reklama
Wzwb i gruzlica w szpitalu I witamina K w zastrzyku. Mojej dawali jeszcze wapno do picia.@Beciiia-87 kochana ja mysle ,ze skoro nie wiesz kiedy byla owu to nic straconego
@dżoł ciesze sie,kolejny krok do przodu
@roxie123 czyli bolalo ale skakalas z radosci?
@llis91 tez mi sie o uszy cos obilo z tym szczepieniem zeby najpierw zbadac poziom homocysteiny u dziecka i dopiero szczepic,w sumie to nie wiem kogo sie tu poradzic,nie wiem tez jakie szczepienia sa najlepsze :/
@Porzeczka1234 @agatush @kas90 a te pierwsze szczepienia w szpitalu mialyscie?
@matulkaa pieknieoj te zakupy sa cudowne choc kosztuje to wszytsko krocie to dajw ogromna radoscdo nas chyba dzis dotrze lozeczko,czekamy na kuriera
Wczorqj na szkole rodzenia dowiedzialam sie o takim baloniku aniball i chyba go kupie,zaczyna sie cwiczyc krocze od 37 tc ,polega to na probie wypchniecia coraz wiekszego balonika,krocze super sie rozciaga i staje sie elastyczne,mozna tez uzywac po porodzie ,po pologu w celu poprawienia kroczakoszt 200 zl ale czego sie nie robi dla swego krocza
Bylo wczoraj tez na temat krwi pepowinowej ,decydowala sie ktoras z Was na to?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U nas ciezka noc, malenka od 3 co chwile sie budzila przez wzdęcia, nie mogla spac. Szkoda mi jej
W ciąży całej a o połogu nie wspomnęBiedna Asieńka ,mam nadzieję,że szybko jej przejdzie @kas90 :*
Dziękuję za Wasze opinie na temat szczepień
Czy zdarzały Wam się nocne poty na początku ciąży? Już drugą noc mnie zlewa. I budzę się w nocy z 10 razy..
@kas90 biedna Asia ale czasem myślę że nie mamy na to większego wpływu. Koleżanki mają dzieci ze nie wiedziały co to ząbkowanie a moi bardzo źle to znoszą. Musi przejść i tyle
@Porzeczka1234 ogromnie się ciesze z twoich słów. Ja jestem zdania że 90% sukcesu przy kp to nasze nastawienie owszem jest ciężko ale ja nie wierzę że się nie da trzeba tylko przyjąć poprawkę na to ze to nie takie hop siup no i oczywiście ja tak głosze choć każdy ma swoje zdanie i dziecko na mm tez wychowa
Gorzej jiż z tematem szczepień. Ja chłopców szczepilam co było znacząco widać teraz przy przechodzeniu rotawirusa ale każda z nas powinna kierować się swoim sumieniem. My w szpitalu mieliśmy cudowna pogadanke z naprotechnologiem i każdy mógł pytać o co chciał
roxie123
Fanka BB :)
Cześć dziewczynki
Ja musiałam odespać no i sobie pospałam chociaż na raty bo o 6:30 muszę wstawać na leki , trochę to uciążliwe bo nawet na weekend jak sobie chce z M pospać to trzeba wstać i zrobić sobie śniadanie przed sterydem , ale czego się nie robi co nie ...
Na razie biorę tylko letrox acard i encorton , heparyne ...a dupka wprowadzę pojutrze
Wracam chyba do żywych , chociaż teraz coraz bliżej przeprowadzki i mam tyle do zrobienia , że dalej czasu brak ale to dobrze nie myślę o testowaniu jeszcze
@bobasek1990 jak się czujesz ? ile już u Ciebie tyg ?
@marshia własnie poczytałam , dużo zdrowia dla mamy i siły dla niej i Ciebie też .
Kiedy idziesz na tą wizytę masz już wyniki ?
@magda1208 dzidzi rośnie sobie :* beta cudowna ! kiedy wizyta serduszkowa ?
@kas90 a może wzdęcia są od przejedzenia ? albo szybko je i powietrze łapie ? położna tak ostatnio mówiła mojej kuzynce żeby nie przejadało się dziecko bo moze mieć wzdęcia i kolki to tak tylko z usłyszenia , bo ja nie wiem nie mam doświadczenia
@mała79 a jak u Ciebie ? jaki etap ?
@dżoł mam nadzieje , że szczepienia pomogą
@Beciiia-87 kochana poczekaj jeszcze do dnia @ ;*
@agatush podziwiam , że Michasia śpi u siebie super rozwiązanie , bo będzie umiała sama spac od małego
@Ilis91 powtarzałas bete ? mam nadzieje , że na mnie też podziałają te leki może po prostu wewnętrznie przezywasz mocno i stres wychodzi tak , że się pocisz mocno w nocy
@matulkaa super zakupy )
@Funia90 skakać nie skakałam leżałam w łózku i się przekręciłam 2 razy
@nafoczka super spotkanko )
@Marthi a jak u Ciebie ?
@burczuś o jakich szczepionkach piszecie ? xD tych co się daje dziecku po urodzeniu ?
@Porzeczka1234 z lokata super pomysł , zawsze to się nazbiera i będzie jak znalazł w razie potrzeby prezentów jeszcze dostaniecie drugie tyle zapewne zazwyczaj tyle tego jest że dzidzi nie zdąrzy pochodzić ale ważne że jest i można przebierać ) mała sobie rośnie zaraz będzie siedzieć tak zleci zdrówka dużo :**
@anetkruczek super sprawa z ta krwią , ile Cie to kosztowało ?
Ja musiałam odespać no i sobie pospałam chociaż na raty bo o 6:30 muszę wstawać na leki , trochę to uciążliwe bo nawet na weekend jak sobie chce z M pospać to trzeba wstać i zrobić sobie śniadanie przed sterydem , ale czego się nie robi co nie ...
Na razie biorę tylko letrox acard i encorton , heparyne ...a dupka wprowadzę pojutrze
Wracam chyba do żywych , chociaż teraz coraz bliżej przeprowadzki i mam tyle do zrobienia , że dalej czasu brak ale to dobrze nie myślę o testowaniu jeszcze
@marshia własnie poczytałam , dużo zdrowia dla mamy i siły dla niej i Ciebie też .
@kas90 a może wzdęcia są od przejedzenia ? albo szybko je i powietrze łapie ? położna tak ostatnio mówiła mojej kuzynce żeby nie przejadało się dziecko bo moze mieć wzdęcia i kolki to tak tylko z usłyszenia , bo ja nie wiem nie mam doświadczenia
@agatush podziwiam , że Michasia śpi u siebie super rozwiązanie , bo będzie umiała sama spac od małego
@Ilis91 powtarzałas bete ? mam nadzieje , że na mnie też podziałają te leki może po prostu wewnętrznie przezywasz mocno i stres wychodzi tak , że się pocisz mocno w nocy
@matulkaa super zakupy )
@Marthi a jak u Ciebie ?
@burczuś o jakich szczepionkach piszecie ? xD tych co się daje dziecku po urodzeniu ?
@Porzeczka1234 z lokata super pomysł , zawsze to się nazbiera i będzie jak znalazł w razie potrzeby prezentów jeszcze dostaniecie drugie tyle zapewne zazwyczaj tyle tego jest że dzidzi nie zdąrzy pochodzić ale ważne że jest i można przebierać ) mała sobie rośnie zaraz będzie siedzieć tak zleci zdrówka dużo :**
Popieram tez kupowałam choć sama nie wiem do końca z jakim skutkiem@kas90 kup kropke sab simple* *=x sprawdzone na wielu noworodkach. Prawdooodobnie na sprowadzenie do apteki. To niemieckie krople dobre na kolki
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
agatush
Moderatorka
Powiem Ci ze ja też sobie chwalę takie rozwiązanie :-) ale ile się naslucham że dziecko powinnam mieć obok... To tylko ja wiem [emoji12]Cześć dziewczynki
@matulkaa super zakupy )
@Marthi a jak u Ciebie ?
Ja tak jak dziewczyny w szpitalu gruźlica i witamina k. My jesteśmy już po pierwszych szczepieniach i ja szczepilam refundowanymi plus rotawirusy. Też mam swoje zdanie na temat szczepień i nie wyobrażam sobie Michaliny nie zaszczepić...@Beciiia-87 kochana ja mysle ,ze skoro nie wiesz kiedy byla owu to nic straconego[emoji4]
@dżoł ciesze sie,kolejny krok do przodu[emoji4]
@roxie123 czyli bolalo ale skakalas z radosci?[emoji16]
@llis91 tez mi sie o uszy cos obilo z tym szczepieniem zeby najpierw zbadac poziom homocysteiny u dziecka i dopiero szczepic,w sumie to nie wiem kogo sie tu poradzic,nie wiem tez jakie szczepienia sa najlepsze :/
@Porzeczka1234 @agatush @kas90 a te pierwsze szczepienia w szpitalu mialyscie?
@matulkaa pieknie[emoji7]oj te zakupy sa cudowne choc kosztuje to wszytsko krocie to dajw ogromna radosc[emoji5]do nas chyba dzis dotrze lozeczko,czekamy na kuriera[emoji4]
Wczorqj na szkole rodzenia dowiedzialam sie o takim baloniku aniball i chyba go kupie,zaczyna sie cwiczyc krocze od 37 tc ,polega to na probie wypchniecia coraz wiekszego balonika,krocze super sie rozciaga i staje sie elastyczne,mozna tez uzywac po porodzie ,po pologu w celu poprawienia krocza[emoji4]koszt 200 zl ale czego sie nie robi dla swego krocza[emoji41]
Bylo wczoraj tez na temat krwi pepowinowej ,decydowala sie ktoras z Was na to?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@Porzeczka1234 cieszę się że na coś moje rady się przydały :-)
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
HejWzwb i gruzlica w szpitalu I witamina K w zastrzyku. Mojej dawali jeszcze wapno do picia.
U nas ciezka noc, malenka od 3 co chwile sie budzila przez wzdęcia, nie mogla spac. Szkoda mi jej
Gratuluję córeczki Na wzdęcia u Asi polecam kateter rektalny WINDI .To dużo bardziej bezpieczne niż kropelki .Pediatra polecił nam także podawanie Klarze probiotyków Biogaia.
roxie123
Fanka BB :)
@Ilis91 a no faktycznie już pamiętam <3 ja taka zakręcona wiesz co mi mówiono że steryd najlepiej przed 8 rano do śniadania , bo wtedy się wchłania i coś tam się wydziela czy coś i tak biorę rano o 6 30 na tarczycę czekam sobie później do 7 jem śniadanie i o 7 30 encorton
@agatush wierzę , ze się nasłuchałaś
@agatush wierzę , ze się nasłuchałaś
reklama
@Ilis91 najlepiej brać rano koło 8 bo wtedy jest wydzielany kortyzol. I to niby o to chodzi.
@roxie123 wiesz co raczej nie chcę pisać ile za to płaciłam byłaby to jawna reklama mojego banku a że nie są to tanie rzeczy to nie chcę tego opisywać publicznie.
Jeżeli chodzi o szczepienia to jest temat rzeka. Ja ze względu na to że mój brat chorował od dziecka na chorobę leśniowskiego crona i kiedy go zdiagnozowano miał 7 lat i takich przypadków wśród dzieci było w całej Polsce raptem 15... to my jesteśmy w takim jakby parasolu. Jak rodziła się moja córka to ja w zaleceniach miałam, że szczepić tylko zgodnie z NFZ i nie szczepić różyczki odry i świnki aż do ukończenia 7 roku życia. Jeżeli dziecko nie chodzi do żłóbka to nie szczepić szczepieniami płatnymi. I tego się posłuchałam. Ale to była najtrudniejsza decyzja od kiedy młoda się urodziła - wybór szczepień.
@roxie123 wiesz co raczej nie chcę pisać ile za to płaciłam byłaby to jawna reklama mojego banku a że nie są to tanie rzeczy to nie chcę tego opisywać publicznie.
Jeżeli chodzi o szczepienia to jest temat rzeka. Ja ze względu na to że mój brat chorował od dziecka na chorobę leśniowskiego crona i kiedy go zdiagnozowano miał 7 lat i takich przypadków wśród dzieci było w całej Polsce raptem 15... to my jesteśmy w takim jakby parasolu. Jak rodziła się moja córka to ja w zaleceniach miałam, że szczepić tylko zgodnie z NFZ i nie szczepić różyczki odry i świnki aż do ukończenia 7 roku życia. Jeżeli dziecko nie chodzi do żłóbka to nie szczepić szczepieniami płatnymi. I tego się posłuchałam. Ale to była najtrudniejsza decyzja od kiedy młoda się urodziła - wybór szczepień.
Podziel się: