reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dziewczyny ponawiam prośbę o wskazanie jak zrobić krzywą cukrową i insulinową. Chodzi mi o to czy badanie wykonać na czczo, 1 godz. po glukozie i 2 godz. po ? Czy krzywą insulinową tak samo? czy wystarczy tylko po 2 godz. ?

reklama
@dzoasia my tez robilismy w kariogen i 2 tygodnie czekalismy

@my_rainbow_baby witaj. Przykro mi z powodu twoich strat. Rozgosc sie wsrod nas

@iveo jest lepiej z karmieniem, ale wciaz nie cudownie. Brakuje pokarmu na caly dzien. A mlody tak gryzie, ze mam juz dosc

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@dzoasia my tez robilismy w kariogen i 2 tygodnie czekalismy

@my_rainbow_baby witaj. Przykro mi z powodu twoich strat. Rozgosc sie wsrod nas

@iveo jest lepiej z karmieniem, ale wciaz nie cudownie. Brakuje pokarmu na caly dzien. A mlody tak gryzie, ze mam juz dosc

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
@Destino, może skonsultuj z Certyfikowanym Doradcą Laktacyjnym, może źle przystawiasz, albo wedzidelko ma krociotkie. O ile wcześniej nie miałaś konsultacji. Może tu nie jest problem w ilości pokarmu.

@iveo no to kochana powodzenia trzymam kciuki

@my_rainbow_baby przykro mi u mnie było podobnie tylko serce od tak przestało bić córka była zdrowa. Może szczepienia by ci pomogły lub wlewy z immunoglobin , steryd w zasadzie nie wiem co doradzić bo nie wiem gdzie mieszkasz i jakie możliwości leczenia.

@Lili81 nie do końca rozumiem pytanie idziesz do labu i mówisz, że chcesz obciążenie glukozy iinsuliny badanie i to się pobiera na czczo pierwszy raz, po godzinie i dwóch tylko chyba musisz mieć skierowanie

@Lili81 Ja robiłam krzywą cukrową i insulinowa razem na czczo potem powtórka pobrania i kolejna po 2 godz. Ja nie potrzebowałam skierowań Ale ten wątek już się tu przewprzewijal i niektóre labo wymagają skierowań więc musisz się u siebie zorientować.
@my_rainbow_baby tak mi przykro :( nie potrafie sobie nawet wyobrazic co czulas i czujesz ... ja aktualnie jestem w 22 tc i nie potrafie sobie wyobrazic takiej straty ... moze napisz jakie leki miałaś w tej ciazy? Bałaś immunologiimmunologie?

@mokka25 na ile się znam - przy takich wynikach TNF(za duze) i IL10(za male) prof Malinowski zaleciłby szczepienia. Warto by było jeszcze zbadac alloMLR
W ciaży steryd bo sa p/ciałą ASA i czy one były badane u męża?
Z p/ciał jeszcze p/łożyskowe i p/jajnikowe
Dodatkowo badanie AMH, jakies dokladne USG co oceni budowę macicy.I pod katem PCOS.
Prolaktyna
Hormony cyklu
Krzywa insulinowa i cukrowa- czasem metformina bardzo pomaga z zajsciem- głownie pacjentki dr Jerzak
TSH trochę do obniżenia poniżej 2

@Lili81 kariotyp ma taka nazwe tylko i zadnych oznaczen

@iveo Droga, amh Ok.3.06, na prolaktyne biorę dostinex. Hormony w normie. Krzywą tez robiłam i było Ok. Łykam tez letrox. Ogólnie nie wiem o co może chodzić.

Dziewczyny cykle mam 28 , dziś 32 @ ani widu ani słychu. Czy Calcort może taki zamęt robić , czy to efekty ostaniej biochemicznej ?

reklama
i tak sobie mysle czy jest sens tak sie katowac, z jednej strony bardzo chce drugiego dziecka (corke) niechce aby syn byl jedynakiem a z drugiej sie boje czy to dziecko byloby “normalne”
2 kolezanki leczace sie dlugo z powodu nieplodnosci i maja autystyczne dzieci. Nieplodnosc generalnie podnosi ryzyko wystapienia wad u dziecka. Tak sobie czasem mysle, ze niektorym po prostu nie jest pisane rodzicielstwo
Ale Ty masz dziecko przecież. Wiesz myśląc tak jak Ty dużo dziewczyn tu z forum dzieci by nie miało. Ja straciłam 2 ciąże 11 i 26 tydzień moja walka o dziecko trwała 4 lata i mam córkę nie powiem poddaj się bo ja nie potrafiłam ale Ty masz syna...
Wiesz u nas jeszcze paru Krakowskich lekarzy podaje accofil może on by Ci pomógł bo to właśnie na takie wczesna straty . Szczepiłaś się w Polsce przepraszam , że tak dopytuje ciekawi mnie czy jeszcze szczepią w jakimś innym kraju?

Ostatnia edycja:
Do góry