reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia myślę , że masz rację mnie malina powiedział, że jakby było krwawienie to max 3x2 ale ja brałam 2x1 bo wszystko ok było jak to piszesz brałam Lucynkę.

@pixi.nova możesz pogadać z Paśnikiem zobaczyć co Ci powie jak będzie z Tobą rozmawiał itd. Ja wiedziałam jak on leczy bo moja koleżanka do niego chodziła a w zasadzie jeździła ja chciałam robić badania wiedzieć co jest nie tak i je kontrolować w czasie ciąży bo mam takie a nie inne doświadczenia polożnicze dlatego wybrałam maline może jedzie schematem ale wiedziałam czego się spodziewać. Przemyśl sobie wszystko na spokojnie pogadaj z Paśnikiem może akurat będzie między wami nić porozumienia.

@Maciejka78 jak dziewczyny pisały jest jeszcze czas na pecherzyk ja poszłam na usg jak beta była 2200 i tylko kropkę zobaczyłam na szczęście w macicy

reklama
U mnie przy becie 1400 rano (wiec ok 16 godziny na wizycie więcej) był pęcherzyk o średnicy 0,71 cm. Trochę większa kropka :)
Coś mnie dziś cały czas ciągnie po prawej stronie, promieniuje na pachwinę. Nie boli, ale jest odczuwalne :/ Cycki bolą tak, ze ich nie dotykam nawet. Zmieniły mi się smaki. Puerwszy raz nie kupiłam czekolady, tylko mięcho, wędliny, szynki, kabanosy....Sernika nawrt nie mam ochoty próbować. Najgorsze, ze w grudniu tez mnie zdążyło przerzucić na mięso.... tez cycki bolały. Ehhhhh. Niech już będzie wtorek :/.

@marshia kochana szybko zleci do wtorku i bedzie pikawka[emoji5]

Dziewczyny ja do dzis biore luteine raz dziennie dopochwowo,boje sie odstawic ale moze faktycznie za nidlugo odstwwie.
@Porzeczka1234 do kiedy bralas?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@ovli22 ogólnie to ja uwielbiam cytaty i nawet zapisywalam swoje ulubione w zeszycie i mam to gdzieś w ktoryms kacie nie wiem gdzie [emoji16]
Ten napis wiem ze jest oklepany ale jakoś zawsze mi się podobał i chcialam taki też [emoji16] lustro z Ikei też oklepane hehe a mi się podobało xD

Ja doszłam do wniosku że mój lekarz w sumie to wie co robi i mówi i dobrze mną kieruje . Czasami kombinując za dużo faktycznie można sobie zaszkodzić jeszcze bardziej . No ale czegoś się trzeba łapać gdzieś pomocy szukać. My jesteśmy w stanie zrobić wszystko i zaufać... [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Maciejka78 za malutka jeszcze ta beta, żeby coś dojrzeć. Od ok 1000 faktycznie widać pęcherzyk, od ok 1500 być może echo zarodka - ale jak nie ma to tez nic złego. Trzeba czekać. Myśle, ze Twoja beta pozwoliłaby zobaczyć pęcherzyk za jakieś 2-3 dni, może z czyms więcej już :) Masz w ogole jeszcze powtarzać betę czy już tyko kolejne usg?
I przypomnij mi ile Ty encortonu bierzesz i od którego dnia cyklu?
@marshia Kochana tym sie jeszcze pocieszam, ze moze jeszcze za wczesnie ale objawow ciazy poza cycami bolacymi niestety brak (a wydaje mi sie, ze to moze lutek i duphaston powoduje) a i na miecho tez mam smaka i a za nim nie przepadam. Czyli podobnie jak u Ciebie ale wiecie Dziewczynki moje tak tez mialam we wczesniejszych ciazach. Ach moglabym troche sie pozygac to od razu by mi sie polepszylo ;)
Bety nie kazala robic i chyba bede grzecznie czekac do czwartku na usg. Czekanie na wynik bety mnie b. stresuje a i tak nic tym nie zmienie.
Oczywiscie duphastonu nie odstawilam biore 2×dziennie.
A i bola mnie pod wieczor plechy kregoslup na dole. To chyba stres tak sie objawia oczywiscie juz zdazylam przejrzec net, ze moze to byc znak poronienia juz przestaje czytac takie inf. Bo mozna zglupiec.
Takze tak Kochane pozostaje czekac z wiara ze moze sie uda ...

@Maciejka78 Plecy tez mnie bolały :). I już oczywiście bałam się ciąży pozamacicznej. Hehehe. A wszystko w prawidłowym miejscu, wiec u Ciebie tez jest ok. Na wszelkie mdłości i rzyganko za wcześnie. Poczekaj :)
Jeszcze raz zapytam - ile encortonu bierzesz i od kiedy albo od którego dnia cyklu? :) Tak dla zestawienia. Ja jestem fanką zestawień ;)

Encorton 15 mg
10 rano po malym jedzonku typu banan
5 mg w poludnie
Encorton bralam od potwierdzenia prawidlowgo owu 5 mg przez 3 dni 4 dnia 10 mg ale potem piersi przestaly bolec i czulam przeciazenie bo bylam po antybiotyku krotko na bakterie w moczu wiec odstawilam potem ponownie encorton od 10 mg przez 2 dni wlaczylam od pozytywnego testu cien cienia to byl 9 dzien po owu jak pamietam

reklama
Pixi jade teraz w srode oddac krew. Wyniki za 3 tyg. A najgorsze jest to ze zanim sie umowilam do Pasnika to pisalam maile do wszystkich labo jakie znalazlam z zapytaniem czy robia mlr. I z „diagnostyka.pl” z gdyni babka mi odpisala ze robia we wtorki i na wynik sie czeka 7 dni. Koszt 700 zl. Zla jestem ze wczesniej mi nie odpisala. Ale juz pojedziemy do lodzi. Najwyżej zapytam czy moge badac piziom po ew. Szczepieniach juz u siebie. Chcialam mu dac najwazniejsze wg mnie( mutacje, kariotypy) ale powiedzial zebym dala caly segregator i przegladal wszystko , lacznie z hormonami.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry