reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia &&&
A to ten sam test co robiłaś o 6? czy drugi robiłaś o 9 bo wiesz że test jak polezy to nasiaka... oby beta była wysoka [emoji4] jutro idziesz?
@Funia90 będę zaglądać codziennie setki razy na diagnostykę [emoji23]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 hehe no tak to jest pozniej i te drzace rece przy otworraniu wyniku.
Ja nie zapomne jak badalismy sie po wakacjach na Male czy nie mamy ziki bo tacy chorzy bylismy ,byl szpital podejrzenie malarii ,goraczki krwotocznej i innych .
Myslam ,ze na zawal padne jak otwieralam ten wynik wtedy [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@dżoasia &&&
A to ten sam test co robiłaś o 6? czy drugi robiłaś o 9 bo wiesz że test jak polezy to nasiaka... oby beta była wysoka [emoji4] jutro idziesz?
@Funia90 będę zaglądać codziennie setki razy na diagnostykę [emoji23]

Ten sam, pewnie musial dobrze nasiaknac, zeby sie cos pokazalo, bo beta taka niska ze musialy sie te czasteczki poprzyciagac;)

@olaa90 kochana. Dr P nie szczepi ale on kieruje do dr Sachy w Krakowie. Na czym polegają szczepienia pobierają krew od męża i wytaczają z niej limfocyty które Ci podają w przedramię kilka kłóć bynajmniej tak w Łodzi to wygląda. Ja również brałam fraxiparynę w ciąży 0,6. Jeśli chodzi o ubezpieczenie to musisz znać płeć zarejestrować w urzędzie nadać imię dostaniecie akt urodzenia dziecka martwego i wtedy kierujesz odpowiednie dok do ubezpieczyciela zazwyczaj jest to wypis zez szpitala i ten akt + jakiś wniosek.

@dżoasia Kochana niezmiennie trzymam kciuki za twoje bąble

@Destino super że mąż znalazł pracę. Jeśli chodzi o wolne mąż może skorzystać z 2 dni urlopu w związku z urodzeniem dzidzi może wykorzystać 2 tygodnie tacierzyńskiego przez 2 lata od urodzenia i jeśli miałbyś cc to.można skorzystać z l4 na Ciebie. Jak się czujesz dzieje się coś ściskam

Czekamy ;* ja testom nie ufam za grosz już... beta decydująca [emoji4]

@eska29044 a powiem Ci,ze na badania pieniądze mieć będziemy tylko później nie wiem jak z leczeniem - bo domyślam się,ze po 2 stratach ja od razu wskakuje na steryd... tylko jeśli steryd to za mało,to jakieś szczepienia i wlewy o których tutaj dziewczyny piszą, ja się na to nie zdecyduje bo nas finansowo nie będzie stac... a na jakim etapie tracisz ciąże? I ile masz strat na koncie? Czy te cytokiny zabijają to na wczesnym etapie czy na każdym... temat rzeka...
z tymi cytokinami to chyba i każdego jest inaczej, znam dziewczyny co zaszły w ciąże i jest ok, u mnie to też nie jest jednoznaczne czy tu jest w tym 100% problem. Ale ryzykować też nie będe tylko podlecze się wpierw. Najbardziej stresuje mnie branie Equralu leku cyklosporyny, które ma mnóstwo skutków ubocznych. Tak czy siak, najpierw zrób badania, nie ma co się zastanawiać nad szczepieniami, wlewami czy sterydami. Musisz mieć konkretne wyniki a potem będziesz się zastanawiać, szkoda czasu i nerwów na kombinowanie co może być, a potem okaże się, że problem jest gdzieś indziej.

@eska29044 masz racje ;* nawet nie wiesz jak mnie budują takie rozmowy... nie dość,ze wiem ze nie tylko ja mam takie problemy,zawsze można coś od kogoś „podsłuchać”... życzę Tobie kochana no i sobie ☺️☺️ Żeby problem ten okazał się „nie problemem” ;* spokojnej niedzieli :)

a co do leku to na co on jest? A tak apropos immunologii jeszcze, to chyba masz racje ze u każdego to inaczej. Moja bliska kuzynka w ciąży zaczęła mieć dziwne dolegliwości, ale szczęśliwie donosiła. Po porodzie straszne dolegliwosci - diagnoza toczeń ! Sterydy, Lublin... lekarze jej powiedzieli,ze nie wiedza jakie są rokowania w jej przypadku może pożyje z 5lat,może 10..... od diagnozy minęło ok 7lat bo tyle córcia ma.... nigdy nie wiadomo co siedzi w człowieku ;/ i kiedy się odezwie

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w temacie acardu sie nie znam wiec chyba nie ja to pisalam:)
Przy ifv przewaznie biora dziewuchy od transferu,czasem od punkcji, czyli jakby od owu ale to chyba zalezy od przypadku. No i niektorym przepisuja heparyne czysto profilaktycznie, bez konkretnych wskazan. Ja sie boje, ze co 48h bo by bylo za malo bo mam.mthfr i dlatego biore co 40, na wiz bede nalegac, zeby brac moze codziennie.
Itez niektore maja tylko heparyne a niektore razem z acardem. Mi acardu nie kazal brac.

Ja bralam acard 75 jeszcze przed ciąża a jak zaszła to acard plus fraxiparyne 0,6
@eska29044 ja 27 lat mam... i jestem w ślepej uliczce :( 0 dzieci, 2 aniołki..

@dżoasia kciuki zaciśnięte ;* kochana a mogłabyś mi powiedzieć jakie to są koszty? Takie szczepienia, wlewy ? Muszę się na wszysyko przygotować :(
Olaa... Rok temu byłam w tym samym punkcie co Ty.... Jestesmy z tego samego rocznika... Też mam dwa Aniołki, a we wrześniu urodziłam córkę.... Badalam dużo rzeczy i wiesz co.... U mnie oprócz wysokiej homocysteine nic nie wyszło... Dostałam metylowane witaminy, acard, dietę BG, fraxiparyne i się udało. Tego życzę i Tobie!!!

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry