reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witajcie,
Dawno mnie tu nie było, nie wiem co u Was. Ktoś mi stresci?
U mnie dużo się dzieje, na forum chyba miesiąc nie byłam, nie jestem w stanie nadrobić.
Pozdrawiam Was serdecznie i całuję.
1507738154-aaaaaa.jpeg

1507738179-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Beciiia-87 mnie w tej ciazy zaczely bolec kolo 7-8 tygodnia,a w poprzednich szybciej takze nie ma reguly[emoji4]

@Gabiś caluje malutka[emoji7]

@Marthi kurka sama zapomnialam co mi jest [emoji28]czekaj juz mysle[emoji848]
Mthfr a i c obie heterozygotyczne,pai-1 ,wyszedl mi tez niski poziom wit d po drugim poronieniu.
A tak to ogolnie z badan ,ktore robilam nie wyszlo nic.
W zakladce badania nafoczki sa te ,ktore badalam[emoji4]
A Ty na co "chorujesz"?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie 7dpo pobolewanie podbrzusza,piersi lekko powiększone ale w tamtym cyklu tez tak bylo. No i susza totalna :/
A dzisiaj jak mnie dźgnelo w krzyżu to nie mogłam chodzić.. Ale zwalam to na accofil, który wzięłam w sobotę..
Chyba za dwa dni pójdę na betę..

Nie wiem co Ci doradzić.. Tez nic mądrego nie przychodzi mi do głowy.. :(

marshia Bardzo mi przykro. Teraz zostaje wykryć co faktycznie szwankuje.

Musisz teraz się przebadać; Zrób subpopulacje limfocytów test CBA, Ana 1 - gdy wyjdzie dodatnie AnA 2 Ana 3. przeciwciała plemnikowe, jądrowe łożyskowe, Białko c,s, Antytrombina

Ja mam mutację MTFHR 1298C
Biorę brałam Dr's Best B complex tu sa wszystkie metyle a teraz przerzucę się Jarrow B-RIGHT do tego wit 12 1000 bo tutaj jest tylko100.
Lepiej same metyle brac przy mutacjach.
I homocysteina max 8 musi być. Skutecznie homocysteinę obniżają soki z buraków, można kupic kapsułki z TMG betaine jeśli ktoś takiego soku nie lubi.

@marshia ... przykre to bardzo , bo wszystkie wierzyłyśmy razem z Tobą :< ;*
Ja mimo żelaznego mam świadomość ,że nie musi udać się od razu...czytam i widze ,że to tak nie działa ,zależy od organizmu .
Mocna babka jesteś i będziesz walczyć ja to wiem... ale nie wypieraj emocji, tez tak mam ,że olewam wszystko staram się być ponad to , ale nie o to chodzi bo wtedy jeszcze bardziej kłębi się to w nas samych, a to nie jest wyjście ... przyjdzie taki moment ,że będziesz chciała to wykrzyczeć i wypłakać , bo trudne chwile przed Tobą , a jesteśmy ludźmi i mamy serce nie od parady więc ,też nie wierzę ,że nie puści w końcu to wszystko i po prostu będzie Ci źle przecież to normalne .
Wiesz ,że tutaj masz wsparcie i zawsze możesz się wygadać , bez względu na wszystko...sama wiesz jakie emocje potrafią nami targać . Nie musisz udawać nawet przed sobą , że nic się nie stało i plan wszystko załatwia ...weź oddech , daj sobie chwilę ;*
Wiesz gdzie masz iść , co robić dalej ... nie jesteś z niczym sama ... to ,że masz tyle lat ile masz, nie znaczy ,że nie będziesz mamą , bo nią będziesz ;* Ty o to zawalczysz a my będziemy wspierać i kibicować . Przytulam Cię mocno ... wiem ,że jestem osobą , która ewidentnie ma sto humorów na sekundę, i czasami potrzebuje wsparcia uwagi ...ale tez należę do tych , którzy zrobią wszystko aby pomóc drugiemu człowiekowi w potrzebie , wiem że dobro wraca ;*
Tobie nie pomogę chociażbym bardzo chciała ,bo nie mam takiej mocy ... ale wsparcie masz zawsze ! :*

@Beciiia-87 kurka wodna to czekamy na testowanie :) &&& :)
@Gabiś ale ładnie rośnie fiu fiu , kruszynka słodziutka :*

@marshia ja rozszerzone ANA mialam dopiero po podstawowym ktore mialam w mianie 1:160 mysle ze nie ma sensu rozszerzonych jak podstawowe ok.
Teraz wynik ANA mam ujemny.
@marshia @dżoł u mnie 2 niepowodzenia bez zarodka wiec podobnie
@pixi.nova koszt wizyty u Pasnika 150 zl zawsze dal szanse zadac wszystkie pytania z opserwacji wizyta srednio 15-20 min.
Dluzsze niz mialam u Maliny.

@dżoł pytałaś czy trzeba prowadzić ciążę u Maliny do 20 tygodnia raczej tak ale wiem znam takie przypadki , ze dziewczyny po pierwszym usg prenatalnym przestawały do niego jeździć i tyle jak to sie skończyło nie wiem.

@Maciejka78 dlaczego zrezygnowałaś z maliny ? Moje wizyty to min 15 min do 30 zdarzało się i dłużej. Dziś masz usg?

marshia Bardzo mi przykro. Teraz zostaje wykryć co faktycznie szwankuje.

Musisz teraz się przebadać; Zrób subpopulacje limfocytów test CBA, Ana 1 - gdy wyjdzie dodatnie AnA 2 Ana 3. przeciwciała plemnikowe, jądrowe łożyskowe, Białko c,s, Antytrombina

Ja mam mutację MTFHR 1298C
Biorę brałam Dr's Best B complex tu sa wszystkie metyle a teraz przerzucę się Jarrow B-RIGHT do tego wit 12 1000 bo tutaj jest tylko100.
Lepiej same metyle brac przy mutacjach.
I homocysteina max 8 musi być. Skutecznie homocysteinę obniżają soki z buraków, można kupic kapsułki z TMG betaine jeśli ktoś takiego soku nie lubi.

Kochana dziękuję, ja biorę metyle pojedyncze od 01.07, homicysteina spadła z 9 do 6,8 w ciągu miesiąca pierwszego. Pitem już nue badałam. MTHFR mam c hetero, ANA ok, p/ciała kardiolip, beta2gliko w normie, D ponad 40, białko c, s, antykoagulant w górnych granicach - ale norma. Jest szansa, ze po miesiącu na sterydzue spadły - sprawdzę po szpitalu. Tsh przedział zawsze 1,3-1,6, jajowody drożne.

Pozostają mi NK, nasienie na nowo, z cytokinami sie wstrzymam, zobaczę czy Paśnik mi je zleci. Mize histero zrobię, ale jeśli hsg ok, usg ok to mi na tam coś jeszcze znaleźć?

Funia, u mnie wszystko w stopce jest wpisane:) MTHFR ta słabsza odmiana, hashimoto, Homocysteina była 10.0 po poronieniu, ANA 1:1320 i chyba tyle....

Beciiiia87 a wczesniej w ciążach na wczesnym etapie mialas „mokro” tam?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witajcie,
Dawno mnie tu nie było, nie wiem co u Was. Ktoś mi stresci?
U mnie dużo się dzieje, na forum chyba miesiąc nie byłam, nie jestem w stanie nadrobić.
Pozdrawiam Was serdecznie i całuję.
1507738154-aaaaaa.jpeg

1507738179-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Słodka maleńka:*

Ja i Porzeczka szykujemy się do porodu :)
A poza tym nad forum jakaś zła passa, poronienie za poronieniem :(

Do góry