reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Łóżeczko to Klupś Radek VII z szufladą, po renowacji będzie takie piękne
emoji4.png

1510607672-b8e212be7f4167ba-aaaaaa.jpeg

A wózek to Bebetto Holland. Gondola nówka sztuka nieśmigana, jeszcze w folii (ludzie od których kupiliśmy zestaw odeslali używaną gondolę z jakimś małym defektem na gwarancji do serwisu, a oni zamiast naprawiać odeslali im nową
emoji4.png
z której maleństwo już nie skorzystało z racji wieku), a spacerówka tylko trochę przykurzona, ale w rewelacyjnym stanie, a zestaw kosztował, uwaga 600 zł
emoji4.png
uważam, że całkiem niezły interes zrobiłam
emoji4.png

1510607839-3bd1858e32f8c68f-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
To nasz wozek, nawet ten sam kolor :D jest super! Mega zwrotny. Codziennie w domu mala w nim spi. Kupilismy uzywany.
@Ilis91, tak jak pisze porzeczka bierzesz recepte i kupujesz sama szczepionke. Są dosc drogie ale np z lepszymi szczepami, mniej dziadowstwa . Mthfr nie ma chyba nic do tego.

reklama
@Ilis91 te refundowane podobno zawieraja rtec.
6w1 ma dodatkowa dawke wzw b.
Ja tez bylam szczepiona na wszystko ale i szczepionki byly wtedy inne.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry:)
Kiedyś już o szczepieniach na tym forum było:) Mądra pani doktor, która jest ogólnie przeciwna szczepieniom, powiedziała mi,że swojej córce by w życiu nie powiedziała-nie szczep swojego dziecka. Powiedziała jej zaraz po porodzie,że musi poznać wszystkie "za" i "przeciw" jeśli zaszczepi oraz "za" i "przeciw" jeśli nie zaszczepi. I decyzję każdy musi podjąć sam. Wg mnie jest to bardzo rozsądne:) Nie cierpię tej nagonki znajomych, którzy nie szczepią. Ich teorie mnie rozwalają:) Tzn,że nie szczepią, ok,kumam,ale ocenianie nas, szczepiących jako praktycznie trucicieli dzieci, to już tego nie znoszę;)
Miłego dnia dziewczyny:*

Ostatnia edycja:
@Beciiia-87 kochana ja mysle ,ze skoro nie wiesz kiedy byla owu to nic straconego[emoji4]

@dżoł ciesze sie,kolejny krok do przodu[emoji4]

@roxie123 czyli bolalo ale skakalas z radosci?[emoji16]

@llis91 tez mi sie o uszy cos obilo z tym szczepieniem zeby najpierw zbadac poziom homocysteiny u dziecka i dopiero szczepic,w sumie to nie wiem kogo sie tu poradzic,nie wiem tez jakie szczepienia sa najlepsze :/

@Porzeczka1234 @agatush @kas90 a te pierwsze szczepienia w szpitalu mialyscie?

@matulkaa pieknie[emoji7]oj te zakupy sa cudowne choc kosztuje to wszytsko krocie to dajw ogromna radosc[emoji5]do nas chyba dzis dotrze lozeczko,czekamy na kuriera[emoji4]

Wczorqj na szkole rodzenia dowiedzialam sie o takim baloniku aniball i chyba go kupie,zaczyna sie cwiczyc krocze od 37 tc ,polega to na probie wypchniecia coraz wiekszego balonika,krocze super sie rozciaga i staje sie elastyczne,mozna tez uzywac po porodzie ,po pologu w celu poprawienia krocza[emoji4]koszt 200 zl ale czego sie nie robi dla swego krocza[emoji41]
Bylo wczoraj tez na temat krwi pepowinowej ,decydowala sie ktoras z Was na to?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

cześc Kochane :* ale duzo napisałyście :)
@bobasek1990 i @magda1208 bety super! oby tak dalej. Madzia na zarodek jeszcze wcześnie więc spokojnie :)
eh suuper to u was wieksze spotkanie, choć licząc na osoby to była nas 5 :D wiecie nasze spotkanie w tak duzym gronie cioć mogloo by sie skończyć zgubieniem Wiktora :D bo i tak był wszedzie :p coś tam wam wrzucę na zamknięty :)
@Porzeczka1234 cieszę się że mogłam pomóc :)

@kas90 Karol tylko chłonie twoje zadania :) a na temat smoczka moje zdanie znasz :p

@Destino @Funia90 buziaki dla brzuszków :)

@burczuś @betrha ♡

Dzień dobry:)
Kiedyś już o szczepieniach na tym forum było:) Mądra pani doktor, która jest ogólnie przeciwna szczepieniom, powiedziała mi,że swojej córce by w życiu nie powiedziała-nie szczep swojego dziecka. Powiedziała jej zaraz po porodzie,że musi poznać wszystkie "za" i "przeciw" jeśli zaszczepi oraz "za" i "przeciw" jeśli nie zaszczepi. I decyzję każdy musi podjąć sam. Wg mnie jest to bardzo rozsądne:) Nie cierpię tej nagonki znajomych, którzy nie szczepią. Ich teorie mnie rozwalają:) Tzn,że nie szczepią, ok,kumam,ale ocenianie nas, szczepiących jako praktycznie trucicieli dzieci, to już tego nie znoszę;)
Miłego dnia dziewczyny:*
Pytanie tylko, gdzie poznać rzetelne za i przeciw obydwu podejsc.. z jednej strony niemerytoryczni przeciwnicy, z drugiej klika rynku farmaceutycznego spreparuje kazde niezbedne badanie i podpis lekarza, ze to zdrowe.. nie wiadomo w co wierzyc. zwykly szary czlowiek nie ma szans poznac prawdy.

