reklama
Marthi
Fanka BB :)
@Destino - Ty moja wybawicielko No wieeeem, że się zdarzają, ale cóż... dam jakoś radę!!!!! będę płakać i się kuć najwyżej
@Porzeczka1234 - jesteś HARDCOREM jak dla mnie
@Porzeczka1234 - jesteś HARDCOREM jak dla mnie
marshia
@Marthi ja zrobiłam raptem 24 zastrzyki, to mało, ale jakaś tam praktyka jest Pierwsze bolały (rozpierały i piekły), ale od co najmniej tygodnia, jak nawet nie dłużej, nie bolą. Puerwsze robiłam pod kątem, jak Ovitrelle, pregnyl, fostimon. Teraz 90 stopni. Prostopadle się wkłuwam. Nie robią się siniaki, tylko malutkie ślady jak pieprzyki.
Znajdziesz swój sposób i przyzwyczaisz się
Znajdziesz swój sposób i przyzwyczaisz się
marzycielka81
Maciejka78
Beta 497.95 po 48h z 153.99
Boze zejde na zawal przy tym sprawdzaniu!!!
Boze zejde na zawal przy tym sprawdzaniu!!!
@kas90 Sloneczko i wtedy przedstawiasz swoj plan porodu. Mozesz ustalic go z lekarzem prowadzacym, z mezem i z polozna. Tam piszesz czy chcesz naciecie krocza, czy znieczulenie zewnatrzoponowe, czy radzisz sobie naturalnymi sposobami, czy maja podawac oksytocyne na przyspieszenie porodu czy nie, czy dziecko klafa na ciebie czy bafaja jw z mezem, czy podaja szczeienia, czy rodzisz z mezem, czy sala pojedyncza. Takie tam. Robilas online szkole rodzenia, nie mialas kreatora planu porodu? To takie informacje tam zawierasz, ale czy oni to przeczytaja to inksza inszosc. Ja mam tylko kilka zyczen. Nie chce oksytocyny, nacinania krocza, chce meza przy porodzie i do badan dziecka jego albo mnie. Reszta dostosuje sie. A i znieczulenie zewnatrzoponowe chce.
@Porzeczka1234 na m to nie mam co liczyc bo jak mowie spiochy, to on do mnie "a co to takiego" wiec rampersy body to czarna magia [emoji16] On sie nieziemsko cieszy, ale tez boi, bo jak wziac na rece, a co sie z tym robi. Jak przewijac, wszystkiego bedzie sie uczyl. Zrobi chetnie tylko nie wie jak. Ciagle o cos podpytuje, a to siadanie, a to karmienie, a to herbatki. Ale jest taki bezradny w tym temacie. Wychowalam wiele dzieci, a jestem teraz rownie bezradna jak on i nie wiem jak sobie poradze.
A na obiad nalesniki z porami. Zaraz sie zabieram za nie bo chce na koronke zdazyc
@Marthi jak dobrze zrobisz zastrzyk to ogolnie nie bola i takich sinych niespodzianek nie ma. Aczkolwiek sie zdarzaja. Tez takowego mam
@marzycielka81 tez mialam problem z okresleniem 1 dc. A to wszystko przez podwyzszona prolaktyne. Wtedy plamilam przed i trudno bylo wyczuc 1 dc
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Aa, to takie ustalenia mam w głowie. Mam to spisać wcześniej, czy dopiero z położną na sali mogę ustalać? Wiesz, ja nie chcę za dużo planować, bo jestem niestety taka, że jak plan się w którymś miejscu zmieni, to będę cała spanikowana...A nie wiem jak to jest rodzić, więc chciałabym się wczuć w siebie i to co w danym momencie będę potrzebować, do tego radzić się połoznej.
Wiem, że chciałabym bardzo uniknąć znieczulenia zo, wolałabym dać radę na innych środkach przeciwbólowych. Ale nie zaplanuję tego do końca teraz, bo nie wiem co się będzie działo
Na nacięcie krocza zgodę wyrażam. Super jakby poród był z ochroną krocza,ale nie za wszelką cenę. Chciałam nawet robić masaże, ale jak spróbowałam, to nie dla mnie, za duży dyskomfort i z dużym brzuchem trudno to ogarnąć
Na pewno chciałabym rodzić aktywnie w I fazie i zachowywać pozycje pionowe. No i żeby był mąż i żeby mi Asię położyli od razu. Ale to jest standard na Kopernika, z tego co czytałam na ich stronie. . No chyba, że nagle okaże się, że rodzi 20 kobiet, to i plan nic nie pomoże
@Maciejka78 narazie idziesz jak burza
@kas90 w zasadzie to nie wiem czwmu kaza to spisywac. Mnie sie wydaje, ze wystarczy pogadac z polozna i z M, bo jak bedziesz rodzic, to nie bedziesz w stanie mowic, wiec on bedzie pilnowal tych aspektow. I oczywiscie ze jak trzeba to sie robi wszystko by pomoc. Tylko im czesto nie chce sie czekac wiec wola podac oksytocyne by szybciej poszlo i tna czy trzeba czy nie. Ja wole nie. A ze znam bol poronny, co w zasadzie nic nie znaczy wiec chce dobre znieczulenie. Raczej bez nie poradze. U mnie rodzinnie sa ciezkie porody.
@kas90 w zasadzie to nie wiem czwmu kaza to spisywac. Mnie sie wydaje, ze wystarczy pogadac z polozna i z M, bo jak bedziesz rodzic, to nie bedziesz w stanie mowic, wiec on bedzie pilnowal tych aspektow. I oczywiscie ze jak trzeba to sie robi wszystko by pomoc. Tylko im czesto nie chce sie czekac wiec wola podac oksytocyne by szybciej poszlo i tna czy trzeba czy nie. Ja wole nie. A ze znam bol poronny, co w zasadzie nic nie znaczy wiec chce dobre znieczulenie. Raczej bez nie poradze. U mnie rodzinnie sa ciezkie porody.
marshia
@Maciejka78 idziesz jak burza po swoje Bardzo mnie to cieszy. Kibicuję!
reklama
Podziel się: