reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny jak możecie prosić żeby matka nie szczepiła ja uważam ,że to indywidualna sprawa a ja się boję nie szczepić i oddalam to w czasie o 2 tygodnie ale dodam jeszcze jedno jeśli wyślę dziecko do przedszkola i będą pytać czy przyjmować dziecko nie szczepione to ja się nie będę zgadzać a jak dziecko zachoruje na gruźlicę polio itd to co pójdziecie do lekarza leczyć??? To jest bardzo trudna decyzja ja byłam szczepiona a mutacje mam i żyję także ja osobiście nikomu nie narzucam swojego zdania
ale tyle ile zwolenników szczepień tyle samo przeciwników.j

@olaa90 czy ty masz taką wiedzę aby doradzać jakimi szczepionkami szczepić ???? pytam poważnie i nie uszczypliwie jesteś lekarzem?

Witaj Lili81,ja to samo 6 strat i jedno dziecko.
Ja obecnie szczepie sie w Lodzi u dr Pasnika.
Mozesz wyprobowac dr Jerzak z Wawy albo wlasnie Pasnika z Lodzi u nich nie trzeba powtarzac badan,akceptuja od innych lekarzy.
Co do in vitro jak ktos ma skopana immunologie to co mu in vitro pomoze. -moim zdaniem oczywiscie.
Mnie tez np dr Lewanowski radzil in vitro.
Na Nk mozesz probowac wlewow z intralipidu.Ale to niech wypowiedza sie dziewczyny inne ja nie mialam.wlewow ,nk mam 21.[/QUOT

A

Dziewczyny jak możecie prosić żeby matka nie szczepiła ja uważam ,że to indywidualna sprawa a ja się boję nie szczepić i oddalam to w czasie o 2 tygodnie ale dodam jeszcze jedno jeśli wyślę dziecko do przedszkola i będą pytać czy przyjmować dziecko nie szczepione to ja się nie będę zgadzać a jak dziecko zachoruje na gruźlicę polio itd to co pójdziecie do lekarza leczyć??? To jest bardzo trudna decyzja ja byłam szczepiona a mutacje mam i żyję także ja osobiście nikomu nie narzucam swojego zdania
ale tyle ile zwolenników szczepień tyle samo przeciwników.j

@olaa90 czy ty masz taką wiedzę aby doradzać jakimi szczepionkami szczepić ???? pytam poważnie i nie uszczypliwie jesteś lekarzem?

Zgadzam się. Nikt nikomu nic narzucić ie może, a każdy ma prawo do swojego zdania. Ale moje jest identyczne jak Porzeczki. I gdymym miała wybór, też nie chciałabym żeby moja córka chodziła do zlobka/ przedszkola z dziećmi nieszczepionymi....

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 nie jestem lekarzem, a teraz odbijam pytanie, podaj mi namiary na lekarza,który da Ci gwarancje na szczepienia? Dlaczego Ci którzy sa szczepieni choćby na ospę,mimo to ja przechodzą ? Czasem i dużo ciężej?
I nie, nie jestem złośliwa, nie wymądrzam się tez, nie mam swoich dzieci ale uczę się, czytam publikacje, podparte badaniami mało tego znam osobiście min. 20 rodziców których opinia mocno wpłynęła na moja opinię... i nie zarzucaj mi proszę,ze namawiam kogoś do nie szczepienia dziecka :D każdy ma swój rozum i wie, co robi. Jednakże, czy nie warto rozważyć wszystkich za i przeciw?
Moja mama 27lat temu odraczała szczepienia jak się tylko dało, mimo ze nie wiedziała o jakiejś mutacji... warte zastanowienia czy skład tych szczepionek był taki sam x lat temu? Wtedy nie było szczepień typu 5 w 1 i więcej... poza tym nie wiem jak Ty ale ja mieszkam w mieście gdzie ludzie są naszprycowani ołowiem i rtęcią i mamy największy odsetek różnorodnych zachowań - mam tu na myśli nawet i alergii. Możesz myśleć co chcesz, padły zapytania odnośnie szczepień, padło zapytanie odnośnie wiedzy nt posiadania przez dziecko mthfr to się wypowiedziałam. Jeśli w jakiś sposób Moje zdanie uderzyło w Twoja osobę to przykro mi, nie taki był zamysł !

