reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dziewczyny ponawiam prośbę o wskazanie jak zrobić krzywą cukrową i insulinową. Chodzi mi o to czy badanie wykonać na czczo, 1 godz. po glukozie i 2 godz. po ? Czy krzywą insulinową tak samo? czy wystarczy tylko po 2 godz. ?

reklama
@dzoasia my tez robilismy w kariogen i 2 tygodnie czekalismy

@my_rainbow_baby witaj. Przykro mi z powodu twoich strat. Rozgosc sie wsrod nas

@iveo jest lepiej z karmieniem, ale wciaz nie cudownie. Brakuje pokarmu na caly dzien. A mlody tak gryzie, ze mam juz dosc

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@dzoasia my tez robilismy w kariogen i 2 tygodnie czekalismy

@my_rainbow_baby witaj. Przykro mi z powodu twoich strat. Rozgosc sie wsrod nas

@iveo jest lepiej z karmieniem, ale wciaz nie cudownie. Brakuje pokarmu na caly dzien. A mlody tak gryzie, ze mam juz dosc

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
@Destino, może skonsultuj z Certyfikowanym Doradcą Laktacyjnym, może źle przystawiasz, albo wedzidelko ma krociotkie. O ile wcześniej nie miałaś konsultacji. Może tu nie jest problem w ilości pokarmu.

@iveo no to kochana powodzenia trzymam kciuki

@my_rainbow_baby przykro mi u mnie było podobnie tylko serce od tak przestało bić córka była zdrowa. Może szczepienia by ci pomogły lub wlewy z immunoglobin , steryd w zasadzie nie wiem co doradzić bo nie wiem gdzie mieszkasz i jakie możliwości leczenia.

@Lili81 nie do końca rozumiem pytanie idziesz do labu i mówisz, że chcesz obciążenie glukozy iinsuliny badanie i to się pobiera na czczo pierwszy raz, po godzinie i dwóch tylko chyba musisz mieć skierowanie

@Lili81 Ja robiłam krzywą cukrową i insulinowa razem na czczo potem powtórka pobrania i kolejna po 2 godz. Ja nie potrzebowałam skierowań Ale ten wątek już się tu przewprzewijal i niektóre labo wymagają skierowań więc musisz się u siebie zorientować.
@my_rainbow_baby tak mi przykro :( nie potrafie sobie nawet wyobrazic co czulas i czujesz ... ja aktualnie jestem w 22 tc i nie potrafie sobie wyobrazic takiej straty ... moze napisz jakie leki miałaś w tej ciazy? Bałaś immunologiimmunologie?

@mokka25 na ile się znam - przy takich wynikach TNF(za duze) i IL10(za male) prof Malinowski zaleciłby szczepienia. Warto by było jeszcze zbadac alloMLR
W ciaży steryd bo sa p/ciałą ASA i czy one były badane u męża?
Z p/ciał jeszcze p/łożyskowe i p/jajnikowe
Dodatkowo badanie AMH, jakies dokladne USG co oceni budowę macicy.I pod katem PCOS.
Prolaktyna
Hormony cyklu
Krzywa insulinowa i cukrowa- czasem metformina bardzo pomaga z zajsciem- głownie pacjentki dr Jerzak
TSH trochę do obniżenia poniżej 2

@Lili81 kariotyp ma taka nazwe tylko i zadnych oznaczen

@iveo Droga, amh Ok.3.06, na prolaktyne biorę dostinex. Hormony w normie. Krzywą tez robiłam i było Ok. Łykam tez letrox. Ogólnie nie wiem o co może chodzić.

Dziewczyny cykle mam 28 , dziś 32 @ ani widu ani słychu. Czy Calcort może taki zamęt robić , czy to efekty ostaniej biochemicznej ?

reklama
i tak sobie mysle czy jest sens tak sie katowac, z jednej strony bardzo chce drugiego dziecka (corke) niechce aby syn byl jedynakiem a z drugiej sie boje czy to dziecko byloby “normalne”
2 kolezanki leczace sie dlugo z powodu nieplodnosci i maja autystyczne dzieci. Nieplodnosc generalnie podnosi ryzyko wystapienia wad u dziecka. Tak sobie czasem mysle, ze niektorym po prostu nie jest pisane rodzicielstwo
Ale Ty masz dziecko przecież. Wiesz myśląc tak jak Ty dużo dziewczyn tu z forum dzieci by nie miało. Ja straciłam 2 ciąże 11 i 26 tydzień moja walka o dziecko trwała 4 lata i mam córkę nie powiem poddaj się bo ja nie potrafiłam ale Ty masz syna...
Wiesz u nas jeszcze paru Krakowskich lekarzy podaje accofil może on by Ci pomógł bo to właśnie na takie wczesna straty . Szczepiłaś się w Polsce przepraszam , że tak dopytuje ciekawi mnie czy jeszcze szczepią w jakimś innym kraju?

Ostatnia edycja:
Do góry