reklama
@nevergiveup cieszę się, że u Was wszystko dobrze trzymam kciuki za prenatalne.
@ovli22 zrób test myślę, że coś jest na rzeczy ale miałabyś niespodziankę.
@kas90 to ja 7,5 a jutro 27 +0 tydzień myślę że nie jest źle. Ciekawe ile mała waży wizytę mam dopiero 30 sierpnia Łódź 5 września lokalna gin.
@Destino ja też nic jeszcze nie kupiłam ale z pierwszej ciąży mam trochę tego w kartonie w szafie ale też go jeszcze nie ściągłam i moja siostra ma trochę rzeczy. W każdym razie w połowie września muszę zacząć coś myśleć zamówić meble i wózek czeka się 6 tygodni można odebrałam kiedy się chce ciuchy wanienki itd dużo tego i zaczyna mnie panika brać ale spokój wdech wydech.
@bertha ile zapłaciłaś za te badania??? Jeśli można zapytać? Pewnie koło 1 tysiaca, ocena cytokin tam będziesz
@mickey* kochana @iveo też robiła u maliny badania nie wiem gdzie jest aktywność nk nie mogę tego znaleźć wy macie jakoś inaczej na wyniku
Jakbyś nie miała jeszcze listy, to mogę Ci podesłać moją listę wyprawkową.
@nevergiveup, ooo to już prenatalne Super:*
@monia0208, to wygląda na implantację (ja tak miewałam wlasnie ok 6 dpo), beta zaczyna przyrastać okolo 48 godz po implantacji. Więc jeszcze trochę poczekaj. A jakie masz leczenie/ leki od testu?
@matulkaa, ale super:* już tylko do przodu!
@Funia90, ja zaczęlam najbardziej tyć od 20tc. Ponoć w ostatnim miesiacu się juz nie tyje, zobaczymy. Póki co i tak wyglądam szczupło, tylko bęben taaaki duzy
@ovli22, czekamy na wieści!
@czarna_mala, muszą coś zaradzić na endo nie ma wyjscia!
Skończyłam sortować ciuchy. Samych kurtek było 30!!!
Porzeczka1234
Fanka BB :)
Chcialam wstawic małą poprawkę! Nie mam zadnwj depresji poporodowej,mojego meza na co dzień nie ma,ale jesli juz przyjeżdża to na dwa tygodnie,jest cudownym mężem i ojcem,pomaga mi ciagle,karmi,bawi,i zajmuje sie domem. Chcialam to napisac juz dawno,ale teraz sie dopiero zebralam w sobie,nie myslcie ze to tylko mój punkt widzenia,były tu osoby co myslaly podobnie,ale nie chciały rozwijac tematu poniewaz jak to jedna dziewczyna powiedziala Was nie przekrzyczy,odrazu jest atak,a tak naprawde pewnia nie jedna tak mysli,ale zadna do tego sie nie przyzna! Takie jestescie przyjaciółki dopóki sie nie urodzi dziecko,chcialam WAM pokazac,uswiadomic ze jak sie rodzi dziecko Ono staje sie całym swiatem! A ze jestem zmęczona to nie znaczy ze mam depresje czy jestem rozzalona,kazda matka jest zmeczona,ale nie kazda sie przyzna! Dziękuję za slowa wsparcia mimo wszystko!
czarna_mala
Trzymaj tą listę wyprawkową Kochana [emoji23] może się tu przydać niejednej [emoji6]Jakbyś nie miała jeszcze listy, to mogę Ci podesłać moją listę wyprawkową.
@nevergiveup, ooo to już prenatalne Super:*
@monia0208, to wygląda na implantację (ja tak miewałam wlasnie ok 6 dpo), beta zaczyna przyrastać okolo 48 godz po implantacji. Więc jeszcze trochę poczekaj. A jakie masz leczenie/ leki od testu?
@matulkaa, ale super:* już tylko do przodu!
@Funia90, ja zaczęlam najbardziej tyć od 20tc. Ponoć w ostatnim miesiacu się juz nie tyje, zobaczymy. Póki co i tak wyglądam szczupło, tylko bęben taaaki duzy
@ovli22, czekamy na wieści!
@czarna_mala, muszą coś zaradzić na endo nie ma wyjscia!
Skończyłam sortować ciuchy. Samych kurtek było 30!!!
Trzymam kciuki [emoji110] [emoji110]Kas90 zawsze miałam luteine ,duphaston, encorton, accofil i od pozytywnego testu clexane i witaminy ,jak narazie czysto zobaczymy jutro co będzie się działo poczekam do soboty niedzieli dziękuję za pomoc
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
TO już jutro, bo to odręczna lista i muszę przepisac@kas90 poproszę jeśli możesz podesłać tą listę z góry dziękuję i jeśli masz jakąś listę co do szpitala zabrać to też.
Masz tych szmatek troszkę bagatela 30 kurtek haha pewno wykorzystasz.
Miłej nocki kochane
czarna_mala
Jak zobaczymy ładną kobitkę, której dziecko ma codziennie inną kurtkę, to będziemy wiedzieć że to Ty @kas90 [emoji23] [emoji23] [emoji23]TO już jutro, bo to odręczna lista i muszę przepisac
bertha
Ja jestem po jednym poronieniu, ale ja jestem z tych które musza dokopać się do przyczyny chcąc zapobiec kolejnym już na samym początku. Tak tu trafiłam na wątek jakieś 1,5 roku temu.@bertha te limfocyty to chyba bardziej istotne przy poronienia są. A Ty w ogóle masz jakąś diagnozę?
Ale tak naprawdę teraz bardziej próbuje na własna rękę trochę dociec dlaczego nie mogę zajść w ciąże, bo to już 2 lata po poronieniu, a wcześniej tez z 1,5 roku. Wcześniej tez się nie zabezpieczaliśmy, ale bez finału w środku.
Także się zastanawiam czy to nie jakaś immunologia mi w zachodzeniu przeszkadza.
Poronienie w 7-8tc pserduszko stanęło. miałam krwiaka. Może to on odciął odżywianie. A może zbyt gęsta krew, albo jeszcze coś innego.. nie wiem. