reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Jagoda Jagoda no bez sterydów nasze ciąże się nie utrzymują. Żadna z nas nie podeszła do pierwszej ciąży ze sterydem. Do drugiej w zasadzie też nie. Steryd pojawił się po serii badań i niechęci do kolejnego ryzyka. Ja osobiście steryd brałam dopiero w czwartej ciąży. Która i tak zakończyła się niepowodzeniem. Dlatego wolę wziąć większy steryd i liczyc na lepszą ochronę zarodka (moja Interleukina10 wynosi 1200 przy normie od 1500 w górę, Nk prawie 30%, przy ideale ok 11%) niż iść na żywioł.
@Marthi Pasnik zmienił zalecenia zgodnie z najnowszymi badaniami angielskimi podobno :)

reklama
@iveo po poprzedniej serii kazał mi zrobić cytokiny.mlr nie.to szkoła ś.p.prof.Tchórzewskiego. czy sluszna nie wiem.moze tym razem zbadam sama...
@Jagoda Jagoda co do sterydów...to jak każdy lek.na jedno pomaga a na drugie szkodzi. My poprostu mamy takie pragnienie dziecka,że mamy w d...pie że stryd to prawie samo zło;) wiemy że pomaga utrzymać i to tylko się liczy...

@iveo po poprzedniej serii kazał mi zrobić cytokiny.mlr nie.to szkoła ś.p.prof.Tchórzewskiego. czy sluszna nie wiem.moze tym razem zbadam sama...
@Jagoda Jagoda co do sterydów...to jak każdy lek.na jedno pomaga a na drugie szkodzi. My poprostu mamy takie pragnienie dziecka,że mamy w d...pie że stryd to prawie samo zło;) wiemy że pomaga utrzymać i to tylko się liczy...

Tak, przyznaję że jeśli chodzi o moją pierwszą ciążę,to bez leków nie przeżyłabym ani ja,ani tym bardziej dziecko. Na pewno też dawka sterydów ma duże znaczenie. Ja brałam Metypred w dawkach 16-60 mg dziennie,więc sporo :D Ale... po sterydach pojawiły się tzw. rozstępy posterydowe, które doprowadzały mnie do płaczu. Oprócz rozstępów posterydowych, olbrzymi przyrost masy ciała, nadciśnienie posterydowe, cukrzyca posterydowa...No i przez prawie rok cierpiałam z powodu okropnych bóli żołądka. Plus jedyny był taki, że schudłam 45 kg w ciągu 7 miesięcy,bo nic nie mogłam zjeść :D

Dziewczyny a MLR bada sie w labach typu synevo? Alab? Czy tylko w Prokocimiu? Ma to jeszxze jakąś inną nazwę ewentualnie?

@marshia bada sie tez w Łodzi. Moze sie nazywac przeciwciala blokujace i znalazlam kiedys na stronie diagnostyki ale nie dopytywalam czy faktycznie robią

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@Bertha,@dżoasia czy do punkcji nie mozna miec hybryd na paznokciach. Wyczytalam w informatorze z Novum, ze jeden paznokiec ma byc nie pomalowany. Rozumiem, ze paznokiec od reki poniewaz bedzie monitorowane serce? Kupy mi sie tez nie trzyma punkcja tego samego dnia jak przyjade w informatorze informacja o 6 h bez jedzenia i picia.

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia @iveo ogromne kciuki za waszymi fasolkami!! pokazcie nam światełko nadzieii

Witam NOWE KOLEŻANKI- rozgoście się.
Przytulam moje wierne stałe bywalczynie. Jestem myślami z wami (a cały post klepię zdrowaśke za was) :*
Troche odpadłam od forum, zreszta chyba juz za dużo wątków obserwuje. Poza tym chwilowo miałam depresje i musiałam się wspomóc farmakologicznie. niestety ona co jakis czas wraca, jak ta franca @ :p

Trzymaj się Nafoczus!! :*

reklama
Do góry