reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się kochane widzę , że dyskusja na temat doktorów i ich profesji co chwilę powraca.
Osobiście uważam, że każda z nas będzie patrzyła poniekąd przez pryzmat własnej historii .
Ja jeżdżę do Malinowskiego trafiłam do niego za namową dziewczyn z forum zadałam proste pytanie i poprosiłam o pomoc kogo wybrać Dubrawskiego czy Maline. Ostatecznie wybrałam drugiego i nie chodziło o pieniądze tylko o to który może mi pomóc na tym etapie . W rodzinie mam także przypadki choroby raka. Jak wiecie z moich relacji samo podejście doktora do pacjentki pozostawia wiele do życzenia . Pomimo tego , że nie zawsze rozumiem doktora to jednak czuje się bezpieczna i pod dobrą opieką. Doktor od samego początku postawił sprawę jasno daje 85 % na pierwszą ciąże na drugą 100% . Życie to zweryfikuje można być tym szczęśliwcem i znaleźć się w 85% , ale równie dobrze możemy stanąć po tej drugiej stronie. Nikt nam tego kochane nie zagwarantuje , że tym razem się uda tak jak pisze Destino musi zgrać się wiele czynników aby wszystko zadziałało tak jak należy. Pozostaje nam wierzyć i nie tracić nadziei na cud a to już o wiele trudniejsze jak podkreślam w swoich postach.

@bertha Cieszę się ogromnie kolejny krok do przodu.
@Maciejka78 Udanej wizyty.
Wierzę w to,że będziesz nawet 3 razy w 100% :) Tego Ci z serca życzę:)
I tak właśnie ma być:) Każda ma mieć wiarę w tego lekarza, do którego chodzi. W końcu powierzamy im swoje troski, zmartwienia i pragnienia:)
@Destino jak zwykle niezawodnie głos rozsądku:)
@bertha super wieści z Twojej wizyty! Oby z tych jajeczek coś wykluło :D

reklama
@Beciiia-87 - widzę, że cytowałaś mój wpis, ale nie ma Twojej odpowiedzi kochana :(
Możesz mi odpisać na to: "Beciiiia87 a wczesniej w ciążach na wczesnym etapie mialas „mokro” tam?" + jakieś inne objawy na samym początku?

@anetkruczek - jak się czujesz w tej wadze 43 kg? Ja schudłam teraz z 3kg do tych 45kg i czuje sie zle:/ u mnei jak leci to po cyckach itd i co z tego ze brzuch mam teraz spoko, jak cycki male i ogolem slaba sie czuje. W ciazy jak dobilam do 49,5 kg max czulam sie najlepeij ale ja od dziecinstwa mam problem z waga i ciezko mi przytyc :( przybralam jak kupilam sobie diete 3000 kcal na miesiac z cateringu i jadlam tyle, ze az mi na widok si enie dobrze robilo, wtedy udalo mi sie z 2-3 kg przybrac w miesiac, ale... wszystko poszlo prawie w brzuch :p

@bertha - to clexane masz robic rano a acard wieczorem? zwykle tutaj dziewczyny chyba na odwrot robia, co?
i ogolem SUUUUUUUUUUUPER ZE JEST DOBRZE ;* <33333 czekamy na wiesz co <3 !!!!!!!!!!!!!

@marzycielka81 - jak ja pytalam o wlewy i szczepienia (i wspomnialam wowczas nazwiska z tych lekarzy z forum) to powiedziala mi, jak dobrze pamietam, ze slyszala o tych metodach, ale wg niej to nie jest wcale 100% pewne, ze pomaga, ze nie ma badan ktore wskazuja na to, ze te metody pomagaja i to tez jest jakas opcja, ale (odniosla sie do mnie tylko) w moim przypadku w ogole nie brala by tego teraz pod uwage, aczkolwiek w skrocie odebralam to tak jakby wcale nie miala przekonania do tych metod, a raczej byla przeciwna. Ale dopytaj dla wlasnego spokoju jeszcze raz o to.

@Maciejka78 - kiedy wizyta?

Ja na temat Waszych lekarzy się nie wypowiem kochane, bo ich nie znam, nie bylam, wiec oceniac nie bede.
Kazdy jednak musi znalezc swoja droge i swoje przeznaczenie. Jednym sie uda, drugim nie. Bilans mam nadzieje, ze jednak kiedys sie wszystkim wyrówna na plus.

Miłego dnia!

Witajcie
Leczymy się u dr Malinowskiego.
I wyszedł ni podwyższony bardzo czynnik marticy nowotworu.Czy to oznacza że jestem poważnie na coś chora? Mój wynik to 3337 gdzie granice są od 320-1380
Wynik był powtarzany drugi raz bo za pierwszym razem też wyszedł wysoki bo wynosił 3148
jestem załamana...czy mam się bać poważnej choroby?

@burczuś Kochana jak zawsze dziękuję za dobre słowo,które zawsze otrzymuję od ciebie może kiedyś będzie okazja poznać się bliżej .
@malutkikaczorek Czynnik martwicy nowotworu wskazuje na wysoki procent odrzucania zarodka , ale nie ma nic wspólnego z chorobą nowotworową macicy wręcz przeciwnie pomaga tak tłumaczył prof. Malinowski.

@burczuś Kochana jak zawsze dziękuję za dobre słowo,które zawsze otrzymuję od ciebie może kiedyś będzie okazja poznać się bliżej .
@malutkikaczorek Czynnik martwicy nowotworu wskazuje na wysoki procent odrzucania zarodka , ale nie ma nic wspólnego z chorobą nowotworową macicy wręcz przeciwnie pomaga tak tłumaczył prof. Malinowski.
Nie musi oznaczać nowotworu w innym miejscu w ciele lub poważnego stanu zapalnego organizmu? Bo dr google sprawił że wczoraj płakałam cały wieczór bo wmowilam sobie że jestem poważnie chora i że mogę mieć jakiś stan zapalny w organizmie

@Ilis91 rozumiem to prawda szczepienia nie są rekomendowane przez WHO. Trzymam kciuki za wizyta na pewno lekarz Cię będzie prowadził bo to przecież nasza decyzja jaką decyzję podejmiemy a może wyjaśni Ci coś więcej niż my tu wiemy co przekona Cię do innego leczenia informuj jak mozesz trzymam kciuki.

@malutkikaczorek a co na to Malina po pierwszym badaniu? Ja miałam odwrotnie chyba ten wynik był 800 później po szczepieniach coś w normie a teraz w ciąży rośnie i ostatnio miałam 2200 ale podobno jeszcze znośnie

@Ilis91 rozumiem to prawda szczepienia nie są rekomendowane przez WHO. Trzymam kciuki za wizyta na pewno lekarz Cię będzie prowadził bo to przecież nasza decyzja jaką decyzję podejmiemy a może wyjaśni Ci coś więcej niż my tu wiemy co przekona Cię do innego leczenia informuj jak mozesz trzymam kciuki.

@malutkikaczorek a co na to Malina po pierwszym badaniu? Ja miałam odwrotnie chyba ten wynik był 800 później po szczepieniach coś w normie a teraz w ciąży rośnie i ostatnio miałam 2200 ale podobno jeszcze znośnie
Kazal powtorzyc i wczoraj przepisal leki na to.Ale boję się że jestem na coś chora;(

reklama
Do góry