reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pierwsza ciążę - tą zakończoną poronieniem prowadziłam w Łodzi u doktor Bas - Budeckiej. Ale kiedy ciąża obumarla pomógł mi zupełnie inny lekarz bo Pani doktor nie bardzo miała na to chyba czas. Taki całkiem bez renomy i wielkiej sławy. Przeprowadzil mnie przez wszystko a później pomógł dojść co ze mną jest nie tak. No i z nim zostałam. Teraz mamy 18 tc

Asia ja moja ciążę zakończona sukcesem poprowadziła u Pani doktor... I ona jako jedyna wyciągnęła do mnie rękę więc jestem zdziwiona Twoim przypadkiem :-(

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 hm w sumie to takie choroby nie choroby ostatnio osłabienie wiesz , bo dużo wszystkiego na raz było. Poronienie potem święta @ badań dużo i się odbija teraz . Jakoś tak chora to nie jestem żeby mnie położylo jeszcze [emoji4] także dzisiaj M mnie prowokowal a ja mu ze jutro mam badanie i niech się trzyma z daleka haha [emoji23]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

kochane moje jestem :) obecnie trochę "pochorowalam" bo miałam zapalenie okostnej i bolały mnie zeby od 1 do 8 :/ a do dentystki jechałam o 23.30 żeby przeżyć. Podała mi antybiotyk w piątek i dopiero dziś jest w miarę ok. Mówiła ze przez ta wietrzna pogode to masa ludzi ma problemy z generalnie mówiąc z buzia. Najgorsze bylo jak spuszczala ropę żeby wogole moc podać znieczulenie brrr....

Całuje bardzo mocno, za staraczki nieustannie trzymam kciuki, brzuchatki tule.. może coś mnie kopnie a mamusiom życzę duuuzo siły :D zaś tym ze świeżymi stratami daje światełko nadziei moim przykładem ♡

@Nadja_n nie poddawaj się kochana, podziwiam ta siłę do walki, ale w końcu siła jest kobietą <3 trzymam mocno kciuki,żeby Twoja córka się mogła nacieszyć rodzeństwem -bo podczytywalam wcześniejsze posty i widziałam,ze bardzo by chciała. Dam znać co powiedział dr P na to moje amh. Hmm a powiedz mi odczuwasz takie bulgotanie w jajniku? W 1 ciąży miałam torbiel niby zeszła,ale od tamtej pory zdarza mi się,ze czuje właśnie w nim takie bulgotanie / pulsowanie ;/

@Asia2104 rozumiem. To już była wysoka strata ;/ ehh.... trzymam mocno kciuki za kolejne spokojne tygodnie :) <3
Olaa90 dziekuje za wsparcie i Ty tez sie nie poddawaj.Masz 27lat dopiero mozesz miec jeszcze trojke.
U mnie wlasnie jest tak ze tez mialam w ciazach torbiele ale tu w niemczech lekarz mowil ze tak moze byc,potem schodzily.Odczuwam w cyklu czesto ciagniecie i uciska na prawy jajnik(ja w ogole ciagle owulacja ten prawy jajnik)w dodatku w ciazach poronionych zawsze jest ok do 5 tyg a jak juz jest 6 plus to zaczyna mnie bolec prawa strona i dretwieje mi az noga od tego i boli mnie jajnik.za kazdym razem tak mam.mowilam lekarzom nikt nie widzi problemu podobno w ciazy tak moze byc ale ciagle prawa stronamialam histeroskopie i wyszlo w porzadku nic tam nie mam podobno.
A odpowiadajac na Twoje pytanie to czuje czesto prawa strone,ciagniecie,ucisk nie wiem jak to nazwac.

Asia ja moja ciążę zakończona sukcesem poprowadziła u Pani doktor... I ona jako jedyna wyciągnęła do mnie rękę więc jestem zdziwiona Twoim przypadkiem :-(

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też myślę że Pani doktor jest dobrym specjalista. Natomiast dosłownie trafiłam w moment w którym u niej działo się na tyle dużo że nie mogła mnie przeprowadzić. Więc dalej ją oceniam jako dobrego lekarza od "zachodzenia w ciąże,". Jest w tym skuteczna.

@Nadja_n Ja też mam zawsze owulacje z prawego jajnika teraz robie monitoringi zeby zobaczyc czy tamten lewy tez owuluje.Moja lekarka mowila, ze to bez znaczenia. Czasami mamy anatomicznie wiekszy jeden jajnik i on jest bardziej aktywny. Kobiety zachodza i donosza ciaze nawet z jednym szczatkowym jajnikiem. Problemem jest raczej jakosc tych komorek jajowych. A one moga byc slabe wlasnie ze wzgledow metabolicznych. Jezeli jest PCO to wazny jest sport, dieta z niskim IG, gluckophage i wspomagacze jak Inofem- mi Jerzak przepisala Miositogyn i kazala brac nawet w ciazy.
Ponizej link, ktory chyba jest w troche temacie, ktory aktualnie poruszamy ;)
Link do: » Autoimmunologiczne podłoże problemów z płodnością

@Nadja_n to Ty kochana nie mieszkasz w PLN? I specjalnie przyjeżdżasz do specjalistów? Ja miałam takie ciągnięcia do nogi właśnie przy torbieli i mówił mi gin,ze jak jest torbiel to normalne to jest, nawet wtedy pytałam się koleżanki fizjo co może być przyczyna bólu nogi i ciągnięcia pod kolanem to mówiła,ze jeśli nie przeciazylam(wtedy nie ćwiczyłam) to ma to związek ze sprawami hormonalnymi np właśnie torbielą. Wiec może jak Cię boli to znak,ze torbiel wyłazi w danym cyklu;/

@pixi.nova no świetny artykuł w kupę wszystko zebrane, ale to jest taka czarna magia,ze coś okropnego :D jak mi to wytłumaczysz na chłopski rozum to Cię ozłocę :D a ty jakie masz to amh? :)

Ostatnia edycja:
tak, tak mówił i dodatkowo encorton 10mg w cyklu staraniowym, a pozniej 5-6tc cyklosporyna, a od 12 tc schodzić z encortonu- fajny plan, to teoria, a w praktyce, czuje że jajowody są drożne, jak będzie inaczej będzie zdziwiona
właśnie się edukuje co do tej cyklosporyny, jak ona wpływa na hamowanie IL2, doczytałam że to ten equarol dzięks;)
dziewczyny jak się kolejka przedstawia? ajpierw rozpakowuje się nasza destinka? pozniej funia? a kolejnie???
cyklosporyna w 5/6 tyg ciąży??? Dobrze rozumiem? Ile u ciebie wynosi Interkulina2? u mnie ok 450

Ostatnia edycja:
Olaa90 napisz mi prosze co Ci powiedzial bo jestem b.ciekawa,mnie zaden lekarz nie powiedzial ze to zle te 5 a nawet 5,3.Zawsze mam pecherzyk dominujacy i owulacje i zachodze w ciaze bardzo szybko.
Sama kombinuje ze moze to za duzo i komorki jajowe slabe mam.
Mam regularne miesiaczki,ale np w piersiach mam cysty.ale nie wiem czy to ma zwiazek.
z tego co wiem takie wysokie AMH mają dziewczyn z PCOS, tak ma moja koleżanka i tak jej powiedział lekarz

reklama
@olaa90 Amh 4,3 mam 30 lat. Kazde amh powyzej 3,5 generalnie wskazuje na PCO zwlaszcza im wiecej mamy lat.. Zbyt male jest zle ale zbyt duze rowniez..Krzywe mam ok i nie mam IO
Taa artykul bardzo fajny, mysle, ze warto poznac mechanizmy wlasnej fizjologii aby miec swiadomosc leczenia jednak trudnocos tlumaczyc bez odniesienia do konkretnych wynikow ;)

Do góry