reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

No to zagwozdka. Bo paśnik urósł do rangi magika w moim odczuciu, miałam wrażenie, ze połowa dziewczyn to Malina, połowa Paśnik. A nagle nikt??? :/
Wiadomo, ze pojadę. Potrzebuję immunologa, który zajmuje się poronieniami, a we wrocku takiego i tak nie ma. Ale chodzi o to, ze Paśnik się jakoś sam z siebie tu wypromował, bo efektów w postaci ciąż brak :(

[emoji22]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry kobiety moje ale tu rychła nocna rozmowa.

Ja powiem tak niestety ja znam z góra drugą stronę tzn Paśnika moja koleżanka do niego chodziła i niestety mimo wydanego bagatela 30 tyś a podobno taki tani nie zaszła w ciążę nie ma dzieci do dziś. Zaczynała od badań, potem intralipid , encorton, immunopersja trwało to i trwalo na końcu taki tak szczepienia chyba 6 i dupa zbierają teraz kasę ale ... ostatnio pisałam z nią i co ciekawe powiedziała , że nigdy nie miałam tak żeby łączyć szczepienia z taką dawką encortonu 15 mg, ,10 mg i nigdy w ciazy sie nie doszczepiałsa a ciąże traci na samy początku może to by jej pomoglo nie ma dzieci wspomniałam.jej również o waszym dr P. A odnośnie tego , że to jest zwykły gin Malina @burczuś nie jeżdżą do niego babki z całej Polski nie tylko po nadzieję na dziecko ale on poprostu podejmuje się operacji spraw kobiecych które inni uważają za beznadziejny ( tzn czytaj wyciecie macicy wiek 30 lat bądź operacje z dzidziusiem w łonie mamy) i nie raz nie dwa się slyszy i rozmawia , że uratował komuś życie macicę macierzyństwa kiedyś itd a ma jeszcze jakaś profesje z cytologia czy onkologia nie pamiętam bo jego pieczatka jest dluga. Ty masz dziecko i myślę , że to zmienia twój punkt widzenia ja wydałabym dużo bardzo dużo żeby je mieć chodź też na pieniądzach nie śpię i musiałam z mężem ostro charować aby to wszystko finansowo udźwignąć. Mam tu gina też prywatnie itd co Ci bede pisać sama wiesz i nie piszę tego po to żeby kogoś przekonywać , że jest tak a nie inaczej tylko po to żeby jakieś nowe dziewczynie tuna forum dać ewentualnie szansę świadomego wyboru lekarza. Ja wydałam do tej pory może 25 -35 tyś łącznie z dojazdami. Wiem , że kazdy musi liczyć kasę i nie jestem tak oderwana od rzeczywistości, że nie każdego na niego stać tylko żadne leczenie immunologiczne tak naprawdę nie jest tanie. Malina daje 85 % szans na piwodzenie dla mnie to dużo. Mam nadzieję , że sie na mnie nie gniewasz kochana

@Ilis91 skąd ta wiedza o nowotworach po szczepieniach pytałam już drugi raz ja tez mam nowotwory w rodzinie i się szczepiłam trochę mnie to martwi. Czy pytałaś o to lekarza?? Czy tylko net? Bo on nie zawsze prawdę powie.

Ostatnia edycja:
@Ilis91, ja jak nie zrozumiałam, że mam odstawiać dupka w 25 dc i ciągnęłam go dalej aż do @, to wlasnie tak mi się zaczynał okres, bardzo slabym plamieniem. Wtedy odstawiłam i się rozkręcił. Tylko musiałabys wiedziec kiedy byla owu i czy to u ciebie @

Dzień dobry kobiety moje ale tu rychła nocna rozmowa.

Ja powiem tak niestety ja znam z góra drugą stronę tzn Paśnika moja koleżanka do niego chodziła i niestety mimo wydanego bagatela 30 tyś a podobno taki tani nie zaszła w ciążę nie ma dzieci do dziś. Zaczynała od badań, potem intralipid , encorton, immunopersja trwało to i trwalo na końcu taki tak szczepienia chyba 6 i dupa zbierają teraz kasę ale ... ostatnio pisałam z nią i co ciekawe powiedziała , że nigdy nie miałam tak żeby łączyć szczepienia z taką dawką encortonu 15 mg, ,10 mg i nigdy w ciazy sie nie doszczepiałsa a ciąże traci na samy początku może to by jej pomoglo nie ma dzieci wspomniałam.jej również o waszym dr P. A odnośnie tego , że to jest zwykły gin Malina @burczuś nie jeżdżą do niego babki z całej Polski nie tylko po nadzieję na dziecko ale on poprostu podejmuje się operacji spraw kobiecych które inni uważają za beznadziejny ( tzn czytaj wyciecie macicy wiek 30 lat bądź operacje z dzidziusiem w łonie mamy) i nie raz nie dwa się slyszy i rozmawia , że uratował komuś życie macicę macierzyństwa kiedyś itd a ma jeszcze jakaś profesje z cytologia czy onkologia nie pamiętam bo jego pieczatka jest dluga. Ty masz dziecko i myślę , że to zmienia twój punkt widzenia ja wydałabym dużo bardzo dużo żeby je mieć chodź też na pieniądzach nie śpię i musiałam z mężem ostro charować aby to wszystko finansowo udźwignąć. Mam tu gina też prywatnie itd co Ci bede pisać sama wiesz i nie piszę tego po to żeby kogoś przekonywać , że jest tak a nie inaczej tylko po to żeby jakieś nowe dziewczynie tuna forum dać ewentualnie szansę świadomego wyboru lekarza. Ja wydałam do tej pory może 25 -30 tyś łącznie z dojazdami. Wiem , że kazdy musi liczyć kasę i nie jestem tak oderwana od rzeczywistości, zeze nie każdego na niego stać tylko żadne leczenie immunologiczne tak.naprawdę nie jest tanie. Mam nadzieję , że sie na mnie nie gniewasz kochana

@Ilis91 skąd ta wiedza o nowotworach po szczepieniach pytałam już drugi raz ja tez mam nowotwory w rodzinie i.się szcsepiłam trochę mnie to martwi. Czy pytałaś o to lekarza?? Czy tylko net? Bo on nie zawsze prawdę powie.
Kurcze dziewczyny ja Was nie będę namawiała do doc.Paśnika. Nie jest to moja rodzina, nie jestem jego przedstawicielem,nie zaszłam u niego w ciążę. A pomimo to wiem,że jest fachowcem w swojej dziedzinie. Do niego również zjeżdżają się kobiety z całej Polski. Zawsze każe się doszczepiać jak tylko będzie pozytywny test.i nie jedna para u niego siedziała na korytarzu właśnie na doszczepieniach. Ja byłam u niego, nie biorę historii opisanych przez kogoś. Piszę z własnego doświadczenia.Jeżdżą do niego z dziećmi również z całej Polski, bo jest świetnym immunologiem, pomaga w chorobach alergicznych.
Nigdy na tym forum nie podważyłam skuteczności Maliny. Jednak uważam,że zleca dużo za dużo badań,bo po kluczowych badaniach już wie,że trzeba szczepić. Ja wiem,że kobiety,rodziny są gotowe wydać majątek byle się doczekać swojego szczęścia. Nic mi do Waszych pieniędzy. Wybaczcie,ale mogę mieć swoje zdanie, co podkreśliłam grubą czcionką, że to moje subiektywne zdanie. Nie będźcie uszczypliwe w stosunku do mnie z tego powodu.
Nie napisałam też,że Malina jest zwykłym lokalnym ginekologiem, tylko napisałam,że lokalni ginekolodzy też zlecają po poronieniach podstawowe badania typu histero,drożność itd.
Także reasumując-nie odbieram chwały Malinie. Nie krytykuję dziewczyn jeżdżących do niego. Nigdy tego nie robiłam, nie robię i robić nie będę.

Witam Was; *
Ho ho ale tu doktorowo się zrobiło [emoji4] ja nie znam żadnego z nich i powiem tak , żaden z nich cudotworca nie jest, eksperymentuja tym czym moga i raz się udaje raz nie , co w rzeczywistosci zagra i tak nie wiadomo .
Jak to mówią co komu pisane...

Śpiąca jestem poszłam późno spać xD A tu mi gość z szafą jedzie więc muszę truptac do siebie [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny, uważam że każda z nas wybiera lekarza, który wzbudzi w nas zaufanie i empatię. Dla jednych bedzie to Paśniak, a dla innych Malina, Jerzak, Przybycień czy chociażby lokalny gin. bo i takie perełki tu mamy. Ważne jak my bedziemy do tego podchodzić, bo dla nich to zawsze kolejna pacjentka i praca, a Bogiem żaden z nich nie jest. Mnie zawsze nutrują lekarze, którzy mają same pozytywne oceny bo wychodze, z założenia, że jeśli zawsze są "super" to znaczy, że nie spotkali skomplikowanych przypadków, zaś Ci. którzy mają lekko nadszarpniętą reputacje przeszli w "życiu zawodowym" przez dużo wiecej. Nitk nas na siłe do lekarzy nie wysyła, a jeśli nam sie nie spodoba, coż.. droga wolna i próbujemy dalej. Ja miałam 5 ginów w tym okresie, a ciąże prowadziłam u ginki która wiedza nie powalała ale ma super "wejscia" w szpitalach :)

aniolek-emotikon-ruchomy-obrazek-0091.gif

Miłego dnia :*

Załączniki

• aniolek-emotikon-ruchomy-obrazek-0091.gif
    aniolek-emotikon-ruchomy-obrazek-0091.gif
    9,5 KB · Wyświetleń: 692
Na poczatku forum byly dziewczyny, ktore leczyly sie u Pasnika i zdaje sie, ze rodzily dzieci. Pamietajcie, ze nazwiska lekarzy nie bez powodu przewijaja sie przez to forum. Wiec @burczus smigaj do goscia i walcz o szczescie.
Dziwi mnie, ze osoby, ktore osobiscie u danego lekarza nie byly wypowiadaja sie pozytywnie lub negatywnie o nim. Przeciez poki z kims nie pogadam, to nie wiem jaki jest, ani czy sie zgramy w drodze po spelnienie marzen. Kazdy z tych najczesciej wymienianych osob jest czlowiekiem i zdaje sie ze o tym zapominamy. Na szczescie Ci lekarze pamietaja, dlatego nie obiecuja gruszek na wierzbie. Nie przekrzykujmy sie ktory lepszy, bo najlepszy jest ten, kto pomaga spelnic moje marzenie.
Podchodzac do tej ciazy bralam pod uwage, ze nawet na lekach moze nam sie nie udac. Ani Malina, ani Przybycien, ani zaden inny lekarz nie zagwarantuje zadnej z nas ze uda sie urodzic. A jednak nie mozna umniejszac ich zaslug i szanowac trzeba, ze sie staraja nam pomoc. Nie umniejszam zaslug Maliny, bo na roznych forach slyszalam wypowiedzi kobiet. Do niego po ratunek przyjezdzaja nawet z zagranicy. Tak samo nie zgralam sie z dr P , ale nie bede go obsmarowywac, bo nam nie wyszlo. Przeciez jest wiele kobiet, ktore zawdzieczaja mu swoje szczescie. A ciaza to nie loteria, a zbieg wielu czynnikow, ktore musza w jednym czasie zadzialac by sie udalo. Ciaza to tez nie matematyka, ze jak ja wezme takie leki jak inna to sie uda. Dobry przyklad @Funia90 i ja. Ona ma trudniejsza mutacje, mniejsza dawke heparyny i nizsze ddimery. Ja mam lagodniejsza mutacje wieksza dawke heparyny a ddimery tez wyzsze. Jak widac biologia rzadzi sie swoimi prawami i to, co w zasadzie funii pomaga mnie tez powinno. A jednak nie do konca tak dziala. Roznimy sie od siebie i chorobami, i pula genow, srodowiskiem w ktorym zyjemy, wiekiem, historia rodziny. Jednak laczy nas jedno dozenie, kazda z nas chce tulic rozowego bobasa. I tego Kochane Wam i sobie zycze [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się kochane widzę , że dyskusja na temat doktorów i ich profesji co chwilę powraca.
Osobiście uważam, że każda z nas będzie patrzyła poniekąd przez pryzmat własnej historii .
Ja jeżdżę do Malinowskiego trafiłam do niego za namową dziewczyn z forum zadałam proste pytanie i poprosiłam o pomoc kogo wybrać Dubrawskiego czy Maline. Ostatecznie wybrałam drugiego i nie chodziło o pieniądze tylko o to który może mi pomóc na tym etapie . W rodzinie mam także przypadki choroby raka. Jak wiecie z moich relacji samo podejście doktora do pacjentki pozostawia wiele do życzenia . Pomimo tego , że nie zawsze rozumiem doktora to jednak czuje się bezpieczna i pod dobrą opieką. Doktor od samego początku postawił sprawę jasno daje 85 % na pierwszą ciąże na drugą 100% . Życie to zweryfikuje można być tym szczęśliwcem i znaleźć się w 85% , ale równie dobrze możemy stanąć po tej drugiej stronie. Nikt nam tego kochane nie zagwarantuje , że tym razem się uda tak jak pisze Destino musi zgrać się wiele czynników aby wszystko zadziałało tak jak należy. Pozostaje nam wierzyć i nie tracić nadziei na cud a to już o wiele trudniejsze jak podkreślam w swoich postach.

@bertha Cieszę się ogromnie kolejny krok do przodu.
@Maciejka78 Udanej wizyty.

Ostatnia edycja:
A mi jak sie nie uda przez < nie wiem ile razy zniose porażki > ale oby sie udało na żelaznym nie za pierwszym to drugim razem :) to pokieruje się do tego, który pomoże Wam ...
Mnie na razie stopuje szczególnie wiek , 25lat i strach przed braniem wlewow czy szczepień , na które wydaje mi się jestem za młoda jeszcze :/
Dlatego odpuściłam , bo jak nie jednokrotnie pisalyscie mam czas .
Życzę Wam powodzenia w Waszych wyborach i czekam na Wasze bobaski [emoji4] kto wie może i mnie się uda w końcu bez większych ingerencji

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Udanych wizyt @Maciejka78 , @Ilis91 .

Doczytalam posty i co do lekarzy i wyborow. Ja w rzeszowie tez poszlam do profesora do ktorego jezdza pacjentki z calej polski . poszlam z przegroda po 2 stratach wyzszyc ciaz. Wzial mnie na histeroskopie po ktorej oswiadczyl ze moge zachodzic w ciaze. Ze szpitala wyszlam zaplakana zna wlasne zadaniei w zyciu bym go nikomu nie polecila. Przybycienia polecam choc kazda musi wiedziec tez czego chce lub czego na pewno nie zrobi. Ja wiedzialam ze in vitro i badanie mrl to nie moja droga bo ani na jedno ani na drugie nie pojde. Mimo ze powiedzial ze z ciazy nic nie bedzie wrocilabym do noego bo wiedzialam ze robi wszystko zebym byla w ciazy i zdrowej i donoszonej.

Do góry