reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@olaa90 kochana duszyczko dobra moja :* no mysle ze juz nic dodatkowego aaa pasnik mowil o krzywej insulinowej chociaz nie wydaje mu sie ale dla bezpieczeństwa kazal zrobic
wiec komplet juz chyba mam tak mysle , a histero uspokoilaby mnie troche
@Porzeczka1234 a ty mialas histero???

Dziewczynki trafilam tutaj trzy miesiace temu i zrobilam mase badan uspokoilam sie i dzi9ekuje wam takie fora to cos wspanialego!!!
teraz kazda moja ciaza zakonczy sie sukcesem ja to wiem i czuje nie wiem skad ale czuje megaaa spokój :)

reklama
@basiawol wiem ze ja nic nie pomoglam ale ja tez otrzymalam mase porad i wsparcia:) pomoc bezcenna:) bardzo ciesze ze z Twojego pozytywnego nastawienia, powodzenia :)

Ostatnia edycja:
@Kudi81 a robiłaś CBA? Nk i stos cd4/cd8 mamy porównywalne :/
@marshia nie robiłam CBA ani allo mlr więc zastanawiam sie jak on stwierdził że moj organizm nie produkuje przeciwciał blokujących
@olaa90 też nie chce się szczepić więc namowilam P. na wlewy z intralipidu encorton heparyna acard a gin dodal duża dawkę progesteronu. Wspomniał jeszcze ze ma podejrzenia macicy dwuroznej wiec nasze przypadki są bardzo podobne. A P. jakie zaproponowal Ci leki?
@matylda23 gratuluje czyli warto walczyć, powodzenia przy porodzie. A dlaczego accofil miałaś wcześniej intralipid ?

@Kudi81 ale Ty już masz kochana dzieciątko, tak? Ja mam właśnie metypred od owu 12 mg + acard + 3 x 1 duphaston + 2 x 2 progesteron besins (dowcipnie) + po teście clexane. Przy mojej wadzie nie może mnie stymulować bo mówił ze boi się ciąży bliźniaczej... ja miałam przegrodę dodatkowo :szok: usuwali mi ja właśnie podczas histeroskopii... to na jakiej podstawie dr stwierdził, ze nie produkujesz tych przeciwciał? Hmm...

Kudi, ja też długo się wzbraniałam przed szczepieniami. Trzeba było kolejnego poronienia i nieudanego transferu (podchodze do ivf), żeby dotarło do mózgu, że jak mus to mus. Hmm.. tylko, że na wyniki skuteczności szczepień musze jeszcze troche poczekać...
@dżoasia a gdzie sie szczepilas? Udało się zajsc czy jeszcze probujecie?
@Marthi trzymam kciuki
@basiawol a allo mlr zlecal P. czy bez tego badania stwierdził że masz za niskie. U mnie stwierdzil bez badania allo mlr że mój organizm nie produkuje przeciwcial blokujacuch i zalecił szczepienia. Tracę do 5 tyg. a Ty? Dziwne ze Tobie na allo dał encorton a mi szczepienia nierozumien. Encorton też kazał mi brać tak jak Tobie.
@marshia to mamy taki sam plan. Encorton heparyna i wlewy.
@olaa90 tak mam 6 latka, też się zastanawiam jak to stwierdzil ale glupio mi go o to pytac chyba zrobię po prostu badanie alloamlr.
@iveo miałam nk i te co zalaczam może Wy potwierdzicie ze P. się nie myli albo jeszcze cos podpowie ie bo to wszystko jest dla mnie dziwne
Ginekolog mówił ze mam zrobić kariotyp ale jak mamy juz dziecko to myślicie że jest sens? Mówił też o badaniu męża CFTRC i AZF co o tym myślicie?
Czytalam tez o klinice w Płocku Gravida dr Cieplinski znacie jakieś opinie?

Załączniki

• IMG_20180704_133729.jpg
    IMG_20180704_133729.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 70
  • IMG_20180704_133612.jpg
    IMG_20180704_133612.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 103
  • IMG_20180704_133521.jpg
    IMG_20180704_133521.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 84
@dżoasia a gdzie sie szczepilas? Udało się zajsc czy jeszcze probujecie?
@Marthi trzymam kciuki
@basiawol a allo mlr zlecal P. czy bez tego badania stwierdził że masz za niskie. U mnie stwierdzil bez badania allo mlr że mój organizm nie produkuje przeciwcial blokujacuch i zalecił szczepienia. Tracę do 5 tyg. a Ty? Dziwne ze Tobie na allo dał encorton a mi szczepienia nierozumien. Encorton też kazał mi brać tak jak Tobie.
@marshia to mamy taki sam plan. Encorton heparyna i wlewy.
@olaa90 tak mam 6 latka, też się zastanawiam jak to stwierdzil ale glupio mi go o to pytac chyba zrobię po prostu badanie alloamlr.
@iveo miałam nk i te co zalaczam może Wy potwierdzicie ze P. się nie myli albo jeszcze cos podpowie ie bo to wszystko jest dla mnie dziwne
Ginekolog mówił ze mam zrobić kariotyp ale jak mamy juz dziecko to myślicie że jest sens? Mówił też o badaniu męża CFTRC i AZF co o tym myślicie?
Czytalam tez o klinice w Płocku Gravida dr Cieplinski znacie jakieś opinie?
Kudi w następnym cyklu będziemy się stymulować i mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie, żeby był transfer. Póki co, w ciągu ostatniego roku dzięki ivf byłam 3 razy w ciąży, utrzymać nie pomógł ani encorton ani accofil ani wlewy z immunoglobulin... Teraz się poszczepiłam, wczoraj miałam pierwszy intralipid i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ja też chcialam zbadac budowę macicy, ale okazalo sie ze zaskoczylam. Od owu biorę claxene 0,4 i acard (jak się okazało na opak bo rano). Od bety wprowadzilam sobie encorton 10mg. Później zadzwonilam do dr Gajewskiej i ublagala ja o termin.
Jestem po wizycie i mam w głowie papke.
Pani doktor powiedziała że to ostatnie poronienie wyglada jej na problem infekcji bo plod nie obumarł(jak w przypadku chorób immunolo) a peklo jajo i poszły wody.
Jesli tak to zmienia postac rzeczy. Jestem w kolejnej ciąży a nie leczyłam sie bakteriologicznie.
Czekam na wyniki posiewu. Jeszcze tak do końca w to nie wierze, ze nam sie udalo i boje się diabli.

Ja też chcialam zbadac budowę macicy, ale okazalo sie ze zaskoczylam. Od owu biorę claxene 0,4 i acard (jak się okazało na opak bo rano). Od bety wprowadzilam sobie encorton 10mg. Później zadzwonilam do dr Gajewskiej i ublagala ja o termin.
Jestem po wizycie i mam w głowie papke.
Pani doktor powiedziała że to ostatnie poronienie wyglada jej na problem infekcji bo plod nie obumarł(jak w przypadku chorób immunolo) a peklo jajo i poszły wody.
Jesli tak to zmienia postac rzeczy. Jestem w kolejnej ciąży a nie leczyłam sie bakteriologicznie.
Czekam na wyniki posiewu. Jeszcze tak do końca w to nie wierze, ze nam sie udalo i boje się diabli.
Najważniejsze, że prawdopodobnie znasz przeciwnika. Są leki, które można brać w ciąży na bakterie, do tego probiotyki, będzie dobrze

reklama
@Kudi81 u mnie inna sytuacja 15 tyg i 12 tyg to moze dlatego mówił ze on traktuje szczepienia jak ostatnia deske ratunku- jak juz nie ma innego wyjścia. dal steryd i ustawil reszte lekow u mnie nie byl pewny czy do konca sama immunologia bo mam trombofile jeszce

Do góry