@bertha A kochana co Pasnik zaleca? Myslę, że wiedza
@edloteh tutaj się przyda.
Do Pasnika napisałam, czekam na jakieś info.
@bertha tak test lct. Sugestie tak jak juz ci pisalam, niech sprobuja na 3dniowych. Srodowisko mamy czesto im pomaga dalej sie rozwijac. Tak przynajmniej dziewczyny na watku o in vitro mowily. Tak bym chciala umiec ci pomoc [emoji8][emoji8][emoji8]
Tak, na pewno transfer następny w 2-3 dniu.. to był błąd duży czekanie na blastocysty...
@bertha przykro mi kochana. To było twoje pierwsze ifv? Zabij ale nie pamietam [emoji55] co w twoich wynikach jest nie tak? Pewnie nie raz pisałaś, ale w tym gąszczu postów których miliony produkujecie [emoji15][emoji23] to trudno spamiętać wszystko. Pytasz o sugestie: nie poddawać się!!! Nie tracić czasu, bo nie młodniejemy. może podać zarodki w 2-3 dobie. Można spróbować z dodatkowymi procedurami czyli specjalne pożywki, wybieranie plemników w większym powiększeniu etc... Ale...Badaliście małża twojego dokładniej? Suplementowałaś się do tego ivf? Jaki to bym rodzaj ivf/icsi/imsi?.
No to tak:
Moje amh 4.
1 in vitro:
- maj 2017 Parens Kraków.
- krótki protokół, menopur 225j,
- nierówno rosnące pecherzyki, tylko 3 pecherzyki naklute,
- w tym 3 komórki,
- w tym 2 dojrzałe,
- pICSI, blastgen
- obie się zaplodnily
- zarodki obumarły w 2-3 dniu.
- brak transferu
2 in vitro:
- wrzesień 2017 nOvum Warszawa
- długi protokół, gonapeptyl, menopur, gonal
- encorton od początku gonapeptylu
- heparyna 0,4 od stymulacji właściwej
- pobrano 6 komórek
- w tym 5 dojrzałych
- ICSI, embriogen, embrioskop
- od punkcji encorton 15mg i clexane 0,6
- wszystkie 5 zaplodnily się, wiec decyzja żeby czekać do 5 doby
- w 3 dobie w miarę ok wszystkie zarodki
- w 4 dobie stanęły
- w 5 dobie brak blastek
- w 6 dobie dalej brak
- pod koniec 6 doby jeden zarodek podjął walkę i zaczął zmieniać się w blastke
- w 7 dobie blastka 3AC transferowana
- intralipid, atosiban
- beta ujemna.
Nasienie w normach, fragmentacja 8%, wiązanie z hialuronem ciut niżej 71%.
Moja immunologia - cytokiny rozwalone, nk ok, ale aktywność wysoka choć w granicach, Kiry ok, kariotypy ok. Mthfr c i a i pai1 hetero. Przeciwciała wszystkie ujemne.