reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova ja w swoich 3 (krótkich, ale jednak 3) tez miałam takue ciągnięcia, kłucia, promieniowanie. Za każdym razem od owu do końca (5,7,8 tydzień). Nue traktowałam tego jako cis złego - bardziej jako inna prace jajników, macicy. To raczej nie jest objaw nieprawidłowości, ciąży tak :) Ja się z tych objawów cieszyłam, ze są. Tak samo jak bol cycków ;)

reklama
Dziewczyny dziękuję za wszystkie dobre słowa. Obiecuję nie smęcić i być dobrej myśli :)
Jednak w nocy miałam straszne koszmary.. masakra, śniły mi się poronienia itd.
Straszne przeżycia zatruwają mi głowę. :( Jednak wierzę, że z Waszą pomocą i lekami ;) jakoś damy radę.
Powiedzcie mi doświadczone brzuchatki, jakie ewentualne bóle brzucha są normalne, znaczy się te rozciągania itd. Ja niestety nigdy nie rodziłam, nie byłam w zdrowej ciąży i nie umiem tego odróżnić. U mnie są takie rozciągania, ciągnie w pachwinach, promieniuje nawet troszkę na nogę to ciągnięcie. Pamiętam, że w poprzednich ciążach też to miałam. Czy to jest normalne? Jutro będę mieć duphaston, w jakich dawkach go brałyście? Mi lekarka powiedziała, że duphaston nie zagęszcza tak krwi jak luteina to prawda? Czy mogę po nim badać progesteron czy zafałszuje wynik? Wcześniej zawsze dostawałam luteinę a teraz wszyscy o niej milczą..

Jeszcze trywialne pytanie dziewczyny czy wy pijecie kawę? Mnie wczoraj lekarka (nie moja) nastraszyła, że jak tak chucham i dmucham to żebym kawy nie piła, że niby jedna wolno ale lepiej nie pić.. Ja się czuję jak zombie bez kawy.. no ale wytrzymam jak trzeba
@edloteh Miło Cię poznać :) Jakie plany teraz u Was? Najpierw leczenie czy nowe starania?
Hello,
pixi jeśli bierzesz samego dupka to badanie z krwi tylko pokaże ile masz progesteronu wytwarzanego przez twój organizm, bo dupek nie wychodzi z krwi, z krwi wychodzą inne progesterony np luteina czy prolutexy
edloteh witaj, dziewczynom po pullowanych mlr od razu ładnie skoczył więc tego ci życzę ja nieszczepie się więc i nie pomogę w tym temacie ale masz trochę wiedzy, u kogo się leczysz?
@roxie123 a robiłaś bete? pęcherzyk widać dopiero jak beta ma około 1600może poczekaj jeszcze spokojnie choć wiem że ta @ doprowadza cie do szewskiej pasji

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny dziękuję za wszystkie dobre słowa. Obiecuję nie smęcić i być dobrej myśli :)
Jednak w nocy miałam straszne koszmary.. masakra, śniły mi się poronienia itd.
Straszne przeżycia zatruwają mi głowę. :( Jednak wierzę, że z Waszą pomocą i lekami ;) jakoś damy radę.
Powiedzcie mi doświadczone brzuchatki, jakie ewentualne bóle brzucha są normalne, znaczy się te rozciągania itd. Ja niestety nigdy nie rodziłam, nie byłam w zdrowej ciąży i nie umiem tego odróżnić. U mnie są takie rozciągania, ciągnie w pachwinach, promieniuje nawet troszkę na nogę to ciągnięcie. Pamiętam, że w poprzednich ciążach też to miałam. Czy to jest normalne? Jutro będę mieć duphaston, w jakich dawkach go brałyście? Mi lekarka powiedziała, że duphaston nie zagęszcza tak krwi jak luteina to prawda? Czy mogę po nim badać progesteron czy zafałszuje wynik? Wcześniej zawsze dostawałam luteinę a teraz wszyscy o niej milczą..

Jeszcze trywialne pytanie dziewczyny czy wy pijecie kawę? Mnie wczoraj lekarka (nie moja) nastraszyła, że jak tak chucham i dmucham to żebym kawy nie piła, że niby jedna wolno ale lepiej nie pić.. Ja się czuję jak zombie bez kawy.. no ale wytrzymam jak trzeba
@edloteh Miło Cię poznać :) Jakie plany teraz u Was? Najpierw leczenie czy nowe starania?
pixi u nas większość dziewczyn bierze to i to ale oczywiście nie wszystkie. Luteina jest "naturalna" wiec wyjdzie w badaniach a co do zagęszczania krwi to ogólnie sie niby przyjmuje, że progesteron ja zagęszcza. W sumie to ze wszystkim jest koło.

Jakie plany teraz u Was? Najpierw leczenie czy nowe starania?
Najpierw leczenie [emoji5] po tylu latach walki, nie chce podchodzić do kolejnego transferu bez dobrego przygotowania.
Niestety nie mamy już mrozaków, a kolejna stymulacja (byłaby już 5) stoi pod znakiem zapytania... niestety niewiele osób głośno mówi jaki wpływ na nasze zdrowie mogą mieć te wszystkie leki... a nie są to małe dawki. Dlatego mocno zastanawiamy się nad AZ. Także na razie leczenie a w międzyczasie może coś mądrego się wymyśli ;)

@mickey* Po tylu niepowodzeniach człowiek chwyta się wszystkiego, przyznaję. Leczę się u Paśnika a on szans na ciąże bez szczepień nie widzi. Ogarniam więc jak mogę jego zalecenia ;)

Ostatnia edycja:
@edloteh ja leczę sie u Maliny w sąsiedztwie i mnie też tak mówił , że mrl O do tego cytokiny do dupki i test imk też nie za dobrze że bez szczepień nam się nie uda. Ja miała 10 szczepień od męża i mąż + dawka mrl dalej 0 i 4 pullowane i mrl 47% jestem w 28 tygodniu ciąży naturalnej co też u mnie jest cudem samym w sobie starania 5 lat prawie 2 straty 12 tydzień i 26 tydzień . Z pullowanymi uda Ci się osiągnąć mrl ponad 40 %

@pixi.nova ja piję kawę od 8 tygodnia bez niej ciśnienie bardzo niskie i źle się czuję. W poprzednich ciążach nie piłam i sama wiesz

@pixi.nova na poczatku bol brzucha moze byc okresowy i to tez normalny bol. Teraz czesto daja dufaston zamiast luteiny. Nie wplywa na wynik progesteronu. To syntetyczny progesteron. Mozna brac do 3x2. Zacznij od mniejszej dawki np 2x1 albo 3x1. Do tego magne b6 2x1 albo 3x1. Ja kawy nie pije nie tylko w ciazy

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@mickey* na becie byłam jakoś 16go sierpnia i negatywna ... testy negatywne ... wczoraj byłam na usg i lekarz jest taki , że gada to co chcesz usłyszeć ...to jest głupi gin na nfz co ide jak musze ;/ skoro miałam @ 21lipca to po tylu tygodniach moim zdaniem na usg byłoby chociaż pęcherzyk ciążowy widać ;/ byłby 5 tydzień więc coś by było ... no bo dziś 33dc to aż w takie cuda nie wierze :< tak masz rację sfiksować można ...
@pixi.nova dasz radę kochana :* myśl , że Twoja fasolka się tam przykleiła i sobie rośnie a Ty dbaj o siebie :* tak jak dziewczyny pisały dupek w badaniach nie wyjdzie możesz spokojnie brac 2x1 . Rozciągania są normalne :) domek dzidzi się tam tworzy :) Dziewczyny kawe piją bo nie raz juz padło to pytanie :) ja odstawiam zawsze przed ow już bo tak czasami jedna wypije dziennie ale oduczam się :) w ciąży zawsze dobrze się czułam bez kawy a spać się chce to norma ani kawa nie pomoze bo w organizm pracuje intensywnie w pierwszych tygodniach :)
@edloteh powodzenia w dążeniu do celu :* przyjdzie i Twoja kolej na macierzyństwo :* ja też cały czas walczę jak i wiele dziewczyn tutaj więc razem raźniej :)
@marshia ale wiecie , że bete robiłam w tamtym tyg :< test by wykrył coś ... znowu mam iść ? to bez sensu chyba ? baba w labe mnie zobaczy to se pomyśli jaka kretynka łazi i cudów szuka :/ podziel się tą Twoją @ :p

Musiałam zadzwonić do tego SPA całego i poprosić o zmianę terminu :< bo jak mam dostac @ za 1,5tygodnia dopiero , a ona będzie trwała tydzień < bo u mnie to norma > , to nie pójde z okresem się relaksowac bo jak ... czekam na telefon czy mi Pani zmieni , czy jest miejsce...
Wszystko się poje**ło przepraszam za wyrażenie , ale kurde jak już się nie udało to mogłaby chociaz @ być i nowy cykl :< wybaczcie ,ze tyle smęcę ale potrzebuję komuś wylać gorzkie żale ... bo siedze i wyje
Wiecie same jak to jest ze staraniami najpierw po poronieniu czekanie , aż organizm wróci do normy ...później badania , które ciągną się w nieskończoność i czekanie na zielone światło ... jak juz w końcu mozna to się nie udaje , a na dodatek jeszcze takie atrakcje :/ najgorsze jest to , że nie mam na nic wpływu ... i szlak mnie na to trafia . Człowiek ma plan , a dobra nie udaje się , to trzeba się wyluzować zaplanować czas żeby nie myśleć i może akurat w tym cyklu będzie pozytywnie , a tu nagle taki cyrk i wszystko diabli biorą ;/

reklama
Pofatygowałam się posiedziałam na kompie i kilka zdjeć rozmiarowo zmniejszyłam żeby zaspokoić Waszą ciekawość i podbudować swoje ego :p

20993131_1631760020190780_1858277917_o.jpg

Załączniki

• 20993131_1631760020190780_1858277917_o.jpg
    20993131_1631760020190780_1858277917_o.jpg
    79,2 KB · Wyświetleń: 87
  • 21015368_1631768953523220_339271328_n.jpg
    21015368_1631768953523220_339271328_n.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 72
  • 21034851_1631761543523961_670628449_o.jpg
    21034851_1631761543523961_670628449_o.jpg
    72,7 KB · Wyświetleń: 69
  • 21034955_1631759793524136_759473408_o.jpg