reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jezu @kas90 ty to jesteś optymistka porzeczka majty pelne ale się szykuje jesteś na prawdę kochana droga Kasiu.

@marshia a ty chcesz zrobić te nk sama i z tym pojechać do Paśnika dobrze zrozumiałem? Nie lepiej pojechać na wizytę poradzić się i zrobić badanie jakie karze? Te cytokiny naprawdę dużo kobiet ma skopanych które leczą się immunologicznie często je robią w klinikach leczenia bezpłodność i daja na to intralipid. Ja miałam histeroskopie i był zrost którego mi usunieto ale ja miałam lyżeczkowanie raz i wystarczyło

@Nadja_n ty jak piszesz o wlewach to myślisz o intralipidzie czy szczepieniach czy wlewach?

@Gabiś maleńka super

@Funia90 ładne te dywany

reklama
@Nadja_n
Link do: SOLGAR Folian 100 TABLETEK - metafolina 400 UG
Link do: P-5-P WITAMINA B6 koenzymatyczna B-6 20mg SWANSON
Link do: NOW FOODS WITAMINA METHYL B12 B-12 1000MCG 100TAB

Homocysteina do zachodzenia najlepiej max 7 im niżej tym lepiej . Ja miałam ponad 10 teraz mam między 4-5 . Pij dużo soku z buraków czy barszcz , też pomaga obniżyć :)
Myślę , że faktycznie jak pisano wyżej brak kwasu foliowego w organizmie mogło przyczynić się do wad rozwojowych . Bo u nas zmutowanych zwykły kwas odkłada się jak toksyna nie pomaga a szkodzi .
No i przy mutacji heparyna raczej musi być włączona .
Przykro mi bardzo ,że Cię tyle przykrości spotkało... co jak co zawsze będę twierdzić ,że chociaż narzekamy na służbę zdrowia to w Polsce przynajmniej jest się do kogo ruszyć i zawsze ktoś coś pomoże .

@dżoł pytałaś czy trzeba prowadzić ciążę u Maliny do 20 tygodnia raczej tak ale wiem znam takie przypadki , ze dziewczyny po pierwszym usg prenatalnym przestawały do niego jeździć i tyle jak to sie skończyło nie wiem.

@Maciejka78 dlaczego zrezygnowałaś z maliny ? Moje wizyty to min 15 min do 30 zdarzało się i dłużej. Dziś masz usg?

@Porzeczka1234 usg jutro dopiero 21:15. Jakoś będę musiała przetrwać.

Do Maliny trafiłam w drugiej ciaży wtedy to ja jeszcze nic nie wiedziałam o immunologii (nie to żebym teraz brylowała na salonach ;)) no ale wtedy to był czas gdzie wiedziałam tylko tyle że mam ANA dodatnie i dostałam receptę na żelazny zestaw od innego gina. Ale ja dziewczę młode wówczas totalny przeciwnik leków bałam się tego sterydu jak diabeł święconej wody. Więc co zrobiła wyszukałam najlepszego w Łodzi speca od immuno (a wiadomo profesor to brzmi dumnie) i w nadziei, ze poradzi co robić czy brać encorton i całą resztę popędziłam pełna nadziei. Byłam wtedy w 7 tyg. ciąży (był tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka i ciałka żółtego jak się Maliny okazało). A ponieważ konkretów od Maliny w temacie brać/nie brać nie usłyszałam to się najzwyczajniej w świecie zraziłam do doktorka. Wiesz jak to jest jak pragniesz tej iskierki nadziei, pomocy a usłyszysz, ze musisz najpierw wydać 3 000 zł na badania by cokolwiek poradził to w tamtym czasie mnie przerosło. Teraz z perspektywy czasu trochę go rozumię ale jakoś nie chciałam do niego wracać. No i tak ta znajomość wyglądała. Z ciąży nic nie wyszło niestety a ja się najzwyczajniej w świecie zraziłam.

@kas90 ... to prawda i w głowie się nie mieści :< właśnie w tv mówią o kobiecie , która urodziła i wyrzuciła bobasa przez okno i na drodze znalazła pielęgniarka , która zadziałała i zadzwoniła po pogotowie ;O

@Maciejka78 rozumiem Cię kochana w pełni .... ja sie szykowałam na te koszty tzn wiedziałam , że to kwota 6 tyś. Wyszło trochę mnie bo co nieco mi uznał 4,8 z wizytą . Wiesz u mnie na Śląsku mimo , że miałam mnóstwo badań nikt nie chciał mi dać encortonu a teraz moja dr prowadząca powiedziała , że załuje że mi go nie dała to młoda dr ale sie bała cóż pojechałam do Łodzi wiesz co chcę powiedzieć , że mimo tego że miałam zaufanego lekarza tu na miejscu to leków mi nie dała później się tłumaczyła , że to jak leczenie z fusów bez pełnej diagnozy. Ale jesteśmy dalej razem. Myślałam , że dziś wizyta coś mi sie popierdzieliło będę trzymać kciuki.

@Beciiia-87 trzymam kciuki za test. Za 2 dni robisz betę który to dzień cyklu

@Porzeczka1234 ja to już sama nie wiem co robić przed wizyta, a co nie. Czy jechać z NK czy się wstrzymać. Czy powtarzać białka, antykoagulanty, poszerzać ANA. :(
Jestem zła na siebie, ze znowu coś poszło nie tak. Chciałabym jak najszybciej zbadać co mogę, żeby nie jechać na marne. No ale z drugiej strony nue zbadam teraz NK prawidłowo, ledwo po zabiegu.

@marshia nie obwiniaj sie , przeciez nie ma tutaj Twojej winy ...złość rozumiem , ale nie masz wpływu za bardzo co tam się dzieje :< żadna z nas nie ma ... ja myślę ,żebyś jednak poczekała na wizytę , bo badań jest milion , a tak na prawde nie wiesz co Ci zleci i co powie ... zrobisz badań na własną rękę np. On Ci powie ,że to nic nowego nie wnosi ,że trzeba zbadać coś innego ;/

reklama
A jak ja nie miałam robionego tego MTHFR i nie wiem czy jest Ok to mogę np brać profilaktycznie ?

Czytałam teraz ze osoby z tarczyca są na to narażone a ja mam niedoczynność !
Wiec może brać profilaktyczne zamiast zwykłego kwasu ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry