reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 on nie cche rozmawiac nie wychodzi z taka inicjatywa mam wrazenie ze mu na nas nie zalezy zawsze to ja sie musze kajac przed nim to bez sensu tak zyc z kims komu na tobie nei zalezy. boli ale czasem trzeba podjac radykalne srodki. Dla niego to ja zawsze jestem czemus winna bo sie odezwe i powiem ze cos robi zle. Bez sensu to wszystko tak sie nei da zyc.

Hej,
Jestem po wczorajszej wizycie u mojego gin.

Z nowych zaleceń na podstawie wyników krzywej insulinowej i glukozowej:
- Gluckophage XR 750, zaczynam brać od dzisiejszego dnia (wieczorem), mam nadzieję, że nie wpadnę w śpiączkę bo jak przeczytałam ulotkę to się zeschizowałam trochę:O

Co do PAI-1:
- Clexane 0,6. Jednak nadal jest za tym bym od testu brała w razie "w", ale mam te testy (najlepiej bete) robić solidnie, najprędzej jak się da... Niestety dawka 0,6 jest deficytowa :/ Nie moge poki co dostac tego leku -.-

Odnośnie długich cykli - zaproponował stymulacje.
Wspomniał o Clo + Ovitrelle. Jak zaczęłam bręczeć, że Clo upośledza ponoć endometrium itd. to jakoś nie chciał zbytnio o tym dyskutować, tłumacząc, że wielu jego pacjentką się na tym udało.
Potem coś przebąkiwał o Letrozolu ewentualnie... Chciałam dopytać o Lamettę, ale zapomniałam nazwy :/ A Lametta jak rozumiem to nie to samo co Letrozol?
Doradźcie proszę coś w tym temacie, bo ja nigdy nie miałam stymulacji... Owu są, ale myślę o niej pod kątem skrócenia cyklu i by te pęcherzyki szybciej pękały.

No i jedno, co zapomniałam dopytać to o jego zdanie nt. skierowania na histeroskopię, ale to chyba dopytam mailowo, jak mi coś więcej napiszecie o stymulacji CLO i innymi specyfikami bo chciałabym do tego też nawiązać :)

@iveo, @Porzeczka1234 - dzięki, zorientuję się w Synevo i Diagnostyce czy to robią ;)
@edloteh - a powiedz proszę, ile kosztuje to ALLO-MRL?
@basiawol - a brałaś wcześniej clexane w tych straconcyh ciążach? jeśli tak to jaka dawka? PAI masz hetero czy homo?
Trzymam kciuki za porozumienie z mężem:)

@Marthi jA MAM homozygote w PaI w pierwszej straconej nic nie bralam, w drugiej straconej bralam clexane 0,4 ale od 8 tyg lekarz mowil ze to za pozno i za mało. A z meżem to spislam nas na straty nie moze w zwiazku starac sie tylko jedna osoba. Nie wiem nie przejdziemy dalej jak nie wytlumaczymy pewnych rzeczy i tyle.a to raczej nie mozliwe juz

Hej,
Jestem po wczorajszej wizycie u mojego gin.

Z nowych zaleceń na podstawie wyników krzywej insulinowej i glukozowej:
- Gluckophage XR 750, zaczynam brać od dzisiejszego dnia (wieczorem), mam nadzieję, że nie wpadnę w śpiączkę bo jak przeczytałam ulotkę to się zeschizowałam trochę:O

Co do PAI-1:
- Clexane 0,6. Jednak nadal jest za tym bym od testu brała w razie "w", ale mam te testy (najlepiej bete) robić solidnie, najprędzej jak się da... Niestety dawka 0,6 jest deficytowa :/ Nie moge poki co dostac tego leku -.-

Odnośnie długich cykli - zaproponował stymulacje.
Wspomniał o Clo + Ovitrelle. Jak zaczęłam bręczeć, że Clo upośledza ponoć endometrium itd. to jakoś nie chciał zbytnio o tym dyskutować, tłumacząc, że wielu jego pacjentką się na tym udało.
Potem coś przebąkiwał o Letrozolu ewentualnie... Chciałam dopytać o Lamettę, ale zapomniałam nazwy :/ A Lametta jak rozumiem to nie to samo co Letrozol?
Doradźcie proszę coś w tym temacie, bo ja nigdy nie miałam stymulacji... Owu są, ale myślę o niej pod kątem skrócenia cyklu i by te pęcherzyki szybciej pękały.

