reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Beciiia-87 kochana ja mysle ,ze skoro nie wiesz kiedy byla owu to nic straconego
emoji4.png

@dżoł ciesze sie,kolejny krok do przodu
emoji4.png

@roxie123 czyli bolalo ale skakalas z radosci?
emoji16.png

@llis91 tez mi sie o uszy cos obilo z tym szczepieniem zeby najpierw zbadac poziom homocysteiny u dziecka i dopiero szczepic,w sumie to nie wiem kogo sie tu poradzic,nie wiem tez jakie szczepienia sa najlepsze :/

@Porzeczka1234 @agatush @kas90 a te pierwsze szczepienia w szpitalu mialyscie?

@matulkaa pieknie
emoji7.png
oj te zakupy sa cudowne choc kosztuje to wszytsko krocie to dajw ogromna radosc
emoji5.png
do nas chyba dzis dotrze lozeczko,czekamy na kuriera
emoji4.png

Wczorqj na szkole rodzenia dowiedzialam sie o takim baloniku aniball i chyba go kupie,zaczyna sie cwiczyc krocze od 37 tc ,polega to na probie wypchniecia coraz wiekszego balonika,krocze super sie rozciaga i staje sie elastyczne,mozna tez uzywac po porodzie ,po pologu w celu poprawienia krocza
emoji4.png
koszt 200 zl ale czego sie nie robi dla swego krocza
emoji41.png

Bylo wczoraj tez na temat krwi pepowinowej ,decydowala sie ktoras z Was na to?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wzwb i gruzlica w szpitalu :) I witamina K w zastrzyku. Mojej dawali jeszcze wapno do picia.
U nas ciezka noc, malenka od 3 co chwile sie budzila przez wzdęcia, nie mogla spac. Szkoda mi jej :(

Biedna Asieńka ,mam nadzieję,że szybko jej przejdzie @kas90 :*
Dziękuję za Wasze opinie na temat szczepień :)
Czy zdarzały Wam się nocne poty na początku ciąży? Już drugą noc mnie zlewa. I budzę się w nocy z 10 razy..
W ciąży całej a o połogu nie wspomnę :)
@kas90 biedna Asia ale czasem myślę że nie mamy na to większego wpływu. Koleżanki mają dzieci ze nie wiedziały co to ząbkowanie a moi bardzo źle to znoszą. Musi przejść i tyle :(
@Porzeczka1234 ogromnie się ciesze z twoich słów. Ja jestem zdania że 90% sukcesu przy kp to nasze nastawienie :) owszem jest ciężko ale ja nie wierzę że się nie da :) trzeba tylko przyjąć poprawkę na to ze to nie takie hop siup ;) no i oczywiście ja tak głosze choć każdy ma swoje zdanie i dziecko na mm tez wychowa
Gorzej jiż z tematem szczepień. Ja chłopców szczepilam co było znacząco widać teraz przy przechodzeniu rotawirusa ale każda z nas powinna kierować się swoim sumieniem. My w szpitalu mieliśmy cudowna pogadanke z naprotechnologiem i każdy mógł pytać o co chciał :)

Cześć dziewczynki :)
Ja musiałam odespać no i sobie pospałam :) chociaż na raty bo o 6:30 muszę wstawać na leki , trochę to uciążliwe bo nawet na weekend jak sobie chce z M pospać to trzeba wstać i zrobić sobie śniadanie przed sterydem , ale czego się nie robi co nie ...
Na razie biorę tylko letrox acard i encorton , heparyne ...a dupka wprowadzę pojutrze
Wracam chyba do żywych , chociaż teraz coraz bliżej przeprowadzki i mam tyle do zrobienia , że dalej czasu brak :) ale to dobrze nie myślę o testowaniu jeszcze

@bobasek1990 jak się czujesz ? ile już u Ciebie tyg ? :)
@marshia własnie poczytałam , dużo zdrowia dla mamy i siły dla niej i Ciebie też .
Kiedy idziesz na tą wizytę masz już wyniki ?
@magda1208 dzidzi rośnie sobie :* beta cudowna ! kiedy wizyta serduszkowa ?
@kas90 a może wzdęcia są od przejedzenia ? albo szybko je i powietrze łapie ? położna tak ostatnio mówiła mojej kuzynce żeby nie przejadało się dziecko bo moze mieć wzdęcia i kolki :) to tak tylko z usłyszenia , bo ja nie wiem nie mam doświadczenia :)
@mała79 a jak u Ciebie ? jaki etap ? :)
@dżoł mam nadzieje , że szczepienia pomogą :)
@Beciiia-87 kochana poczekaj jeszcze do dnia @ ;*
@agatush podziwiam , że Michasia śpi u siebie :) super rozwiązanie , bo będzie umiała sama spac od małego :)
@Ilis91 powtarzałas bete ? :) mam nadzieje , że na mnie też podziałają te leki :) może po prostu wewnętrznie przezywasz mocno i stres wychodzi tak , że się pocisz mocno w nocy
@matulkaa super zakupy :))
@Funia90 skakać nie skakałam leżałam w łózku i się przekręciłam 2 razy :D
@nafoczka super spotkanko :))
@Marthi a jak u Ciebie ? :)
@burczuś o jakich szczepionkach piszecie ? xD tych co się daje dziecku po urodzeniu ?
@Porzeczka1234 z lokata super pomysł , zawsze to się nazbiera i będzie jak znalazł w razie potrzeby :) prezentów jeszcze dostaniecie drugie tyle zapewne :D zazwyczaj tyle tego jest że dzidzi nie zdąrzy pochodzić ale ważne że jest i można przebierać :)) mała sobie rośnie zaraz będzie siedzieć tak zleci :) zdrówka dużo :**
@anetkruczek super sprawa z ta krwią , ile Cie to kosztowało ?

Cześć dziewczynki :)
Ja musiałam odespać no i sobie pospałam :) chociaż na raty bo o 6:30 muszę wstawać na leki , trochę to uciążliwe bo nawet na weekend jak sobie chce z M pospać to trzeba wstać i zrobić sobie śniadanie przed sterydem , ale czego się nie robi co nie ...
Na razie biorę tylko letrox acard i encorton , heparyne ...a dupka wprowadzę pojutrze
Wracam chyba do żywych , chociaż teraz coraz bliżej przeprowadzki i mam tyle do zrobienia , że dalej czasu brak :) ale to dobrze nie myślę o testowaniu jeszcze

@bobasek1990 jak się czujesz ? ile już u Ciebie tyg ? :)
@marshia własnie poczytałam , dużo zdrowia dla mamy i siły dla niej i Ciebie też .
Kiedy idziesz na tą wizytę masz już wyniki ?
@magda1208 dzidzi rośnie sobie :* beta cudowna ! kiedy wizyta serduszkowa ?
@kas90 a może wzdęcia są od przejedzenia ? albo szybko je i powietrze łapie ? położna tak ostatnio mówiła mojej kuzynce żeby nie przejadało się dziecko bo moze mieć wzdęcia i kolki :) to tak tylko z usłyszenia , bo ja nie wiem nie mam doświadczenia :)
@mała79 a jak u Ciebie ? jaki etap ? :)
@dżoł mam nadzieje , że szczepienia pomogą :)
@Beciiia-87 kochana poczekaj jeszcze do dnia @ ;*
@agatush podziwiam , że Michasia śpi u siebie :) super rozwiązanie , bo będzie umiała sama spac od małego :)
@Ilis91 powtarzałas bete ? :) mam nadzieje , że na mnie też podziałają te leki :) może po prostu wewnętrznie przezywasz mocno i stres wychodzi tak , że się pocisz mocno w nocy
@matulkaa super zakupy :))
@Funia90 skakać nie skakałam leżałam w łózku i się przekręciłam 2 razy :D
@nafoczka super spotkanko :))
@Marthi a jak u Ciebie ? :)
@burczuś o jakich szczepionkach piszecie ? xD tych co się daje dziecku po urodzeniu ?
@Porzeczka1234 z lokata super pomysł , zawsze to się nazbiera i będzie jak znalazł w razie potrzeby :) prezentów jeszcze dostaniecie drugie tyle zapewne :D zazwyczaj tyle tego jest że dzidzi nie zdąrzy pochodzić ale ważne że jest i można przebierać :)) mała sobie rośnie zaraz będzie siedzieć tak zleci :) zdrówka dużo :**
@anetkruczek super sprawa z ta krwią , ile Cie to kosztowało ?
Powiem Ci ze ja też sobie chwalę takie rozwiązanie :-) ale ile się naslucham że dziecko powinnam mieć obok... To tylko ja wiem [emoji12]
@Beciiia-87 kochana ja mysle ,ze skoro nie wiesz kiedy byla owu to nic straconego[emoji4]

