reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Nadja_n kurcze.... a robiłaś inne badania? Podejrzewasz,ze to amh i policystyczne jajniki są przyczyna? Moja koleżanka ma 7,8 i lekarze nie są w stanie jednoznacznie stwierdzić,ze to jest przyczyna jej nie zachodzenia... ;/ masakra, ja się na pewno nie zdecyduje na szczepienia... zreszta od nowego roku jakoś mi się odechciało tego wszystkiego ;/

Tez muszę zrobić te Krzywe...

reklama
@olaa90 jak dostaniesz wynik badania płci z Genesis, idziesz do szpitala gdzie miałaś zabieg. Tam wystawiają ci kartę martwego urodzenia. Z tą kartą idziesz do usc i rejestrujesz dziecko, nadając mu oczywiście imię. Nie wiem jak to z ubezpieczeniem jest, bo ja dopiero w piątek złożyłam papiery u siebie w pracy, więc nie wiem co dokładnie potrzebują. Na pewno zależy w jakiet firmie macie ubezpieczenie, bo np axa, gdzie ma mój M, wypłaca dopiero od 22tc. Nie wiem jak pzu, może się niedługo dowiem. @Asia2104 ty widzę że pisałaś o pzu. Jeśli mogę zapytać w którym tc straciłas swoje maleństwo? Bo też mi się kojarzy ze była to wyższa ciąża niż 8 tc
To był 14 Tc ale w PZU nie było rubryki o tym. Ja zgłosiłam "szkodę" internetowo. W załączeniu akt urodzenia. Tylko. I następnego dnia przesłali pieniądze.

Ja nie miałam objawów policystycznych, cukry poranne ok a po krzywych się okazało że najprawdziwiej w świecie jestem cukrzykiem. I biorę insulinę. Prawdopodobnie to była też przyczyna mojego braku owulacji

@Funia90 no dokładnie...jak na złość ucho mnie boli kuje w środku :/ nic takiego nie mam w domu więc jutro olejek kamforowy muszę kupić

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 oj Ty masz z tymi chorobami,w sumie ciagle cos Cie lapie zauwazylam:/
A do tego badania nie mozna byc chora?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Nadja_n kurcze.... a robiłaś inne badania? Podejrzewasz,ze to amh i policystyczne jajniki są przyczyna? Moja koleżanka ma 7,8 i lekarze nie są w stanie jednoznacznie stwierdzić,ze to jest przyczyna jej nie zachodzenia... ;/ masakra, ja się na pewno nie zdecyduje na szczepienia... zreszta od nowego roku jakoś mi się odechciało tego wszystkiego ;/

Tez muszę zrobić te Krzywe...

Olaa90,tak robilam nic nie wychodzi mi,
U mnie przyczyna moze byc po prostu wiek 40lat,mam corke prawie 12lat i totalnie bezproblemowej ciazy i od jak to sie mowi 1 strzalu,potem lata przerwy i prawda tak ze majac juz prawie 38lat zaczelam chciec drugie dziecko noi szybko ciaza i poronienie i tak juz od ponad 2 lat ronie.wychodzi na to ze ronie,robie badania,mija 1-3 a ja znowu ciaza.
Zrob krzywa cukrowa i insulinowa bo mnie wyszla zle a robilam ja dopiero teraz,wczesniej bylam na encortonie a to od odstawienia musi minac 1 miesiac.Encorton i tak mi nie pomogl.
Z rezerwa jajnikowa kazdy lekarz mowi ze dobrze,nikt pco nie widzial,teraz zrobie usg w 3-5dc bo wtedy najlepiej podobno ocenic.
Ty masz 27lat i na pewno Ci sie uda.
U mnie moze komorki jajowe sa zlej jakosc.Nie wiem biore metformine i bede sie szczepila i zobaczymy.

@Asia2104 a u kogo się leczyłas kochana?

U mnie cała nadzieja w doktorze P... to jest moja ostatnia nadzieja
Pierwsza ciążę - tą zakończoną poronieniem prowadziłam w Łodzi u doktor Bas - Budeckiej. Ale kiedy ciąża obumarla pomógł mi zupełnie inny lekarz bo Pani doktor nie bardzo miała na to chyba czas. Taki całkiem bez renomy i wielkiej sławy. Przeprowadzil mnie przez wszystko a później pomógł dojść co ze mną jest nie tak. No i z nim zostałam. Teraz mamy 18 tc

reklama
@Nadja_n nie poddawaj się kochana, podziwiam ta siłę do walki, ale w końcu siła jest kobietą <3 trzymam mocno kciuki,żeby Twoja córka się mogła nacieszyć rodzeństwem -bo podczytywalam wcześniejsze posty i widziałam,ze bardzo by chciała. Dam znać co powiedział dr P na to moje amh. Hmm a powiedz mi odczuwasz takie bulgotanie w jajniku? W 1 ciąży miałam torbiel niby zeszła,ale od tamtej pory zdarza mi się,ze czuje właśnie w nim takie bulgotanie / pulsowanie ;/

@Asia2104 rozumiem. To już była wysoka strata ;/ ehh.... trzymam mocno kciuki za kolejne spokojne tygodnie :) <3

Do góry