reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Łóżeczko to Klupś Radek VII z szufladą, po renowacji będzie takie piękne
emoji4.png

1510607672-b8e212be7f4167ba-aaaaaa.jpeg

A wózek to Bebetto Holland. Gondola nówka sztuka nieśmigana, jeszcze w folii (ludzie od których kupiliśmy zestaw odeslali używaną gondolę z jakimś małym defektem na gwarancji do serwisu, a oni zamiast naprawiać odeslali im nową
emoji4.png
z której maleństwo już nie skorzystało z racji wieku), a spacerówka tylko trochę przykurzona, ale w rewelacyjnym stanie, a zestaw kosztował, uwaga 600 zł
emoji4.png
uważam, że całkiem niezły interes zrobiłam
emoji4.png

1510607839-3bd1858e32f8c68f-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
To nasz wozek, nawet ten sam kolor :D jest super! Mega zwrotny. Codziennie w domu mala w nim spi. Kupilismy uzywany.
@Ilis91, tak jak pisze porzeczka bierzesz recepte i kupujesz sama szczepionke. Są dosc drogie ale np z lepszymi szczepami, mniej dziadowstwa . Mthfr nie ma chyba nic do tego.

reklama
@Ilis91 te refundowane podobno zawieraja rtec.
6w1 ma dodatkowa dawke wzw b.
Ja tez bylam szczepiona na wszystko ale i szczepionki byly wtedy inne.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry:)
Kiedyś już o szczepieniach na tym forum było:) Mądra pani doktor, która jest ogólnie przeciwna szczepieniom, powiedziała mi,że swojej córce by w życiu nie powiedziała-nie szczep swojego dziecka. Powiedziała jej zaraz po porodzie,że musi poznać wszystkie "za" i "przeciw" jeśli zaszczepi oraz "za" i "przeciw" jeśli nie zaszczepi. I decyzję każdy musi podjąć sam. Wg mnie jest to bardzo rozsądne:) Nie cierpię tej nagonki znajomych, którzy nie szczepią. Ich teorie mnie rozwalają:) Tzn,że nie szczepią, ok,kumam,ale ocenianie nas, szczepiących jako praktycznie trucicieli dzieci, to już tego nie znoszę;)
Miłego dnia dziewczyny:*

Ostatnia edycja:
@Beciiia-87 kochana ja mysle ,ze skoro nie wiesz kiedy byla owu to nic straconego[emoji4]

@dżoł ciesze sie,kolejny krok do przodu[emoji4]

@roxie123 czyli bolalo ale skakalas z radosci?[emoji16]

@llis91 tez mi sie o uszy cos obilo z tym szczepieniem zeby najpierw zbadac poziom homocysteiny u dziecka i dopiero szczepic,w sumie to nie wiem kogo sie tu poradzic,nie wiem tez jakie szczepienia sa najlepsze :/

@Porzeczka1234 @agatush @kas90 a te pierwsze szczepienia w szpitalu mialyscie?

@matulkaa pieknie[emoji7]oj te zakupy sa cudowne choc kosztuje to wszytsko krocie to dajw ogromna radosc[emoji5]do nas chyba dzis dotrze lozeczko,czekamy na kuriera[emoji4]

Wczorqj na szkole rodzenia dowiedzialam sie o takim baloniku aniball i chyba go kupie,zaczyna sie cwiczyc krocze od 37 tc ,polega to na probie wypchniecia coraz wiekszego balonika,krocze super sie rozciaga i staje sie elastyczne,mozna tez uzywac po porodzie ,po pologu w celu poprawienia krocza[emoji4]koszt 200 zl ale czego sie nie robi dla swego krocza[emoji41]
Bylo wczoraj tez na temat krwi pepowinowej ,decydowala sie ktoras z Was na to?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

cześc Kochane :* ale duzo napisałyście :)
@bobasek1990 i @magda1208 bety super! oby tak dalej. Madzia na zarodek jeszcze wcześnie więc spokojnie :)
eh suuper to u was wieksze spotkanie, choć licząc na osoby to była nas 5 :D wiecie nasze spotkanie w tak duzym gronie cioć mogloo by sie skończyć zgubieniem Wiktora :D bo i tak był wszedzie :p coś tam wam wrzucę na zamknięty :)
@Porzeczka1234 cieszę się że mogłam pomóc :)

@kas90 Karol tylko chłonie twoje zadania :) a na temat smoczka moje zdanie znasz :p

@Destino @Funia90 buziaki dla brzuszków :)

@burczuś @betrha ♡

Dzień dobry:)
Kiedyś już o szczepieniach na tym forum było:) Mądra pani doktor, która jest ogólnie przeciwna szczepieniom, powiedziała mi,że swojej córce by w życiu nie powiedziała-nie szczep swojego dziecka. Powiedziała jej zaraz po porodzie,że musi poznać wszystkie "za" i "przeciw" jeśli zaszczepi oraz "za" i "przeciw" jeśli nie zaszczepi. I decyzję każdy musi podjąć sam. Wg mnie jest to bardzo rozsądne:) Nie cierpię tej nagonki znajomych, którzy nie szczepią. Ich teorie mnie rozwalają:) Tzn,że nie szczepią, ok,kumam,ale ocenianie nas, szczepiących jako praktycznie trucicieli dzieci, to już tego nie znoszę;)
Miłego dnia dziewczyny:*
Pytanie tylko, gdzie poznać rzetelne za i przeciw obydwu podejsc.. z jednej strony niemerytoryczni przeciwnicy, z drugiej klika rynku farmaceutycznego spreparuje kazde niezbedne badanie i podpis lekarza, ze to zdrowe.. nie wiadomo w co wierzyc. zwykly szary czlowiek nie ma szans poznac prawdy.