Poza tym napisałam żeby wybrać mniejsze zło - pojedyncze aniżeli skojarzone - nie powiedziałam,żeby nie szczepić w ogóle. A słowo PROSZĘ to nic innego jak kulturalny zwrot do osoby, do której pisze.
Ps. w moim przedszkolu są i dzieci nie szczepione, wiec w żaden sposób nie idzie tego wyegzekwowac bo jeszcze nie pojawiły sie żadne odgórne wymagania z sanepidu,aby ścigać jakoś tych rodziców. Tak wiec, wszystko przed nami. Ludzie się boja,bo są coraz bardziej świadomi i tyle.

Ostatnia edycja:
dżoł ja tez leczyłam się u dr Suchanek brałam 25 encortonu który zbijał mi NK do max 21% ale za to rozbijał mi cały cykl i miałam 60 dniowe cykle w dodatku bezowulacyjne później zmieniła mi na pabi dexametason który też sobie nie poradził i pani dr powiedziała że mam to odpuścić.

marshia i bertha zawsze ronie do 6-7 tygodnia, lekarz twierdzi, że nie wiem czy teraz dobrze powtórzę ale, że moje jajowody nie przeżucają jajeczka dalej i dlatego umiera, in vitro implantuje jajeczko z ominięciem jajowodów i dlatego ma to pomóc, co wy na to?

Nadja_n a w końcu próbowałaś in vitro? dlaczego myślisz że pomogłyby mi wlewy i co to jest? a ty na co masz szczepienia, jeśli jesteś tak jak ja po kilku poronieniach i masz też dziecko to może i mi pomogłyby te szczepienia?

a tak ogólnie to strasznie dużo tu się dzieje, nie wiem jak znajdujecie czas aby tak szybko i tak dużo odpisywać. Może kiedyś ktos napisze prace na podstawie tego forum to pewnie będzie łatwiej wielu dziewczynom.

jeszcze nie rozszyfrowałam tego jak robicie to że jak odpowiadacie konkretnej osobie to widać to w powiadomieniach i jest cytowany na niebiesko nick

Dzoasia supr! Trzymamy nadal za Was kciuki :)

Dziewczyny, temat szczepień, temat rzeka... ile zwolennikow, tylu przeciwnikow.
Ja.osobiscie szczepie skojarzonymi, szczepienia odraczam, dzieci nie sa zaszczepione z kalendarzem szczepień. Adam byl tylko 2x szcepiony ale to tylko dlatego, ze ciągle cos. On to si chyba z katarem urodzil. Co mu przjdzie tydz przerwy i od nowa.

dżoł ja tez leczyłam się u dr Suchanek brałam 25 encortonu który zbijał mi NK do max 21% ale za to rozbijał mi cały cykl i miałam 60 dniowe cykle w dodatku bezowulacyjne później zmieniła mi na pabi dexametason który też sobie nie poradził i pani dr powiedziała że mam to odpuścić.

marshia i bertha zawsze ronie do 6-7 tygodnia, lekarz twierdzi, że nie wiem czy teraz dobrze powtórzę ale, że moje jajowody nie przeżucają jajeczka dalej i dlatego umiera, in vitro implantuje jajeczko z ominięciem jajowodów i dlatego ma to pomóc, co wy na to?

