reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Maciejka78 jestem ,jestem ,wyzej napisalam posta [emoji4]chyba pisalysmy rowno[emoji5]

@Porzeczka1234 nie dziwie sie ,ze Zosienke fotografujesz[emoji7]
My tez kupimy ewana ale chyba pod choinke bo ostatnio duzo wydatkow bylo a jego potraktujemy jako prezent dla Asiuli pod choineczke[emoji5]slodko razem wygladaja[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja po wizycie. Wyniki mam gorsze WSZYSTKIE niz byly. Np czynnik martwicy nowotworu mialam w normie a nie jest. I ten test interleukin i limfocytow wyszedl zle.
Szczepie sie dalej z braku innych pomyslow co robic. Prof twierdzi ze kazdemu sie kiedys poprawi.
@dżoł trudno mi pojac skad ten Pasnik wie ze wzrosnie skoro wcale nie rośnie np mi
A jeszcze czemu wyniki da gorsze- wg profesora to nie wina szczepien tylko tak sie organizm zachowuje
No i podobno tylko 15 % sie nie podnosi po pullowanych to informacja dla @edloteh

Ostatnia edycja:
@bertha A kochana co Pasnik zaleca? Myslę, że wiedza @edloteh tutaj się przyda.
Do Pasnika napisałam, czekam na jakieś info.

@bertha tak test lct. Sugestie tak jak juz ci pisalam, niech sprobuja na 3dniowych. Srodowisko mamy czesto im pomaga dalej sie rozwijac. Tak przynajmniej dziewczyny na watku o in vitro mowily. Tak bym chciala umiec ci pomoc [emoji8][emoji8][emoji8]
Tak, na pewno transfer następny w 2-3 dniu.. to był błąd duży czekanie na blastocysty... :(

@bertha przykro mi kochana. To było twoje pierwsze ifv? Zabij ale nie pamietam [emoji55] co w twoich wynikach jest nie tak? Pewnie nie raz pisałaś, ale w tym gąszczu postów których miliony produkujecie [emoji15][emoji23] to trudno spamiętać wszystko. Pytasz o sugestie: nie poddawać się!!! Nie tracić czasu, bo nie młodniejemy. może podać zarodki w 2-3 dobie. Można spróbować z dodatkowymi procedurami czyli specjalne pożywki, wybieranie plemników w większym powiększeniu etc... Ale...Badaliście małża twojego dokładniej? Suplementowałaś się do tego ivf? Jaki to bym rodzaj ivf/icsi/imsi?.

No to tak:
Moje amh 4.

1 in vitro:
- maj 2017 Parens Kraków.
- krótki protokół, menopur 225j,
- nierówno rosnące pecherzyki, tylko 3 pecherzyki naklute,
- w tym 3 komórki,
- w tym 2 dojrzałe,
- pICSI, blastgen
- obie się zaplodnily
- zarodki obumarły w 2-3 dniu.
- brak transferu

2 in vitro:
- wrzesień 2017 nOvum Warszawa
- długi protokół, gonapeptyl, menopur, gonal
- encorton od początku gonapeptylu
- heparyna 0,4 od stymulacji właściwej
- pobrano 6 komórek
- w tym 5 dojrzałych
- ICSI, embriogen, embrioskop
- od punkcji encorton 15mg i clexane 0,6
- wszystkie 5 zaplodnily się, wiec decyzja żeby czekać do 5 doby
- w 3 dobie w miarę ok wszystkie zarodki
- w 4 dobie stanęły
- w 5 dobie brak blastek
- w 6 dobie dalej brak
- pod koniec 6 doby jeden zarodek podjął walkę i zaczął zmieniać się w blastke
- w 7 dobie blastka 3AC transferowana
- intralipid, atosiban
- beta ujemna.

Nasienie w normach, fragmentacja 8%, wiązanie z hialuronem ciut niżej 71%.

Moja immunologia - cytokiny rozwalone, nk ok, ale aktywność wysoka choć w granicach, Kiry ok, kariotypy ok. Mthfr c i a i pai1 hetero. Przeciwciała wszystkie ujemne.

1510160351-76134c719955d49c-aaaaaa.jpeg

1510160357-470d40f35cc83fec-aaaaaa.jpeg

1510160363-1cef4cfeb633084d-aaaaaa.jpeg

@iveo przykro mi ,mam nadzieje,ze dr ma racje i wyniki sie poprawia.

@nafoczka wiadomo dylematow jest duzo ale marzenia trzeba spelniac[emoji5]
Ja dzis dla naszej corci dostalam kokon ,kocyk i baldachim ze zdjecia z lozeczkiem ,ktore kiedys sie tu wdarlo jakims cudem [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@iveo to rzeczywiście dziwne :( Ale grunt że profesor z wynikami walczy dalej, w końcu na każdego musi być metoda mam nadzieję.

@nafoczka ja mam ciocie która zawsze chciała córkę, no ale najpierw się urodził Filip, trzy lata później Krzysiu. No i ona mówi dobra zawsze można spróbować jeszcze raz no i spróbowała ciąża bliźniacza ... Karol i Jaś :D
Mam też inne ciacie która jak wyszła za mojego ojca chrzetnego to powiedziała że pierwsze dziecko to będzie dziewczynka i urodzi ja w dniu matki, a drugi będzie chłopiec na Walentynki no i ma dokładnie co chciała :D Ale nie chce powiedzieć jak to zrobiła :D

@iveo bardzo mi przykro, że wyniki się pogorszyły. A ty miałaś robiony test LCT może? Bo tak sobie myślę, czy u Ciebie nie byłoby lepiej trochę „osłabić” organizm lekami a dopiero potem szczepić .... to takie moje dywagacje
@bertha kochana, z mojego punktu widzenia immunologia leży i zdecydowanie Paśnik ci tu coś MUSI zlecić. Podchodzenie do transferu przy tak niskiej interleukinie 10 i tak wysokiej 2 to nie najlepszy niestety pomysł. Nie ma co ochraniać zarodka. No i jeszcze ta aktywność NK. Ale wiesz, ja lekarzem nie jestem i mogę się mylić [emoji51] Mam nadzieje że doc odpisze szybko i przygotuje plan.
Zatrzymanie zarodków po 3 dobie wskazuje na problem po stronie plemnika, to wg większości ginekologów z którymi się spotkałam. U was widać obniżoną dojrzałość plemników (po tym teście HBA) co oznacza ich słabszy potencjał... co może iść w parze z gorszą ich morfologią (może)... i wtedy przy kolejnej procedurze wzięłabym dodatkową procedurę wyboru plemników tzw PICSI
Podsumowując: jest nadzieja [emoji7]

Ostatnia edycja:
Eh to nie chodzi o spełnianie marzeń bo ja swoje spełniłam :) jednak o to ze dla mnie niepojęta tragedia jest utrata dziecka w wysokiej ciąży. . moja piczka jest w rozsypce i mogła by być tragedia, a po drugie strach jaki mi towarzyszył przy Wiktorku ze ma ZD paraliżuje moje chęci. Serce matki jednak kłóci się z rozumem bo wiem.ze u Wikusia jednak wszystko skończyło się cudownie :) o to tyle w tym temacie :) a ze troszkę o tym myślę to fakt ;)

reklama
Do góry