Hej kochane,

Oj ciężko jest mi nadrobić zaległości po prawie tygodniu nieobecności...

@burczuś - ja już wracam "do żywych", ale ciężko nadrabia się tyle stron co naklikałyście przez tydzień :O Wczoraj 30 stron dałam radę, a i tak dalej w lesie jestem...
@bea25ta - już tak bvlisko jesteś do końcóweczki <3 buziaki dla Ciebie!
@bertha - czasem zmiany w życiu są potrzebne, ja też nad nimi myślę, ale wstrzymuje mnie stale myśl o staraniach. Może warto odetchnąć, poznać nowych ludzi, zawiąć się na nowe obowiązki i działać za jakiś czas? Powodzenia w każdym bądź razie! ;* Każda decyzja musi być zgodna z Twoim sumieniem, więc jak nie zrobisz, tak będzie dobrze, pamiętaj <3
@magda1208 - a jak długie masz cykle? jestem przekonana, że będzie dobrze. Ciężko czasem uwierzyć, ale trzeba! ;*
@roxie123 - pregnylu nigdy nie brałam, więc nie umiem doradzić, ale życzę by w tym cyklu się udało! ;* Myślę, że po 14 dniach można testować.
@bobasek1990 - mi też zawsze mówili, że najprędzej jak będzie 6 tc iść na usg. Wcześniej nie ma sensu.
@magda1208 - beta piękna! ;*
@Beciiia-87 - przykro mi, że w tym cyklu się nie udało:( ale może nic straconego?! może to za wcześnie? to zawsze wiadomość, która zbija z nóg... ale pozbierasz się i za pare dni na nowo zaczniecie staranka, jak się teraz nie uda ;* jestem pewna!
@mała79 - a siedzę w krzakach trochę ;) haha, zdrówka dla mężusia!
@Ilis91 - na pewno się uda! ;*
@matulkaa - to udane zakupy! ;) Wózek super ;)
@Funia90 -ten balonik mnie przeraża (na sama mysl), ale znajoma stosowala i byla baardzo zadowolona!!!

Pytanie tylko, gdzie poznać rzetelne za i przeciw obydwu podejsc.. z jednej strony niemerytoryczni przeciwnicy, z drugiej klika rynku farmaceutycznego spreparuje kazde niezbedne badanie i podpis lekarza, ze to zdrowe.. nie wiadomo w co wierzyc. zwykly szary czlowiek nie ma szans poznac prawdy.
Prawda. I dlatego myślę jest to mocno indywidualne podejście. Ja szczepię,ale też nie mam jakby 100% podstaw merytorycznych, czy to na pewno jest dobre. A spreparować dowody mogą i przeciwnicy i Ci co są za szczepieniami:) Także tak jak piszesz @bertha zwykłe szaraczki jak my, muczą się kierować własnym rozumem:)

reklama
@@Beciiia-87 mimo wszystko trzymam kciuki wydaje mi się , że za szybko zrobiłaś betę ściskam Cię

@bertha no myślę , że rzetelnych informacji nie znajdziesz ile ludzi tyle przekonań my rodzice musimy podjąć decyzję

@matulkaa piękne łóżeczka zresztą wszystko piękne dla takich dzieci. Wiesz jeśli chodzi o gości to prawda kazdy by chciał na początku pobyć sam z dzieckiem ale.. wiesz jak to jest wszyscy czekają na to maleństwo babcie, dziadki ciotki i wszyscy którzy czekają z nami tyle lat to trudno odmówić odwiedzin to miłe że tyle osób się cieszy mimo wszystko razem z nami. Zresztą sama zobaczysz

@Funia90 nie chciałabym zobaczyć jak wygląda pobieranie krwi u takiego małego dziecka płakałam razem z nią. A co jesli homocysteina będziesz wysoka nie zaszczepisz? Ja się bałam nie zaszczepić w szpitalu podali szczepienia z witaminy k i przeciw gruźlicy pytają ojca i matki o zgodzę u nas tak było.

@Ilis91 kochana ja w właśnie czytałam , że jesli mamy mthfr to właśnie winno się jeśli zdecydujemy się zaszczepić dziecko to właśnie dopłacić za szczepienia (ps niech żyje nfz swoją drogą) bo one są mniej zanieczyszczone rtęcia jak.pisze @Liluli i dodatkowy plus to właśnie nie szczepisz 4 czy 5 razy tylko raz trzeba poczytać o tych szczepieniach jak pisała @burczuś ja się zgadzam z nią w 100 % niech ktoś nie szczepi jeśli nie chce albo ma takie przekonanie ja lekarzem nie jestem i tu decyzje sama takiej bym nie podjeła.

@dżoł super jedno szczepienie za Tobą cieszę się bardzo

@nafoczka jaka to ulga jak mała zaczyna łapać ccyca to kp było dla mnie dużym stresem dziękuję za rady bo Ty i @agatush strasznie mi pomogłyście

My w niedzielę dostaliśmy 3 kocyki jeden taki na lato butki spiochy razy 6 i mama przyniosła od koleżanki reklamówke ciuchów piekne kurtki kombinezon sukienki taka kamizelkę jak dla nas no super nie mam powoli miejsca oczywiście mała dostała od dziadków pieniążki za łóżeczko i wózek także chyba założę jakąś lokatę dla niej. Byliśmy wczoraj na patologi noworodka zmierzyć bilirubine i jest już 7,7 a była 11,4 także spada mała się najada przez 3 dni przytyła 110 gram za tydzień mamy.pierwszą wizytę w przychodni

@magda1208 jak się czujesz?

Do góry