reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny... nie zdążyli mi zrobić tych wyników na wizyte, ale jest bomba :)
Pęcherzyk jest w macicy, ale doktorek mi go nie zmierzył a ja zapomniałam się dopomnieć o to bo zamiast się cieszyć pęcherzykiem to się dopytywałam czy to na pewno to czy to nie jakiś krwiak.
Z wynikami mają dzwonic. Zwiększył mi jeszcze progesteron i kazał brac relanium 2x1 do wizyty - stwierdził, że nerwus jestem... hmmm a do tej pory każdy mi mówił, że ja ostoją spokoju jestem :p Na koniec wyprzytulał... Boże niech ten cud trwa!!!!! Przepraszam, że zwątpiłam i proszę już nie zabieraj mi tego!!

Dziękuję Wam za kciuki i modlitwy :*:*:*
Chyba w życiu się tyle nie modliłam zwłaszcza przed gabinetem :)

reklama
@dżoasia co tam jak tam ? Nie widać Cię dziś nie słychać
@zosiak to działaj według planu i intuicji swojej nie koniecznie lekarza [emoji6]
@Auria_a Ty dobry czlowieczku [emoji11] ten strach chyba właśnie przez te w miare dobre wyniki...baaaardzo długo się bronilam przed zrobieniem tego badania bo wiedziałam co się ze mną stanie gdyby coś było nie halo za słaba nerwowo jestem żeby sobie przetłumaczyć ze zły kariotyp nie zamyka po części drogi ... no czytam dużo ostatnio i ciężka droga bardzo z tym.
Ja bym może przetrawila zeby sie nie zalamac ale mój mózg już nie ...temu się tak boję że sfiksuje bo jak juz wiecie panikara ze mnie ...
Ty masz córunie więc pewnie tez bym wtedy nie badała [emoji4] osrana jestem bo tyle badań zrobiłam ze jakby teraz wylazlo to ; to nic tylko se palnac w łeb , że się tyle zwlekalo...ale proszę Boga żeby aż tak mnie nie karal :(
Ja mam świadomość ze wady moga się zdarzyć i zdrowej kobiecie ale jednak szansę sa większe i motywacja lepsza ze się da . Oby było tak jak piszesz ze P zapisze mi coś pozbijam to co nie halo i się w końcu wykluje serduszko ... dzięki za dobre słowo [emoji8] ja wiem że jak juz ktoś to ma za sobą to lżej mi teraz strasznie ciężko jakbym czekała na jakiś wyrok... też dlatego ze nie jestem gotowa na in vitro musiałabym dużo przedumac a poza tym nie stac mnie nawet.
Ma nas odwiedzić znajomy księdz taki przyjaciel od lat i też trochę z nim pogadam na te tematy co mnie gryzą...on jest taki ludzki i zawsze mnie rozumie...byl czas kiedy dzięki niemu nie odebrałam sobie życia wiele lat temu ale to już wiecie .
Kochana poprawił mi dzień Twój post... musi byc dobrze dziękuję [emoji8][emoji8][emoji8]

@Lili81 witaj ;* przykro mi że u Ciebie tez ciężko :/ wydaje mi się , że mogłabyś się wybrać do innego lekarza po opinie może coś innego zaproponuje
@nafoczka nie dziwię Ci się ale może przez osłabienie organizmu łapie każda infekcje... daj znać co lekarz na to. Przytulam [emoji8]
@Destino czyli postęp jest z pokarmem i super [emoji4]
Buziaki dla maluszka ;*

@dżoasia cudownie!!! ♡♡♡

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

cześć dziewczyny,
nie wiem czy piszę w dobrym wątku ale po prostu już nie wiem gdzie szukać pomocy, może Wy mi w czymś doradzicie.

Nie mogę utrzymać ciąży, 5 udokumentowanych strat, na szczęście mam syna i nie było problemu żeby pojawił się w moim życiu. Ogólnie miałam wszystkie badania i wszystko jest ok. Mam tylko wysoki poziom komórek NK 38% ale encorton ich nie obniża wiec lekarze stwierdzili że nie ma sensu szukać przyczyny tak wysokich NK i starać się. Ostatnie starania były nawet na zastrzykach neoparin, niestety nie udało się. Teraz lekarz powiedział że zostaje jedynie in vitro. Oczywiście jak w końcu dostanę miesiączkę to zadziałam w in vitro. Lecze się w Gamecie w Gdyni u dr. Śliwińskiego, może powinnam zmienić lekarza? Szkoda mi tylko czasu na nowe badania i przechodzenie wszystkiego od nowa, ale może jest jakiś cudowny lekarz który radzi sobie z takimi przypadkami jak mój.

Proszę pomóżcie.

Zastanawiałam się, czy jest tu ktoś w podobnej sytuacji. Czy faktycznie in vitro może się udać? Trochę to kosztuje no i nie wiem co będzie jak się nie uda.

A wy ile razy próbowałyście z neoparinem ewentualnie z clexane zanim lekarz zadecydował o in vitro?
in vitro utrzymania ciąży nie wspiera, ale samo zaplodnienie. Ty zachodzisz w ciaze, wiec to zupelnie nie dla ciebie. lekarze ktorzy nie znają sie na immunologii dotyczącej utrzymania ciąży, zalecaja in vitro, nie wiedziec czemu...
ty masz ogromne NK. musisz je zbic. tak jak dżoł pisze/pyta - jaka masz/mialas dawke sterydu?
na NK mozesz miec i powinnas miec Intralipid. Zalecam wizyte u Paśnika w Łodzi.

Pęcherzyk jest w macicy, ale doktorek mi go nie zmierzył a ja zapomniałam się dopomnieć o to bo zamiast się cieszyć pęcherzykiem to się dopytywałam czy to na pewno to czy to nie jakiś krwiak.
Z wynikami mają dzwonic. Zwiększył mi jeszcze progesteron i kazał brac relanium 2x1 do wizyty - stwierdził, że nerwus jestem... hmmm a do tej pory każdy mi mówił, że ja ostoją spokoju jestem :p Na koniec wyprzytulał... Boże niech ten cud trwa!!!!! Przepraszam, że zwątpiłam i proszę już nie zabieraj mi tego!!

CUDOOOOWNE wiadomosci!! bardzo sie ciesze :):) :* daj znac jak poznasz betę!

@dżoasia , super wieści, to teraz czekamy na zarodeczek z serduszkiem :)
@nafoczka , mogę sobie tylko wyobrażać jak martwi się matka o swoje dziecko, ja sama bardzo się martwię o tego mojego Szkraba, mam nadzieję,że za pół roku będziemy już razem. Dobrze,że idziesz na prywatną wizytę, niestety często lekarze inaczej podchodzą do pacjetna,jak wizyta jest odpłatna. Życzę dużo zdrowia dla Karolka i jak najmniej zmartwień dla Ciebie :*

U mnie okey, wczoraj miałam troszkę brązowego śluzu z resztkami luteiny, dziś spokój. Oby tak dalej.

reklama
Z wynikami mają dzwonic. Zwiększył mi jeszcze progesteron i kazał brac relanium 2x1 do wizyty - stwierdził, że nerwus jestem... hmmm a do tej pory każdy mi mówił, że ja ostoją spokoju jestem [emoji14] Na koniec wyprzytulał... Boże niech ten cud trwa!!!!! Przepraszam, że zwątpiłam i proszę już nie zabieraj mi tego!!

Cudownie !! Teraz juz nie watp w swoje malenstwo [emoji16]

@Destino [emoji173]
20 ml to juz sukces a bedzie coraz wiecej i wiecej [emoji6] Jeszcze troszke i Natanielek bedzie z Wami caly czas. Ucaluj Synusia od Cioci forumowej [emoji8]

@roxie123 biedna czekasz za tymi wynikami.. Mam nadzieje ze beda dobre [emoji110][emoji110]

@nafoczka tule Cie mocno [emoji8]

@Funia90 jak sie czujesz?

Dziewczyny a ja sie tak zastanawiam co daje swiadomosc ze dziecko np.ma mutacje?

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry