadla z 16 na 8.24 ;) od 23.07 biore metylowane witaminy takze dziala
20180814_075401.jpg

Załączniki

• 20180814_075401.jpg
    20180814_075401.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 376
reklama
@marshia Będzie Dobrze
@czarna_mala Ściskam i życzę wytrwałości.
Kciuki za staraczki.
Mamusie pozdrawiam.
@Porzeczka1234 U mnie bez zmian nie odzywam się bo źle się czuje bóle głowy mdłości do tego żołądek i brzuch .
Krocze i spojenie mnie boli już łykam magnez ale z miernym skutkiem.
Wstaję pomalutku bo kręgosłup i pupa boli .
Zrobiłam sobie test papierka lakmususowego i zabarwił się na zielono tj. ph 6-6,5 zastanawiam się czy infekcji nie ma.
Modlę się aby dotrwać do końca bez atrakcji.
No to ponażekałam.

Do góry