reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia kochana dostaniesz zielone światło bo hamowanie z dawcą powyżej 40% pewno na wywindowane resztę wyników dostaniesz wyższą dawkę encortonu ja tak bynajmniej od Maliny dostałam .

@Kudi81 nk masz sporo za wysoko. Przypomnij mi gdzie się leczysz u kogo? Ja nie leczyłam się u Przybycienia a to on daje accofil Paśnik i Malina tym lekiem raczej nie leczą! Jakie masz allo mrl. Popieram @matylda23 accofil to nie cukierki to leki na nowotwor sporo jest skutków ubocznych przemyśl sprawę

reklama
@Porzeczka1234 a jaką dawkę encortonu Ty miałaś? Tak właśnie myślałam, ale napisałam do niego bo np gin z kliniki przepisał mi dawkę 10mg "bo każdej go przepisuje", ale nie wiem czy to nie za mało w takim wypadku. Chyba, że będzie miał jakiś inny sposób. Zobaczę czy się odezwie.
Co do Paśnika i accofilu - on go daje, ale np dziewczyny na ivf wątku biorą go 5dni przed transferem i potem zastrzyk 2dni po. Myślę, że takiego leczenia accofilem przez cały pierwszy trymestr nie stosuje, przynajmniej nie spotkałam się z jakim jego zaleceniem jeszcze, a na tamtym wątku chyba 80% lasek do niego jeździ ;)

@Porzeczka1234 a jaką dawkę encortonu Ty miałaś? Tak właśnie myślałam, ale napisałam do niego bo np gin z kliniki przepisał mi dawkę 10mg "bo każdej go przepisuje", ale nie wiem czy to nie za mało w takim wypadku. Chyba, że będzie miał jakiś inny sposób. Zobaczę czy się odezwie.
Co do Paśnika i accofilu - on go daje, ale np dziewczyny na ivf wątku biorą go 5dni przed transferem i potem zastrzyk 2dni po. Myślę, że takiego leczenia accofilem przez cały pierwszy trymestr nie stosuje, przynajmniej nie spotkałam się z jakim jego zaleceniem jeszcze, a na tamtym wątku chyba 80% lasek do niego jeździ ;)
Kochana ja miałam 15 mg dziennie 10 mg rano i 5 mg do obiadu! Myślę , że 10 mg to za mało spróbuj z 15 mg

@Marthi ja brałam glucophage xr 750 przy duzo nizszych wynikach niż Twoje insulina 3 45 42- o jakies takie- zadnej spiaczki nie było- na poczatku pare dni brzuch mnie bolał i sraczka ale przeszło
Co do Clexanu wszyscy piszą od testu dlatego trzeba testowac wczesnie najlepiej z allegro ;)

@dżoasia Malina przy wyniku poniżej 40 % mówi absolutnie się nie starać- w Lodzi allo badamy zawsze z męzem tylko
Skoro juz sie wciagnełas w te szczepionki mysle ze warto dojsc do prawidłowego wyniku

@Kudi81 mozna zaryzykowac przy takich wynikach bez szczepień - komus sie udało mamy tu 2 pozytywne przykłady a wielu osobom nie- to juz Twój wybór na co masz czas i siłe
Allo warto zbadac jesli chcesz sie szczepic bo jak masz i tak miec ciaze na sterydzie to nic innego na allo nie ma
@Porzeczka1234 ale Malina nie bada allo z dawca- czy nie jest wazne jakie z mezem??

@Marthi w Łodzi, w APC, płaciłam 350 za cytokiny, i 480 za MLR.
Letrozol to substancja czynna, zarówno w Lametta jak i w leku Letrozol, i w takiej samej dawce. Inna jest po prostu nazwa produktu i substancji pomocniczych.
@dżoasia jeśli badanie robiłaś 3 tygodnie po ostatnim szczepieniu to jest jeszcze szansa że ono trochę jeszcze urośnie.
Moim zdaniem, zaznaczam, branie encortonu bezpośrednio po szczepieniach mija się z celem....chyba że dr przewidział więcej doszczepień niż jedno. No i nie oszukujmy się, dawka 10 nie jest duża, jeśli ma się ją brać kilka dni przed transferem to nie wiele da. Z tego co się orientuje to ty chyba mieć będziesz stymulacje teraz... warto poczekać na zalecenia, żeby nie zepsuć sobie stymulacji.

@Marthi ja brałam glucophage xr 750 przy duzo nizszych wynikach niż Twoje insulina 3 45 42- o jakies takie- zadnej spiaczki nie było- na poczatku pare dni brzuch mnie bolał i sraczka ale przeszło
Co do Clexanu wszyscy piszą od testu dlatego trzeba testowac wczesnie najlepiej z allegro ;)

@dżoasia Malina przy wyniku poniżej 40 % mówi absolutnie się nie starać- w Lodzi allo badamy zawsze z męzem tylko
Skoro juz sie wciagnełas w te szczepionki mysle ze warto dojsc do prawidłowego wyniku

@Kudi81 mozna zaryzykowac przy takich wynikach bez szczepień - komus sie udało mamy tu 2 pozytywne przykłady a wielu osobom nie- to juz Twój wybór na co masz czas i siłe
Allo warto zbadac jesli chcesz sie szczepic bo jak masz i tak miec ciaze na sterydzie to nic innego na allo nie ma
@Porzeczka1234 ale Malina nie bada allo z dawca- czy nie jest wazne jakie z mezem??
@iveo już bada tzn są 2 wyniki ją też z jednym miałam 0 a chyba z dawcą 47 i zielone światło. Chodź Malina za dużo mi nie tłumaczył a ja nie pytałam

@edloteh Malina zawsze daje encorton po szczepieniach ale w ciąży są 2 doszczepiania ja nie wiem jak inni robią i szczerze ja donosiłam ciążę dlatego będę prof. chwalić.

reklama
@burczuś dam znać :) też nie wiedziałam, że się robi, w ogóle jak zobaczyłam te wyniki dzisiaj to zdębiałam, bo każdy inny i do tego taka rozbieżność, a dopiero potem zobaczyłam, że jeden był z dawcą

Do góry