reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 on nie cche rozmawiac nie wychodzi z taka inicjatywa mam wrazenie ze mu na nas nie zalezy zawsze to ja sie musze kajac przed nim to bez sensu tak zyc z kims komu na tobie nei zalezy. boli ale czasem trzeba podjac radykalne srodki. Dla niego to ja zawsze jestem czemus winna bo sie odezwe i powiem ze cos robi zle. Bez sensu to wszystko tak sie nei da zyc.

Hej,
Jestem po wczorajszej wizycie u mojego gin.

Z nowych zaleceń na podstawie wyników krzywej insulinowej i glukozowej:
- Gluckophage XR 750, zaczynam brać od dzisiejszego dnia (wieczorem), mam nadzieję, że nie wpadnę w śpiączkę bo jak przeczytałam ulotkę to się zeschizowałam trochę:O

Co do PAI-1:
- Clexane 0,6. Jednak nadal jest za tym bym od testu brała w razie "w", ale mam te testy (najlepiej bete) robić solidnie, najprędzej jak się da... Niestety dawka 0,6 jest deficytowa :/ Nie moge poki co dostac tego leku -.-

Odnośnie długich cykli - zaproponował stymulacje.
Wspomniał o Clo + Ovitrelle. Jak zaczęłam bręczeć, że Clo upośledza ponoć endometrium itd. to jakoś nie chciał zbytnio o tym dyskutować, tłumacząc, że wielu jego pacjentką się na tym udało.
Potem coś przebąkiwał o Letrozolu ewentualnie... Chciałam dopytać o Lamettę, ale zapomniałam nazwy :/ A Lametta jak rozumiem to nie to samo co Letrozol?
Doradźcie proszę coś w tym temacie, bo ja nigdy nie miałam stymulacji... Owu są, ale myślę o niej pod kątem skrócenia cyklu i by te pęcherzyki szybciej pękały.

No i jedno, co zapomniałam dopytać to o jego zdanie nt. skierowania na histeroskopię, ale to chyba dopytam mailowo, jak mi coś więcej napiszecie o stymulacji CLO i innymi specyfikami bo chciałabym do tego też nawiązać :)

@iveo, @Porzeczka1234 - dzięki, zorientuję się w Synevo i Diagnostyce czy to robią ;)
@edloteh - a powiedz proszę, ile kosztuje to ALLO-MRL?
@basiawol - a brałaś wcześniej clexane w tych straconcyh ciążach? jeśli tak to jaka dawka? PAI masz hetero czy homo?
Trzymam kciuki za porozumienie z mężem:)

@Marthi jA MAM homozygote w PaI w pierwszej straconej nic nie bralam, w drugiej straconej bralam clexane 0,4 ale od 8 tyg lekarz mowil ze to za pozno i za mało. A z meżem to spislam nas na straty nie moze w zwiazku starac sie tylko jedna osoba. Nie wiem nie przejdziemy dalej jak nie wytlumaczymy pewnych rzeczy i tyle.a to raczej nie mozliwe juz

Hej,
Jestem po wczorajszej wizycie u mojego gin.

Z nowych zaleceń na podstawie wyników krzywej insulinowej i glukozowej:
- Gluckophage XR 750, zaczynam brać od dzisiejszego dnia (wieczorem), mam nadzieję, że nie wpadnę w śpiączkę bo jak przeczytałam ulotkę to się zeschizowałam trochę:O

Co do PAI-1:
- Clexane 0,6. Jednak nadal jest za tym bym od testu brała w razie "w", ale mam te testy (najlepiej bete) robić solidnie, najprędzej jak się da... Niestety dawka 0,6 jest deficytowa :/ Nie moge poki co dostac tego leku -.-

Odnośnie długich cykli - zaproponował stymulacje.
Wspomniał o Clo + Ovitrelle. Jak zaczęłam bręczeć, że Clo upośledza ponoć endometrium itd. to jakoś nie chciał zbytnio o tym dyskutować, tłumacząc, że wielu jego pacjentką się na tym udało.
Potem coś przebąkiwał o Letrozolu ewentualnie... Chciałam dopytać o Lamettę, ale zapomniałam nazwy :/ A Lametta jak rozumiem to nie to samo co Letrozol?
Doradźcie proszę coś w tym temacie, bo ja nigdy nie miałam stymulacji... Owu są, ale myślę o niej pod kątem skrócenia cyklu i by te pęcherzyki szybciej pękały.

No i jedno, co zapomniałam dopytać to o jego zdanie nt. skierowania na histeroskopię, ale to chyba dopytam mailowo, jak mi coś więcej napiszecie o stymulacji CLO i innymi specyfikami bo chciałabym do tego też nawiązać :)

@iveo, @Porzeczka1234 - dzięki, zorientuję się w Synevo i Diagnostyce czy to robią ;)
@edloteh - a powiedz proszę, ile kosztuje to ALLO-MRL?
@basiawol - a brałaś wcześniej clexane w tych straconcyh ciążach? jeśli tak to jaka dawka? PAI masz hetero czy homo?
Trzymam kciuki za porozumienie z mężem:)
@Marthi a Ty masz homo czy hetero pai? Idź, idz na histero jak nie mialas, to naprawde krotkie badanie, a warto.

@basiawol musisz sobie to Kochana jakos poukładać,myślę, ze wszystkie trzymamy kciuki za dobre dla Ciebie rozwiazanie tego problemu.

@basiawol - no faktycznie, dość późno miałaś wprowadzone to clexane i mała dawka. :( Ja już od razu wczoraj pow. ginowi, że 0.6 i on też jak zobaczył PAI-1 był za tym, na szczęście.

@anna_kat - Ja mam PAI - homo 4G/4G. Na histero chcę iść, ale czekam stale na termin. :(

@Marthi allo kosztuje 330 w Krakowie. Nie wiem jak gdzieś indziej. A lametta to letrozol, tylko się inaczej nazywa.

Dziewczyny pomocy małej potrzebuję. Odebrałam te wyniki allo i okazało się, że hamowanie mi wyszło 14% z mężem (ujowo, wiem), ale zrobili też z dawcą i wyszło 59,8%. Już naisałam do wuja Jarka co z tym zrobić, ale może Wy cos też podpowiecie? Przed szczepieniami nie robiłam allo tylko cytokiny, więc nie wiem jak to moglo wyglądać jeśli chodzi o męża. Tylko tyle wiem, że IL10 była niby w normie ale za niska jak na ciążę. Za to prozapalne wywindowane w górę.

@anna_kat to jest badanie IMK tam jest stosunek CD4/CD8 mój wynik to 3,5 po szczepieniach 2,3 dla staraczek winien być ok 1 w skrócie mój układ imunolo traktuje dziecko w każdym momencie ciąży jak coś co trzeba usunąć. @Kudi81 wstawila to badanie

@bobasek1990 niunia jest piękna!
Bardzo mnie wzrusza każde maleństwo forumowe bo wiem jaka to walka była aby pojawiło się na świecie. Niech się chowa zdrowo.

@basiawol Tak ja miałam histeroskopię i Ty sobie zrób co ci szkodzi będziesz miała pewność, że nad wszystkim panujesz. Basiu tu większość ma trombofilię

@Kudi81 moim zdaniem masz wysokie nk

@Zzzzzz Alicja jest super mam nadzieję, że Ci pomoże. Pobrał ci wymazy?
@Porzeczka1234 myślisz że przy moim stosunku CD4/CD8 1,7 i NK 28% szczepienia są jedynym rozwiązaniem? zwłaszcza że stwi
@matylda23 skoro miałaś acofil na allo to jeżeli twierdzi, że mój organizm nie produkuje przeciwciał blokujących czyli uważa, że mam niskie allo (bez badania allo mlr i CBA) to chyba też powinien mi zlecić acofil prawda? jak uważasz?
@Marthi ja biorę glucophage XR 500 ale teraz nowy gin mi powiedział że to za mało i mam brać min 2x500 XR i też się zastanawiam czy to nie za dużo
może podpowiedzą coś dziewczyny które mają też ten lek i w jakich dawkach?

myślicie że powinnam zrobić badanie allo mlr sama od siebe czy ufać Paśnikowi?

reklama
@Kudi81 , nie powiem Ci co powinnaś brać. Mi się udało mimo allo 0%, nk50 i brakujących kirów, ale nie wiem co tak naprawdę pomogło. Czy to czy steryd. Accofil to też nie są cukierki, ja się w tej ciąży zdecydowałam, ale jeśli kiedyś pomyślę o kolejnej ciąży, nie wiem czy będę go brała.

Do góry