reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dr mówiła, że poród na Kopernika prowadzi głównie położna, choć lekarz jest cały czas (to chyba jak wszędzie). Poród rodzinny to tam standard i nie trzeba nic wcześniej zgłaszać, mówię tylko, że chcę rodzić z mężem i tyle. A do mojej dr mam dzwonić, bo jak będzie na swoim oddziale, to zejdzie do mnie zobaczyć co i jak i dopilnować. W razie koniecznej cesarki robi mi ona.

Z opinii wiem, że lekarze są super, położne mniej. Porody chwalą, gorzej z opieką po porodzie, trzeba sobie radzić. Ale za to ponoć najlepsza neonatologia w małopolskie.
P.S. @Destino, myślisz, że powinnam ustalać jakiś plan? Na czym to polega? z kim? Oswieć mnie troszkę.
Wiem tylko, że po przyjeździe na ip i przyjeciu mnie na oddział, razem z położną ustala się co i jak, zaznajamia z procedurami, znieczuleniami itd, podpisuje zgody.

reklama
@Destino @kas90 racuchy mniam też dziś chyba zrobię mam krem z brokułów i nie wiem co dalej ?

Co gotujecie?

@Destino spakujesz się wcześniej zobaczysz jak Cię dopadnie ten strach , że nie zdążysz albo jak będziesz pytać męża czy zrobi a on spanikowany będzie robić wielkie oczy i będzie mówić , że zrobi haha a ty będziesz miała wątpliwości patrząc na jego stach czy sobie poradzi.

@Destino @kas90 racuchy mniam też dziś chyba zrobię mam krem z brokułów i nie wiem co dalej ?

Co gotujecie?

@Destino spakujesz się wcześniej zobaczysz jak Cię dopadnie ten strach , że nie zdążysz albo jak będziesz pytać męża czy zrobi a on spanikowany będzie robić wielkie oczy i będzie mówić , że zrobi haha a ty będziesz miała wątpliwości patrząc na jego stach czy sobie poradzi.

Za mną chodzi domowa pizza, lub jakies bułeczki z ciasta drożdżowego!
Wysłałam Ci tę listę :)
@Destino, na szybę dajemy kartkę "żona rodzi", więc nas może ktoś wpuści na pas dla busów:D Poza tym myślę, że aż tak szybko 1 dziecka nie urodzę. A zbierać się będziemy za każdym razem jak będą jakieś skurcze

U nas dzis zupa z dyni.

Roxie123 tak to juz jest w zyciu prawdziwym.

Porzeczka123 dobrze, ze u Ciebie ok. U mnie woda i prad sa. Laze i gapie sie w majtki. Bo nie wiem czy to juz okres czy nie mam. Coraz wiecej krwi i sluz z krwia na papierze krew ani taka brazowa ani taka zywa.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 nie duzo tego. Pare plamek. Teraz troche wiecej. To na pewno nie ciaza. U mnie czesto okresy tak sie zaczynaja. Bede obserwowac dalej bo w 3 dc mam isc do ginekologa i musze jakos okreslic czy to dzis 1 dzien czy nie

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 - dasz radę :) trzymam kciuki! i ucinam temat :)

@marshia - o cholera, tsh 16???????????????? :O
EDIT: aaaa dobra widze ze Kaś podała, że to ceny, UFFFFFFFFFFFFFFFFF już się wystraszyłam, że se tak na luzie o tym piszesz i mówię w myślach "co ona wyprawia? powaliło ją, że taka spokojna przy tsh 16???" :D ahahahah UFFFFFFFF UFFFFFFFFFFFFF wybacz, ze w myslach wzielam Cie za wariatkę :D ahahahahahahahaha

@Porzeczka1234 - a weź mnie kochana nie strasz ;p bo mi ciarki przeszły po tym co przeczytałam ;p ahahahha ZASTRZYKI NIE BOLĄ I W TO CHCĘ WIERZYĆ :D :D :D bo inaczej cos czuje ze bede plakac jak dziecko przy kazdym jednym hahahahahahahahah a gdzie teraz robisz, w brzuch, ramie czy noge?

@pixi.nova - wiesz jakie ja mam podejście... :O ale będąc nieskromna chętnie bym sobie sama życzyła takich dobrych wieści, które się dobrze skończą, za jakiś czas ;p <3 :D

@kas90 Sloneczko i wtedy przedstawiasz swoj plan porodu. Mozesz ustalic go z lekarzem prowadzacym, z mezem i z polozna. Tam piszesz czy chcesz naciecie krocza, czy znieczulenie zewnatrzoponowe, czy radzisz sobie naturalnymi sposobami, czy maja podawac oksytocyne na przyspieszenie porodu czy nie, czy dziecko klafa na ciebie czy bafaja jw z mezem, czy podaja szczeienia, czy rodzisz z mezem, czy sala pojedyncza. Takie tam. Robilas online szkole rodzenia, nie mialas kreatora planu porodu? To takie informacje tam zawierasz, ale czy oni to przeczytaja to inksza inszosc. Ja mam tylko kilka zyczen. Nie chce oksytocyny, nacinania krocza, chce meza przy porodzie i do badan dziecka jego albo mnie. Reszta dostosuje sie. A i znieczulenie zewnatrzoponowe chce.

@Porzeczka1234 na m to nie mam co liczyc bo jak mowie spiochy, to on do mnie "a co to takiego" wiec rampersy body to czarna magia [emoji16] On sie nieziemsko cieszy, ale tez boi, bo jak wziac na rece, a co sie z tym robi. Jak przewijac, wszystkiego bedzie sie uczyl. Zrobi chetnie tylko nie wie jak. Ciagle o cos podpytuje, a to siadanie, a to karmienie, a to herbatki. Ale jest taki bezradny w tym temacie. Wychowalam wiele dzieci, a jestem teraz rownie bezradna jak on i nie wiem jak sobie poradze.
A na obiad nalesniki z porami. Zaraz sie zabieram za nie bo chce na koronke zdazyc

@Marthi jak dobrze zrobisz zastrzyk to ogolnie nie bola i takich sinych niespodzianek nie ma. Aczkolwiek sie zdarzaja. Tez takowego mam

@marzycielka81 tez mialam problem z okresleniem 1 dc. A to wszystko przez podwyzszona prolaktyne. Wtedy plamilam przed i trudno bylo wyczuc 1 dc

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Marthi kochana zrobiłam 238 zastrzyków i wszystkie w brzuch codziennie mówię do męża , że nie mam gdzie się wybić ale codziennie znajduję miejsce ten siniak to pierwszy od półtorej miesiąca.

@Destino mój mąż w kalendarzu codziennie odlicza kiedy ona sie urodzi od 100 dni do porodu ma w pracy kalendarz i codziennie przychodzi i mówi jeszcze np 34 dni on jest też bezradny jak trochę też się boję pyta jak podnieść wykąpać itd ale wiem ,że się nauczy i wiem , że będzie wspaniałym ojcem. Ale zakupy i listę musiałam robić sama oczywiście z @kas90 :p8-)

Do góry