@dżoł ciesze sie,kolejny krok do przodu[emoji4]

@roxie123 czyli bolalo ale skakalas z radosci?[emoji16]

@llis91 tez mi sie o uszy cos obilo z tym szczepieniem zeby najpierw zbadac poziom homocysteiny u dziecka i dopiero szczepic,w sumie to nie wiem kogo sie tu poradzic,nie wiem tez jakie szczepienia sa najlepsze :/

@Porzeczka1234 @agatush @kas90 a te pierwsze szczepienia w szpitalu mialyscie?

@matulkaa pieknie[emoji7]oj te zakupy sa cudowne choc kosztuje to wszytsko krocie to dajw ogromna radosc[emoji5]do nas chyba dzis dotrze lozeczko,czekamy na kuriera[emoji4]

Wczorqj na szkole rodzenia dowiedzialam sie o takim baloniku aniball i chyba go kupie,zaczyna sie cwiczyc krocze od 37 tc ,polega to na probie wypchniecia coraz wiekszego balonika,krocze super sie rozciaga i staje sie elastyczne,mozna tez uzywac po porodzie ,po pologu w celu poprawienia krocza[emoji4]koszt 200 zl ale czego sie nie robi dla swego krocza[emoji41]
Bylo wczoraj tez na temat krwi pepowinowej ,decydowala sie ktoras z Was na to?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja tak jak dziewczyny w szpitalu gruźlica i witamina k. My jesteśmy już po pierwszych szczepieniach i ja szczepilam refundowanymi plus rotawirusy. Też mam swoje zdanie na temat szczepień i nie wyobrażam sobie Michaliny nie zaszczepić...

@Porzeczka1234 cieszę się że na coś moje rady się przydały :-)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Wzwb i gruzlica w szpitalu :) I witamina K w zastrzyku. Mojej dawali jeszcze wapno do picia.
U nas ciezka noc, malenka od 3 co chwile sie budzila przez wzdęcia, nie mogla spac. Szkoda mi jej :(
Hej :)
Gratuluję córeczki :D Na wzdęcia u Asi polecam kateter rektalny WINDI .To dużo bardziej bezpieczne niż kropelki .Pediatra polecił nam także podawanie Klarze probiotyków Biogaia.

@Ilis91 a no faktycznie już pamiętam <3 ja taka zakręcona :) wiesz co mi mówiono że steryd najlepiej przed 8 rano do śniadania , bo wtedy się wchłania i coś tam się wydziela czy coś i tak biorę rano o 6 30 na tarczycę czekam sobie później do 7 jem śniadanie i o 7 30 encorton

@agatush wierzę , ze się nasłuchałaś :D

reklama
@Ilis91 najlepiej brać rano koło 8 bo wtedy jest wydzielany kortyzol. I to niby o to chodzi.

@roxie123 wiesz co raczej nie chcę pisać ile za to płaciłam :) byłaby to jawna reklama mojego banku a że nie są to tanie rzeczy to nie chcę tego opisywać publicznie.

Jeżeli chodzi o szczepienia to jest temat rzeka. Ja ze względu na to że mój brat chorował od dziecka na chorobę leśniowskiego crona i kiedy go zdiagnozowano miał 7 lat i takich przypadków wśród dzieci było w całej Polsce raptem 15... to my jesteśmy w takim jakby parasolu. Jak rodziła się moja córka to ja w zaleceniach miałam, że szczepić tylko zgodnie z NFZ i nie szczepić różyczki odry i świnki aż do ukończenia 7 roku życia. Jeżeli dziecko nie chodzi do żłóbka to nie szczepić szczepieniami płatnymi. I tego się posłuchałam. Ale to była najtrudniejsza decyzja od kiedy młoda się urodziła - wybór szczepień.

Do góry