reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dżoł ja tez leczyłam się u dr Suchanek brałam 25 encortonu który zbijał mi NK do max 21% ale za to rozbijał mi cały cykl i miałam 60 dniowe cykle w dodatku bezowulacyjne później zmieniła mi na pabi dexametason który też sobie nie poradził i pani dr powiedziała że mam to odpuścić.

marshia i bertha zawsze ronie do 6-7 tygodnia, lekarz twierdzi, że nie wiem czy teraz dobrze powtórzę ale, że moje jajowody nie przeżucają jajeczka dalej i dlatego umiera, in vitro implantuje jajeczko z ominięciem jajowodów i dlatego ma to pomóc, co wy na to?

Nadja_n a w końcu próbowałaś in vitro? dlaczego myślisz że pomogłyby mi wlewy i co to jest? a ty na co masz szczepienia, jeśli jesteś tak jak ja po kilku poronieniach i masz też dziecko to może i mi pomogłyby te szczepienia?

a tak ogólnie to strasznie dużo tu się dzieje, nie wiem jak znajdujecie czas aby tak szybko i tak dużo odpisywać. Może kiedyś ktos napisze prace na podstawie tego forum to pewnie będzie łatwiej wielu dziewczynom.

jeszcze nie rozszyfrowałam tego jak robicie to że jak odpowiadacie konkretnej osobie to widać to w powiadomieniach i jest cytowany na niebiesko nick
@Lili81 ja mam corke prawie 12letnia,dlugo po Niej nie chcialam drugiego dziecka a zaczelam sie starac prawie 3 lata temu.
Tez ronie 6-7tydzien ale u mnie byla 3 razy juz serce u zarodka.Potem obumiera,nie mam plamien ani boli,zanik objawow ciazy i potem poronienia wywalane tabletkami.
Nie probowalam i nie bede in vitro.
Za duzo by pisac,moze gdyby maz chcial to bym sprobowala ale to kupa kasy a problemu z zachodzeniem nie mam tylko utrzymaniem.Jezeli masz Ty czy ja skopana immunologie to in vitro nic nie da.
Szczepionki u mnie bo mam mlr 23% a powinno byc 40%miniumum.
Tez mam aktywne NK 21%.to niby maja szczepionki obnizyc.
Ja malo sie udzielam na forum i sa tu dziewczyny ktore wiecej wiedza,duzo sie szczepilo i urodzilo, ale duzo tez nie.
Intralipid jest na NK,poczytaj forum albo internet duzo jest o tym.
Polecam Ci wizyte w Lodzi u dr Pasnika wizyta 150zl a immunolog Ci wszystko wytlumaczy.
A u Ciebie bylo juz tetno zarodka?poza sterydem jakie leki stosowalas?

reklama
@dzoasia te nasze nitki nadziei... przeciez nie zwatpilas, kolysalas sie na nitce

@Liluli, @roxi123 jak tylko mi go oddadza to wycaluje od kazdej cioci

@mokka25 ja Natanielka szczepie, juz ma gruzlice i zoltaczke za soba.

@olaa90 a kto da ci gwarancje, ze jutro sie obudzisz? Podobnie jest ze szczepieniami. Nie wiem, czy to do konca swiadomosc, czy opieranie sie o rozne artykuly w necie, ktore nie zawsze maja prawdziwe poparte badaniami tresci. I jak zawsze wiadomo organizm organizmowi nie rowny. Mnie szczepiono. Mam powiklanie, ale nie uwazam, ze to ma we mnie rodzic strach przed szczepieniem wlasnego dziecka.

@iveo juz nienadazam. Znow dzwoniom za mlekiem bo widza ze jest. Nawet noca zanosze

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@olaa90, też pracuję z dziecmi z autyzmem. Mialam nawet chlopczyka zdrowego 4letniego ktory po szczepieniu przestal mowic, chodzić, straszne :(

Mimo to szczepię. Nie wybaczylabym sobie gdyby przez moją odmowę OBOWIĄZKOWYCH szczepień Asia byla chora. Szczepionki kupuję swoje. Szczepię skojarzonymi. Na studiach nas uczono, ze mają najmniej rteci. A jak jest to jeden Bog wie.

@olaa90 ja nie czuję się urażona dla mnie przepraszam ale najważniejsze jest jednak opinia lekarzy a nie opinia 20 osób tzn rodziców i nie przekonuję Cię do swojego zdania daleko mi do tego uważam , że moja wiedza mimo ,że wyczytana poparta kilkoma opiniami innych rodziców jest zbyt mała abym sama z całą odpowiedzialnością za największy skarb jakim jest dziecko wyczekane w naszym przypadku podejmowała decyzję czy nie szczepić .

@iveo ja brałam metyle chodź malina nie kazał ale mu powiedziałam że nie przestanę brać to się zgodził i nie wracaliśmy do tego czyli kwas foliowy b12 i b6 z jego polecenia fembion 1, inofem 2 saszetki dziennie, acard od 16 dnia cyklu encorton i fraxi od pozytywnego testu i luteina. Ja miałam stymulacje bo lokalna gin tak zdecydowała nie zawsze miałam regularne owu i aby jajo było pełnowartościowe chodź wiem że na forum dziewczyny piszą że to nie ma znaczenia no ale mnie powiedziano że ma sama nie wiem. Jeśli chodzi alkohol ja byłam na urodzinach u kolegi w knajpie w sobotę sporo wypilśmy ciężkiego alkoholu a owu miałam na 2 dzień moja rada żyj w 2 fazie wypiłam lampę wina i piwo z sokiem malinowym mniam ale bym się napiła :p Zosia zdrowa w 2 fazie bym nie przesadzała z alkoholem ale 1,2 piwa lampka wina nie zaszkodzi

@iveo przy ivd lekarze czesto zalecaja lampke wina nawet po transferze az do pozytywnej bety, wiec przy staraniach piwo raczej nie ale winko... mniam mniam;)
@nafoczka nie znam sie na dzieciach (jeszcze) ale skoro Karolek oslabiony i choruje to moze jakies badania na pasozyty? Robilas? W szkole dzieciaki rozne dziadostwo roznosza... a moze jakies badania na tarczyce? Moze kilka seansow w grocie solnej? Tak gdybam i pisze co mi przychodzi do glowy... moze tez jakas suplementacja witamina b?
@Destino :* :* :*

@Nadja_n ja brałam encorton 25, acard, kwas foliowy, izastrzyki z neoparinu to jest zastępstwo clexany, niestety nie udało się. Raz miałam bicie serca był to 12 tydz i musiałam mieć zabieg usunięcia bo ciaża obumarła.

Czytałam właśnie teraz o tych wlewach z intralipidu i zastanawiam się czy któraś z was to miała i czy jest skuteczne???Jaki lekarz ginekolog leczy wlewami?? chyba muszę zmienić swojego. Jestem z bydgoszczy i do gdyni mam 3 godz. do łodzi czy do w-wy strasznie daleko, ale chyba nie ma wyjścia. Poproszę tylko o namiar lekarza, który ma powodzenia na końce a zrobię wszystko, żeby się udało!!!

Mój lekarz nic o tym nie wspominał a w internecie czytam że jest skuteczne. Niestety nie mam czasu non stop siedziec przed kompem i sama się dokształcać, ale chyba inaczej dziecka się nie doczekam. Leczę się już 3 lata bezskutecznie. Najgorsze że jeszcze wyczytałam że po każdym poronieniu spada szansa na donoszenie ciąży. Może za bardzo wykończyłam organizm tymi ciążami bez powodzenia.

@Nadja_n ja brałam encorton 25, acard, kwas foliowy, izastrzyki z neoparinu to jest zastępstwo clexany, niestety nie udało się. Raz miałam bicie serca był to 12 tydz i musiałam mieć zabieg usunięcia bo ciaża obumarła.

Czytałam właśnie teraz o tych wlewach z intralipidu i zastanawiam się czy któraś z was to miała i czy jest skuteczne???Jaki lekarz ginekolog leczy wlewami?? chyba muszę zmienić swojego. Jestem z bydgoszczy i do gdyni mam 3 godz. do łodzi czy do w-wy strasznie daleko, ale chyba nie ma wyjścia. Poproszę tylko o namiar lekarza, który ma powodzenia na końce a zrobię wszystko, żeby się udało!!!

Mój lekarz nic o tym nie wspominał a w internecie czytam że jest skuteczne. Niestety nie mam czasu non stop siedziec przed kompem i sama się dokształcać, ale chyba inaczej dziecka się nie doczekam. Leczę się już 3 lata bezskutecznie. Najgorsze że jeszcze wyczytałam że po każdym poronieniu spada szansa na donoszenie ciąży. Może za bardzo wykończyłam organizm tymi ciążami bez powodzenia.
Lili wejdz na watek Kto po in vitro - tam duuzo dziewczyn mialo te wlewy, nie musisz podchodzic do ivf zeby isc do lekarza ktory je stosuje, a moze ktorac ci poleci dobrego lekarza:)

@Lili81 ja polecam prof Malinowskiego z Łodzi drogi jest ale ... mam 2 straty obumarcie 26 tydzień i 11 tydzień w listopadzie urodziłam córkę po 5 latach starań badań itd. On leczy szczepieniami od meza bądź dawcy był moją ostatnią deską ratunku i udało się jeździłam 200 km co 3 tygodnie ale warto było.... Jeśli coś będziesz chciała wiedzieć więcej pisz

reklama
marshia i bertha zawsze ronie do 6-7 tygodnia, lekarz twierdzi, że nie wiem czy teraz dobrze powtórzę ale, że moje jajowody nie przeżucają jajeczka dalej i dlatego umiera, in vitro implantuje jajeczko z ominięciem jajowodów i dlatego ma to pomóc, co wy na to?
:O what? Ale przecież pisałaś ze miałaś serduszko tak? (Czyli ciąża w macicy) A inne ciąże, miałaś usg i było widać pęcherzyk? Zarodek? Pisałaś ze roniłaś w 6/7tc wiec coś w macicy już powinno być.

@Gabiś, koleżanka z Bydgoszczy, pomożesz w doborze lekarza?

To jakim cudem lekarz twierdzi ze jajo zostaje w jajowodzie?? :O szok..

Dziewczyny mam parę pytań o starania-
Jak u Was z alkoholem- czy impreza typu wesele lub 2 piwka ze znajomymi wykluczone?
Czy odstawiałayscie alkohol na 2 faze cyklu? Mi się ostatnio czesciej jakos zdarza parę piwek ze znajomymi i sie zaczełam zastanawiac
@Porzeczka1234 czy Malina Ci zalecił stymulacje? Czemu ja mialas? Jakie suplementy brałas w czasie staran?
Mi na razie kazał tylko kwas foliowy
Jak już przyszło do tych ewentulanych staran to u mnie tylko panika póki co.
Żyj i nie zastanawiaj się. Alkohol jeśli sobie smakujesz tylko raz na jakiś czas to jak najbardziej tak. Ale najlepiej winko!
Ja do czasu testu pozytywnego żyje normalnie.

@olaa90 a kto da ci gwarancje, ze jutro sie obudzisz? Podobnie jest ze szczepieniami. Nie wiem, czy to do konca swiadomosc, czy opieranie sie o rozne artykuly w necie, ktore nie zawsze maja prawdziwe poparte badaniami tresci.
Tylko najgorsze ze szczepionki tez nie są poparte badaniami :( wiec komu wierzyć?

Do góry