reklama
D
Deleted member 170039
Gość
@bertha ja jeszcze nie bylam obstawiona lekami w tamtych ciazach mozna powiedziec ze to byly wpadki pierwsza swiadoma ale tylko na kwasie foliowym a druga mialam czekac do 3 cyklu i tez wpadka ze skutkiem cp wiec ciezko mi zarzucic lekarzowi ze byl nie douczony raczej ja bylam ta osoba bo moim siostra sie udalo to dlaczego ja moglabym miec problemy sama rozumiesz jednak lekarza zmienilam bo wlasnie wywnioskowal ze to puste jajo plodowe wypisal mi juz skierowanie ale mialam watpliwosci i z polecenia poszlam do tego co teraz jestem u mnie troszke inaczej wyglada sytuacja bo my bedziemy sie przede wszystkim skupiac zwby znowu nie doszlo do cp dlatego ze mam uszkodzony jajowod i rzeski a jak juz nie bedzoe wtedy drugi etap utrzymanie ciazy. Wiem ze kazda tutaj przezyla poronienie i strate jednak mam porownanie i cp jest tragedia dla kobiety a myslalam ze najgorszym zlem jest poronienie pomylilam sie oraganizm szybko dochodzi do siebie a po cp masz pol roku wyciete z zycia. Jednak bardzo wierze ze lekarz mi pomoze musze miec do noego zaufanie bo jesli nie no to po co chodzic do takiego. Moja owulka z lewego jajowodu moze byc a moze jej nie byc mam tylko 50 procent szans.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
@zosiak powiem Ci na moim przykladzie. W 3 straconej ciazy poszlam do najlepszego u mnie gina. Obiecal mi ze tym razem przy nim to napewno uda mi sie urodzic. Zaufalam mu w 100 % Niestety nie udalo sie.. Wiem ze to nie jego wina ale nie powinien mi dawac az takiej nadziei.
Za to w ostatniej ciazy chodzilam do gina ktory jeszcze sie uczy. Powiedzial zebym sie na nic nie nastawiala bo roznie moze byc. Leki pisal jakie potrzebowalam ale dawki sama sobie ustalalam i np.acard odstawilam sama choc on mowil ze teraz bierze sie do konca. Niby mu ufalam ale nie do konca. Sugerowalam sie doswiadczeniem dziewczyn tu z forum.
@mokka25 ja szczepie. Ale "troche" przesuwam w czasie.
@bertha chyba wszedzie szczepia pozniej niz u nas. No i tak naprawde chyba tylko u nas szczepienia sa obowiazkowe.
Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
Za to w ostatniej ciazy chodzilam do gina ktory jeszcze sie uczy. Powiedzial zebym sie na nic nie nastawiala bo roznie moze byc. Leki pisal jakie potrzebowalam ale dawki sama sobie ustalalam i np.acard odstawilam sama choc on mowil ze teraz bierze sie do konca. Niby mu ufalam ale nie do konca. Sugerowalam sie doswiadczeniem dziewczyn tu z forum.
@mokka25 ja szczepie. Ale "troche" przesuwam w czasie.
@bertha chyba wszedzie szczepia pozniej niz u nas. No i tak naprawde chyba tylko u nas szczepienia sa obowiazkowe.
bertha
Fanka BB :)
A "troche" to ile? np tydzien, czy kilka miesiecy? Bo ja nawet nie wiem jakie szczepienia sa obowiazkowe. wiem ze jest cos w drugiej dobie zycia, tak? dla mnie to okrucieństwo kłuc tak szybko maleństwo chemią. to szczepienie mozna odsunąć w czasie?
@bertha zoltaczka i gruzlica jest. Niby mozna ale tak naprawde u nas bardzo naciskaja na szczepienia.
2 miesiace. Wiem ze niektorzy przesuwaja wiecej.
No i z tego co czytam to najgorsze jest to po 12 mcu zycia ( swinka,odra i rozyczka [emoji27]).
No i z tego co czytam to najgorsze jest to po 12 mcu zycia ( swinka,odra i rozyczka [emoji27]).
bertha
I to pierwsze - zoltaczka i gruzliwa - udalo ci sie przesunac o 2 miesiace?@bertha zoltaczka i gruzlica jest. Niby mozna ale tak naprawde u nas bardzo naciskaja na szczepienia.
Nie pierwsze w szpitalu mial normalnie. Pozniej 1 dawke 6w1 tez. I kolejne juz pozniej.I to pierwsze - zoltaczka i gruzliwa - udalo ci sie przesunac o 2 miesiace?
Polozne przychodza i pytaja czy chcesz szczepic. Nie musisz sie zgodzic. Chyba mozesz zaszczepic pozniej w przychodni.
@matylda23 ja wlasnie bardziej balam sie nie szczepic.
reklama
olaa90
@Liluli tylko nie szczep proszę skojarzonymi... mniejsze zło to te pojedyncze.... a świadomość mutacji to np - świadomie dobierane jedzenie,może suplementy jeśli zachodzi potrzeba z firmy Seeking Health są chwalone bo metylowane np w formie zelek dla dzieci no i choćby odraczanie tych szczepień...
Jeśli Bóg da mi kiedyś zostać matka nigdy nie wyrządze dziecku krzywdy w postaci szczepień...... sorry nikt mnie już nie przekona. Dzień w dzień od 3 lat „borykam” się ze skutkami szczepień - dzisiaj znowu ugryziona zostałam tym razem w ramie.... drugi delikwent połknął zęba w ataku szału....... strachu co nie miara...... wiadome kilka czynników musi zaistnieć, ale niestety szczepienie to oliwa dolana do ognia....
Dla przyszłych wszystkich mam polecam grupa na Facebook - szczepić czy nie szczepić
Jeśli Bóg da mi kiedyś zostać matka nigdy nie wyrządze dziecku krzywdy w postaci szczepień...... sorry nikt mnie już nie przekona. Dzień w dzień od 3 lat „borykam” się ze skutkami szczepień - dzisiaj znowu ugryziona zostałam tym razem w ramie.... drugi delikwent połknął zęba w ataku szału....... strachu co nie miara...... wiadome kilka czynników musi zaistnieć, ale niestety szczepienie to oliwa dolana do ognia....
Dla przyszłych wszystkich mam polecam grupa na Facebook - szczepić czy nie szczepić
Podziel się: