reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@mickey* na becie byłam jakoś 16go sierpnia i negatywna ... testy negatywne ... wczoraj byłam na usg i lekarz jest taki , że gada to co chcesz usłyszeć ...to jest głupi gin na nfz co ide jak musze ;/ skoro miałam @ 21lipca to po tylu tygodniach moim zdaniem na usg byłoby chociaż pęcherzyk ciążowy widać ;/ byłby 5 tydzień więc coś by było ... no bo dziś 33dc to aż w takie cuda nie wierze :< tak masz rację sfiksować można ...
@pixi.nova dasz radę kochana :* myśl , że Twoja fasolka się tam przykleiła i sobie rośnie a Ty dbaj o siebie :* tak jak dziewczyny pisały dupek w badaniach nie wyjdzie możesz spokojnie brac 2x1 . Rozciągania są normalne :) domek dzidzi się tam tworzy :) Dziewczyny kawe piją bo nie raz juz padło to pytanie :) ja odstawiam zawsze przed ow już bo tak czasami jedna wypije dziennie ale oduczam się :) w ciąży zawsze dobrze się czułam bez kawy a spać się chce to norma ani kawa nie pomoze bo w organizm pracuje intensywnie w pierwszych tygodniach :)
@edloteh powodzenia w dążeniu do celu :* przyjdzie i Twoja kolej na macierzyństwo :* ja też cały czas walczę jak i wiele dziewczyn tutaj więc razem raźniej :)
@marshia ale wiecie , że bete robiłam w tamtym tyg :< test by wykrył coś ... znowu mam iść ? to bez sensu chyba ? baba w labe mnie zobaczy to se pomyśli jaka kretynka łazi i cudów szuka :/ podziel się tą Twoją @ :p

Musiałam zadzwonić do tego SPA całego i poprosić o zmianę terminu :< bo jak mam dostac @ za 1,5tygodnia dopiero , a ona będzie trwała tydzień < bo u mnie to norma > , to nie pójde z okresem się relaksowac bo jak ... czekam na telefon czy mi Pani zmieni , czy jest miejsce...
Wszystko się poje**ło przepraszam za wyrażenie , ale kurde jak już się nie udało to mogłaby chociaz @ być i nowy cykl :< wybaczcie ,ze tyle smęcę ale potrzebuję komuś wylać gorzkie żale ... bo siedze i wyje
Wiecie same jak to jest ze staraniami najpierw po poronieniu czekanie , aż organizm wróci do normy ...później badania , które ciągną się w nieskończoność i czekanie na zielone światło ... jak juz w końcu mozna to się nie udaje , a na dodatek jeszcze takie atrakcje :/ najgorsze jest to , że nie mam na nic wpływu ... i szlak mnie na to trafia . Człowiek ma plan , a dobra nie udaje się , to trzeba się wyluzować zaplanować czas żeby nie myśleć i może akurat w tym cyklu będzie pozytywnie , a tu nagle taki cyrk i wszystko diabli biorą ;/
roxunia napisze coś co już kiedyś pisałam, każda z nas po stracie chce jak najszybciej zajść w kolejną ciąze, już teraz natychmiast,
to normalne, ale czasem poprostu trzeba poczekać, jednym się udaje od razu inne muszą uzbroić się w cierpliwość,
u mnie we wrzesniu będzie rocznica od ostatniej straty, i wiesz co ci powiem tak zleciał ten czas, że wogóle nie jestem zła ani sfrustowana że nie zaszłam w ciąze, zaczełam brać wlewy (które miały mi pomóc) i też nie zaszłam,a zachodziłam w 1 cyklu! tłumaczę to sobie tak, że widocznie tak ma być, może to dziwne, ale teraz wógole nie mam takiego poczucia presji,
wiem że ci ciężko ale popatrz na to z tej strony możesz się starać, bzykać do woli:pjesteś naprawdę bliżej jak dalej ;)
@bea25ta szaleństwo ta kiecka z króliczkiem boska:D

Cześć dziewczyny. ja dziś pierwszy dzień po urlopie w pracy. Jest co ogarniać,ale trochę po łepkach poczytałam Was:)
@susana trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! czekamy na maleńką:)
@edloteh witaj:) U kogo się leczysz? Bo nie doczytałam lub nie napisałaś:)
Ja jestem teraz kompletnie bez planu. Jeszcze mąż zrobi badanie nasienia i zaś jesteśmy w punkcie wyjścia.
Mam 36 lat i czas mi się wg mnie kończy-na dziecko :) Nie chcę chyba już od nowa walczyć ze szczepieniami, Intralipidami, Encortonami itd. Wiecie,są statystyki, które mówią,że szczepienia nie każdemu pomagają. To ja robię te statystyki,zawsze zwiększam Wasze szanse;)
@roxie123 współczuję tych nieregularnych cykli.Tych nerwów. Bo wiem,że spóżnienia w @ budzi nadzieję,a to chciał niechciał boli. Niby nie ma ciśnienia,niby. Znam to:)
Dziewczyny nie gniewajcie się,że nie odniosę się do reszty postów. Dziękuję za wywołanie @magda1208 :) co u Ciebie?
a i jeszcze @matulkaa jak tam się masz?
@mała79 ? a jak Ty?
a jeszcze mogę Wam napisać,że mamy teraz 2 dni pod opieką mojego 7mio miesięcznego siostrzeńca. Nawet nie wiecie z jaką radością się patrzy na moją córkę, która przy Młodym chce wszystko robić. jaka duma ją rozpiera,że nakarmiła go, czy uspała. Tak-uspała. Sama. łał co? Tylko poniekąd serce bardziej boli,że ja jej nie umiem dać rodzeństwa...

Ostatnia edycja:
@roxie123, ja tak jak Destinka miałam już też takie przeskoki, że zdarzała się czasem miesiączka po 42-43 dniach a wtedy nawet nie było opcji bym była w ciąży...

@pixi.nova - myślę, że 1 słaba kawka dziennie nie zaszkodzi ;* ja np. pije takie espresso z dużą ilością mleka codziennie, czasem nawet dwie + kostki lodu koniecznie ;)

@mickey* - popieram w 100% ;*

Dziękuję @nafoczka @mickey* i @marshia za porady! :):)
W takim razie jutro rozpoczynam brać duphaston.
@roxie123 bardzo mi przykro, że masz takie przeboje.. oj niezły test cierpliwości masz. Ważne, że gin wykluczył torbiele. Szkoda tylko, że tyle masz z tym nerwów. Wiesz może to przez stres? Staranka, przeprowadzka. Dobrze, że wypoczniecie w tym spa, zmienicie otoczenie. To bardzo ważne i oczyszcza głowę. A może wsrto skonsultować z kimś czy takie branie sterydu i duphastonu przez kilka miesięcy i odstawianie nie zaburza Ci cyklu?

Dziewczyny, czy takie ciągniecia, promieniowania na nogę zwłaszcza podczas siedzenia jest normalne? Ja już swiruje.. @Destino tobie sie nalezy medal za charakter, ze dajesz rade z tym wszystkim.. obym miała tyle sił co ty!
@burczuś A może zmienić leczenie dać sobie czas odpoczać od szczepien i lekow i sprobowac na clexanie i acardzie ewentualnie?

@mickey* u mnie też prawie rok od pierwszej straty :< może nie tyle mam presje na zajście jak na to żeby chociaż cykle były normalne ;/ a tu wiecznie coś
@monia0208 już sama nie wiem co jest grane ;/
@burczuś mnie to wkurza bo zawsze miałam jak w zegarku ;/ a jak u Ciebie , który dc ?:)
@Marthi ja rozumiem ...tylko ciągle zastanawiam się czy brac tego dupka od jutra czy nie ;/
@pixi.nova moim zdaniem wszystko ma wpływ...ale wiele dziewczyn tak stosuje no i udaje się ;/ może faktycznie za dużo stresów ... dlatego tak chciałam pojechac się wyluzować a teraz nawet nie wiem kiedy ta @ będzie i zaplanuj tu coś wrrrr

Przełożyli mi dopiero z 2go na 16go września ten pakiet ;/ mam nadzieje ze do tego czasu sie juz ogarne i bede mogła sie odstresowac

@roxie1234 czasem człowiek chce wszystko przyspieszyć a tu jak na złość się na daje... oby szybko się wyjaśniło &&
@burczuś mam nadzieję, że wypoczęłaś :) jakie badanie robił twoj m? Chromatynę, MAR czy coś jeszcze innego? Czasem brak planu to też plan :) nie martw się, może za chwilę znów pomyślisz inaczej ;)
Ja leczę się u Paśnika od zeszłego roku. I mam za sobą i szczepienia i immunosupresje, a teraz znów "osłabiam" się encortonem...

@bea25ta sliczne ubranka, zaspokoilas moja ciekawosc. Piekniutkie.

@pixi.nova po prostu takie mam przeboje i nic w tym cudownego. Nie ma wyjscia trza se radzic. A o maluszku myslec bardziej niz o sobie

@burczus czasem dobrze jest odpuscic i isc na zywiol, po prostu cieszyc sie soba. Moze wlasnie to przyniesie ci malenstwo

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@bea25ta wybralas juz szpital?

Liluli kochany dzidek. Wiesz ,że podobny do mojego synunia jak był noworodkiem?? Na pewno wyrośnie mądrala jak z mojego :D. Nie wybrałam szpitala na pewno Rzeszów ale czy pro czy szopen to nie wiem.

W ciaze nie pokazująca się nie wierzę

Serio?? To u mnie w 6tyg i w 7 tyg nie było nic widać żadnych zarodków a dzidziolka jest.

@Porzeczka1234 to tylko mała część rzeczy upolowanych. Wiec polecam a na maluszka na pewno znajdziesz coś wystrzałowego tylko idź zaraz na otwarcie. @kas90 to niedobra siostra odebrała Ci przyjemność ze szperania hihi.

@roxie123 masz może jeszcze testa?? Nosz kurde dziwna dziwność ,ale wolałabym to sprawdzić. Pamiętam jak mi okres się spóźnił. Poszłam do lekarza z płaczem że już 39dzień cyklu a okresu nie mam zawsze 31dni max 33. Zbadał mnie i mówił że sądząc po szyjce to ciąży nie ma ale widział mój strach (nie byłam gotowa na ciążę wtedy) zrobił usg i był pewny że to nie ciąża. Po tym gmeraniu na drugi dzień okres dostałam. Więc albo bierz męża na seks,kompiel gorąca albo sio po test i się upewnij.

@edloteh witaj wśród nas. Rozgość się chłoń wiedzę od dziewczyn i moją głupotkę i czuj się dobrze u nas.

@burczuś na pewno będziesz mogła dać jej rodzeństwo i Twoja córa jeszcze nie raz kiedy będzie miała wynieść śmierdzącego pampersa pożałuje że tak bardzo pragnęła rodzeństwa. Mój syn już umówił się z tatą ,że czyste podaje on a tatko odbiera śmierdziuchy.

Do góry