No i jedno, co zapomniałam dopytać to o jego zdanie nt. skierowania na histeroskopię, ale to chyba dopytam mailowo, jak mi coś więcej napiszecie o stymulacji CLO i innymi specyfikami bo chciałabym do tego też nawiązać :)

@iveo, @Porzeczka1234 - dzięki, zorientuję się w Synevo i Diagnostyce czy to robią ;)
@edloteh - a powiedz proszę, ile kosztuje to ALLO-MRL?
@basiawol - a brałaś wcześniej clexane w tych straconcyh ciążach? jeśli tak to jaka dawka? PAI masz hetero czy homo?
Trzymam kciuki za porozumienie z mężem:)
@Marthi a Ty masz homo czy hetero pai? Idź, idz na histero jak nie mialas, to naprawde krotkie badanie, a warto.

@basiawol musisz sobie to Kochana jakos poukładać,myślę, ze wszystkie trzymamy kciuki za dobre dla Ciebie rozwiazanie tego problemu.

@basiawol - no faktycznie, dość późno miałaś wprowadzone to clexane i mała dawka. :( Ja już od razu wczoraj pow. ginowi, że 0.6 i on też jak zobaczył PAI-1 był za tym, na szczęście.

@anna_kat - Ja mam PAI - homo 4G/4G. Na histero chcę iść, ale czekam stale na termin. :(

@Marthi allo kosztuje 330 w Krakowie. Nie wiem jak gdzieś indziej. A lametta to letrozol, tylko się inaczej nazywa.

Dziewczyny pomocy małej potrzebuję. Odebrałam te wyniki allo i okazało się, że hamowanie mi wyszło 14% z mężem (ujowo, wiem), ale zrobili też z dawcą i wyszło 59,8%. Już naisałam do wuja Jarka co z tym zrobić, ale może Wy cos też podpowiecie? Przed szczepieniami nie robiłam allo tylko cytokiny, więc nie wiem jak to moglo wyglądać jeśli chodzi o męża. Tylko tyle wiem, że IL10 była niby w normie ale za niska jak na ciążę. Za to prozapalne wywindowane w górę.

@anna_kat to jest badanie IMK tam jest stosunek CD4/CD8 mój wynik to 3,5 po szczepieniach 2,3 dla staraczek winien być ok 1 w skrócie mój układ imunolo traktuje dziecko w każdym momencie ciąży jak coś co trzeba usunąć. @Kudi81 wstawila to badanie

@bobasek1990 niunia jest piękna!
Bardzo mnie wzrusza każde maleństwo forumowe bo wiem jaka to walka była aby pojawiło się na świecie. Niech się chowa zdrowo.

@basiawol Tak ja miałam histeroskopię i Ty sobie zrób co ci szkodzi będziesz miała pewność, że nad wszystkim panujesz. Basiu tu większość ma trombofilię

@Kudi81 moim zdaniem masz wysokie nk

@Zzzzzz Alicja jest super mam nadzieję, że Ci pomoże. Pobrał ci wymazy?
@Porzeczka1234 myślisz że przy moim stosunku CD4/CD8 1,7 i NK 28% szczepienia są jedynym rozwiązaniem? zwłaszcza że stwi
@matylda23 skoro miałaś acofil na allo to jeżeli twierdzi, że mój organizm nie produkuje przeciwciał blokujących czyli uważa, że mam niskie allo (bez badania allo mlr i CBA) to chyba też powinien mi zlecić acofil prawda? jak uważasz?
@Marthi ja biorę glucophage XR 500 ale teraz nowy gin mi powiedział że to za mało i mam brać min 2x500 XR i też się zastanawiam czy to nie za dużo
może podpowiedzą coś dziewczyny które mają też ten lek i w jakich dawkach?

myślicie że powinnam zrobić badanie allo mlr sama od siebe czy ufać Paśnikowi?

reklama
@Kudi81 , nie powiem Ci co powinnaś brać. Mi się udało mimo allo 0%, nk50 i brakujących kirów, ale nie wiem co tak naprawdę pomogło. Czy to czy steryd. Accofil to też nie są cukierki, ja się w tej ciąży zdecydowałam, ale jeśli kiedyś pomyślę o kolejnej ciąży, nie wiem czy będę go brała.

Do góry