Nadja_n a w końcu próbowałaś in vitro? dlaczego myślisz że pomogłyby mi wlewy i co to jest? a ty na co masz szczepienia, jeśli jesteś tak jak ja po kilku poronieniach i masz też dziecko to może i mi pomogłyby te szczepienia?

a tak ogólnie to strasznie dużo tu się dzieje, nie wiem jak znajdujecie czas aby tak szybko i tak dużo odpisywać. Może kiedyś ktos napisze prace na podstawie tego forum to pewnie będzie łatwiej wielu dziewczynom.

jeszcze nie rozszyfrowałam tego jak robicie to że jak odpowiadacie konkretnej osobie to widać to w powiadomieniach i jest cytowany na niebiesko nick
Kochana musisz dać @ przed nikiem :)

@dżoasia bardzo się ciesze!

Jeśli chodzi o szczepienia to ja szczepilam i robiła bym tak nadal. Miałam też po porodzie wykład z bardzo mądrym naprotechnologiem i myślę że mówił z sensem. Oczywiście tak jak we wszystkim każdy ma swoje poglądy ;) do stymulacji, do metyli, do heparyny i sterydu tez. Można tylko swoje zdanie przedstawić bez zbędnych ochow i achow ;)

Dziękuję wam za troskę o Karolka ♡♡♡ zawsze to jakoś raźniej bo czuje wasze wsparcie a i kop w tylek czasem jest potrzebny ;) dziś nie ma temperatury wiec serduszko moje mniej cierpi :)

@dżoasia bardzo się cieszę z Twojego 1 małego sukcesiku :) Oby tak dalej i kolejne etapy
@Destino super że mleczko się pojawia. Mały głodomorek niedługo nie da ci spokoju
@roxie123 nie wkręcaj się w te kariotypy bo na 99.9 % wyjda dobre
@nafoczka idź do dobrego lekarza niech dobrze przebadają Karolka. Biedactwo tyle choruje to osłabione.
Ale żwykle takie rzeczy są przejsciowe ja tez chorowałam az sie mama z pracy zwolnic musiala a teraz wrecz przeciwnie

Dziewczyny mam parę pytań o starania-
Jak u Was z alkoholem- czy impreza typu wesele lub 2 piwka ze znajomymi wykluczone?
Czy odstawiałayscie alkohol na 2 faze cyklu? Mi się ostatnio czesciej jakos zdarza parę piwek ze znajomymi i sie zaczełam zastanawiac
@Porzeczka1234 czy Malina Ci zalecił stymulacje? Czemu ja mialas? Jakie suplementy brałas w czasie staran?
Mi na razie kazał tylko kwas foliowy
Jak już przyszło do tych ewentulanych staran to u mnie tylko panika póki co.

reklama
@dżoasia bardzo się cieszę z Twojego 1 małego sukcesiku :) Oby tak dalej i kolejne etapy
@Destino super że mleczko się pojawia. Mały głodomorek niedługo nie da ci spokoju
@roxie123 nie wkręcaj się w te kariotypy bo na 99.9 % wyjda dobre
@nafoczka idź do dobrego lekarza niech dobrze przebadają Karolka. Biedactwo tyle choruje to osłabione.
Ale żwykle takie rzeczy są przejsciowe ja tez chorowałam az sie mama z pracy zwolnic musiala a teraz wrecz przeciwnie

Dziewczyny mam parę pytań o starania-
Jak u Was z alkoholem- czy impreza typu wesele lub 2 piwka ze znajomymi wykluczone?
Czy odstawiałayscie alkohol na 2 faze cyklu? Mi się ostatnio czesciej jakos zdarza parę piwek ze znajomymi i sie zaczełam zastanawiac
@Porzeczka1234 czy Malina Ci zalecił stymulacje? Czemu ja mialas? Jakie suplementy brałas w czasie staran?
Mi na razie kazał tylko kwas foliowy
Jak już przyszło do tych ewentulanych staran to u mnie tylko panika póki co.
IVEO :* korzystaj z życia, baw i ciesz... jak się będzie miało udać to się uda ♡ no nie każe ci w alkoholizm popadać :) ale reset jest potrzebny. Chyba ze bierzesz metę itp. to z alkoholem nue wolno.

Do góry