reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha a jak to jest z tymi NK ze 38% to zły wynik za wysoki a 42% to juz jest dobry nie kumam ciut
Im wyzsze NK tym gorzej. 42% to chyba mylisz z allo-mlr? tam jest dobrze jesli jest >40%.

@roxie123 nie bardzo rozumiem czemu lekarzowi mam nie ufac to on mi wypisze wlasnie leki i bedzie monitorowal cykl :)
@dżoasia tak sie ciesze dajesz nadzieje innym.:) czekamy na serducho;)
Dlatego ze dziewczyny dzieki ufaniu jednemu lokalnemu lekarzowi (ktory sie w tych tematach nie specjalizuje, a tych ktorzy sie specjalizują mozna na palcach jednej reki policzyc w calej polsce) tracą po 3, 4, 5, 6, ciąż, a lekarz sobie do nich mówi "zdarza się, działamy dalej", nic nie zmieniająć i nie badając. A jak mówił Einstein "Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów". No chyba ze oczekujemy cudu, a te w naturze sie ciągle zdarzają, bo tak mało jeszcze o niej wiemy - pytanie ile siły i czasu kto ma.
Nie wiem do jakiego lekarza idziesz, ale jesli do ktoregos z tych specjalistów z jednej reki, to jak najbardziej warto czekac na jego zalecenia i mu ufać. Chociaz ja uwazam, ze kazdy najlepszy specjalista ma swoje braki. Guru w in vitro, boski Lewandowski, jest moze boski, ale na immunologi sie nie zna. Inny jest super w czyms innym, a nie ma pojęcia o najnowszych zaleceniach co do metyli. a kolejny wie o metylach, ale nie wie, ze np metformine mozna stosowac profilaktycznie bez stwierdzonej IO, aby polepszyc jakosc komorek jajowych. itd.
Stad jestem na tym forum, bo zbiera ono doświadczenia dzeiwczyn od nie jednego, ale dziesiątek lekarzy i mam otwarte głowy (nie tak jak zadufani lekarze) i wyciągamy wnioski z tych naszych doswiaczeń.

reklama
Im wyzsze NK tym gorzej. 42% to chyba mylisz z allo-mlr? tam jest dobrze jesli jest >40%.

Dlatego ze dziewczyny dzieki ufaniu jednemu lokalnemu lekarzowi (ktory sie w tych tematach nie specjalizuje, a tych ktorzy sie specjalizują mozna na palcach jednej reki policzyc w calej polsce) tracą po 3, 4, 5, 6, ciąż, a lekarz sobie do nich mówi "zdarza się, działamy dalej", nic nie zmieniająć i nie badając. A jak mówił Einstein "Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów". No chyba ze oczekujemy cudu, a te w naturze sie ciągle zdarzają, bo tak mało jeszcze o niej wiemy - pytanie ile siły i czasu kto ma.
Nie wiem do jakiego lekarza idziesz, ale jesli do ktoregos z tych specjalistów z jednej reki, to jak najbardziej warto czekac na jego zalecenia i mu ufać. Chociaz ja uwazam, ze kazdy najlepszy specjalista ma swoje braki. Guru w in vitro, boski Lewandowski, jest moze boski, ale na immunologi sie nie zna. Inny jest super w czyms innym, a nie ma pojęcia o najnowszych zaleceniach co do metyli. a kolejny wie o metylach, ale nie wie, ze np metformine mozna stosowac profilaktycznie bez stwierdzonej IO, aby polepszyc jakosc komorek jajowych. itd.
Stad jestem na tym forum, bo zbiera ono doświadczenia dzeiwczyn od nie jednego, ale dziesiątek lekarzy i mam otwarte głowy (nie tak jak zadufani lekarze) i wyciągamy wnioski z tych naszych doswiaczeń.
Bertha! W deche! Lepiej bym tego nie ujela;)

@bertha a to pomyliłam xD fakt
Kochana a metfornine w ciąży można? Czy Tylko ten glukophage

@zosiak nie możesz tez zakładać ze będzie dobrze z kimś kto się na Tobie uczy , może się udać a nie musi tak to juz jest ... dobry doktor nie musi byc dobrym doktorem po poronieniach sama coś o tym wiem niestety . My tylko dajemy porady z doświadczenia Ty zrobisz jak uważasz [emoji4]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@bertha zgodze sie jednak zadnej ciazy nie stracilam z tym lekarzem i nie mozna komus odbierac nadzieji ze bedzie zaraz zle bo noe musi prawda?
Jak najbardziej, z gory skreslac nie mozna. Ale pamiętaj o naszych doświaczeniach tu zebranych. Jakby co to sluzymy wiedzą, ale wiadomo, decyzja nalezy do Ciebie zawsze.

@bertha a to pomyliłam xD fakt
Kochana a metfornine w ciąży można? Czy Tylko ten glukophage

Metformina to składnik a Glucophage to marka leków. tak jak Paracetamol to skladnik Apapu, a Apap to marka tabletek.
Tabletek zawierających metformine jest wiecej, pewnie tyle ilu producentów: Siofor, Glucophage, Metformax, Metformin... a tu cala lista :) Link do: Metformina (opis profesjonalny) - Medycyna Praktyczna: opis, ceny, refundacja

Co do mutacji....temat oczywiście kontrowersyjny, szczepić czy nie szczepić? Ja swojego dziecka w przyszłości nie chciałabym szczepić. Jakie jest Wasze zdanie ?

reklama
@roxie123 sama ostatnio zachecalas mnoe do pozhtywnego myslenia a teraz mam myslec zle nie rozumiem:)
Tu chyba nie chodzi tyle o złe myslenie co podejscie z lekkim sceptyzmem, z ograniczonym zaufaniem do lekarzy, którzy niestety niezbyt chetnie się szkolą.

Co do mutacji....temat oczywiście kontrowersyjny, szczepić czy nie szczepić? Ja swojego dziecka w przyszłości nie chciałabym szczepić. Jakie jest Wasze zdanie ?

Ja mam wątpliwości. Na pewno prześwietle temat jak juz bede w ciazy i miala podstawy zeby sie nad tym zastanawiać. a na pewno jesli bede szczepic, to chcialabym odsunąć w czasie szczepienia, aby dziecka uklad immunologiczny sie troche uregulował, a nie od razu atakowac go takimi strzałami. Ktos pisal chyba ze w Niemczech szczepia dzieciaczki duzo pozniej niz w Polsce.

Do góry