@mickey* na becie byłam jakoś 16go sierpnia i negatywna ... testy negatywne ... wczoraj byłam na usg i lekarz jest taki , że gada to co chcesz usłyszeć ...to jest głupi gin na nfz co ide jak musze ;/ skoro miałam @ 21lipca to po tylu tygodniach moim zdaniem na usg byłoby chociaż pęcherzyk ciążowy widać ;/ byłby 5 tydzień więc coś by było ... no bo dziś 33dc to aż w takie cuda nie wierze :< tak masz rację sfiksować można ...
@marshia ale wiecie , że bete robiłam w tamtym tyg :< test by wykrył coś ... znowu mam iść ? to bez sensu chyba ? baba w labe mnie zobaczy to se pomyśli jaka kretynka łazi i cudów szuka :/ podziel się tą Twoją @
Roxie, dla uporządkowania - zakładając poprawną fazę lutealną (12-14 dni) cykl moze miec i 22 dni i 60 dni, ale w pierwszym cyklu owulacja wystąpiła w dniu 22-14 = 8dc, a w drugim przypadku w dniu 60-14 = 46dc.
Jesli oba cykle będą szczęśliwe, to nie znaczy że pierwsza osoba w dniu potencjalnej @ (23dzien po poprzedniej) jest w 3t2d a druga osoba w dniu potencjalnej @ (61 dzien po poprzedniej) jest w 8t5d.
Owszem, wiekszosc ginów tak policzy, ale po weryfikacji USG wiek ciąży skoryguje i prawdopodobnie wyjdzie wiek w oby przypadkach podobny = 4tc, dlatego ze dla obydwu przypadków będzie to 14dpo.
Takie liczenie jak piszesz (ze juz bylabys w 5tc) to jest o tyle błędne założenie że właśnie wtedy niepotrzebnie sie stresujemy ze juz cos powinno byc widac, a nie ma tego.
Wracając do przykladu 60 dniowego cyklu - w 61dc czyli w 8t5d spodziewamy sie juz serduszka na USG, ale skoro to dopiero 15 dpo (owu bylo w 46dc), to za Chiny ludowe nie bedzie nawet pecherzyka!
Do tego dochodzą jeszcze kolejne zmienne typu kiedy bylo zagniezdzanie itd..
Najważniejsze - pecherzyk uwidacznia sie przy becie 1000, a serduszko ok 10000.
Nie ważne jest jak długi jest cykl, ale kiedy była owulacja.
Załóżmy więc że u ciebie sa podejrzenia ze owulacja mogla byc w 20-22dc, to tydzien temu jak byłaś na becie, miałabyś 2-4dpo i potencjalnie zapłodnione jajo byloby w środku jajowodu dopiero, a nie zagniezdzona w macicy.
Z takim założeniem potencjalna @ powinna przyjsc po 14-tu dniach, czyli w 34-36dc.
A jesli byly bobosexy w tamtym czasie 20-22dc, to dzisiaj miałabyś 11-13dpo.
Wiec jeszcze mozesz spokojnie testować i/lub pojsc na betę.
Mam nadzieje, ze sensownie to opisalam, to troche to ciezko wylumaczyc, choc to takie proste sie wydaje w mojej glowie
Pofatygowałam się posiedziałam na kompie i kilka zdjeć rozmiarowo zmniejszyłam żeby zaspokoić Waszą ciekawość i podbudować swoje ego
Zobacz załącznik 819517
Super zdobycze