Hej kochane,

Oj ciężko jest mi nadrobić zaległości po prawie tygodniu nieobecności...

@burczuś - ja już wracam "do żywych", ale ciężko nadrabia się tyle stron co naklikałyście przez tydzień :O Wczoraj 30 stron dałam radę, a i tak dalej w lesie jestem...
@bea25ta - już tak bvlisko jesteś do końcóweczki <3 buziaki dla Ciebie!
@bertha - czasem zmiany w życiu są potrzebne, ja też nad nimi myślę, ale wstrzymuje mnie stale myśl o staraniach. Może warto odetchnąć, poznać nowych ludzi, zawiąć się na nowe obowiązki i działać za jakiś czas? Powodzenia w każdym bądź razie! ;* Każda decyzja musi być zgodna z Twoim sumieniem, więc jak nie zrobisz, tak będzie dobrze, pamiętaj <3
@magda1208 - a jak długie masz cykle? jestem przekonana, że będzie dobrze. Ciężko czasem uwierzyć, ale trzeba! ;*
@roxie123 - pregnylu nigdy nie brałam, więc nie umiem doradzić, ale życzę by w tym cyklu się udało! ;* Myślę, że po 14 dniach można testować.
@bobasek1990 - mi też zawsze mówili, że najprędzej jak będzie 6 tc iść na usg. Wcześniej nie ma sensu.
@magda1208 - beta piękna! ;*
@Beciiia-87 - przykro mi, że w tym cyklu się nie udało:( ale może nic straconego?! może to za wcześnie? to zawsze wiadomość, która zbija z nóg... ale pozbierasz się i za pare dni na nowo zaczniecie staranka, jak się teraz nie uda ;* jestem pewna!
@mała79 - a siedzę w krzakach trochę ;) haha, zdrówka dla mężusia!
@Ilis91 - na pewno się uda! ;*
@matulkaa - to udane zakupy! ;) Wózek super ;)
@Funia90 -ten balonik mnie przeraża (na sama mysl), ale znajoma stosowala i byla baardzo zadowolona!!!

Pytanie tylko, gdzie poznać rzetelne za i przeciw obydwu podejsc.. z jednej strony niemerytoryczni przeciwnicy, z drugiej klika rynku farmaceutycznego spreparuje kazde niezbedne badanie i podpis lekarza, ze to zdrowe.. nie wiadomo w co wierzyc. zwykly szary czlowiek nie ma szans poznac prawdy.
Prawda. I dlatego myślę jest to mocno indywidualne podejście. Ja szczepię,ale też nie mam jakby 100% podstaw merytorycznych, czy to na pewno jest dobre. A spreparować dowody mogą i przeciwnicy i Ci co są za szczepieniami:) Także tak jak piszesz @bertha zwykłe szaraczki jak my, muczą się kierować własnym rozumem:)

reklama
@@Beciiia-87 mimo wszystko trzymam kciuki wydaje mi się , że za szybko zrobiłaś betę ściskam Cię

@bertha no myślę , że rzetelnych informacji nie znajdziesz ile ludzi tyle przekonań my rodzice musimy podjąć decyzję

@matulkaa piękne łóżeczka zresztą wszystko piękne dla takich dzieci. Wiesz jeśli chodzi o gości to prawda kazdy by chciał na początku pobyć sam z dzieckiem ale.. wiesz jak to jest wszyscy czekają na to maleństwo babcie, dziadki ciotki i wszyscy którzy czekają z nami tyle lat to trudno odmówić odwiedzin to miłe że tyle osób się cieszy mimo wszystko razem z nami. Zresztą sama zobaczysz

@Funia90 nie chciałabym zobaczyć jak wygląda pobieranie krwi u takiego małego dziecka płakałam razem z nią. A co jesli homocysteina będziesz wysoka nie zaszczepisz? Ja się bałam nie zaszczepić w szpitalu podali szczepienia z witaminy k i przeciw gruźlicy pytają ojca i matki o zgodzę u nas tak było.

@Ilis91 kochana ja w właśnie czytałam , że jesli mamy mthfr to właśnie winno się jeśli zdecydujemy się zaszczepić dziecko to właśnie dopłacić za szczepienia (ps niech żyje nfz swoją drogą) bo one są mniej zanieczyszczone rtęcia jak.pisze @Liluli i dodatkowy plus to właśnie nie szczepisz 4 czy 5 razy tylko raz trzeba poczytać o tych szczepieniach jak pisała @burczuś ja się zgadzam z nią w 100 % niech ktoś nie szczepi jeśli nie chce albo ma takie przekonanie ja lekarzem nie jestem i tu decyzje sama takiej bym nie podjeła.

@dżoł super jedno szczepienie za Tobą cieszę się bardzo

@nafoczka jaka to ulga jak mała zaczyna łapać ccyca to kp było dla mnie dużym stresem dziękuję za rady bo Ty i @agatush strasznie mi pomogłyście

My w niedzielę dostaliśmy 3 kocyki jeden taki na lato butki spiochy razy 6 i mama przyniosła od koleżanki reklamówke ciuchów piekne kurtki kombinezon sukienki taka kamizelkę jak dla nas no super nie mam powoli miejsca oczywiście mała dostała od dziadków pieniążki za łóżeczko i wózek także chyba założę jakąś lokatę dla niej. Byliśmy wczoraj na patologi noworodka zmierzyć bilirubine i jest już 7,7 a była 11,4 także spada mała się najada przez 3 dni przytyła 110 gram za tydzień mamy.pierwszą wizytę w przychodni

@magda1208 jak się czujesz?

Do góry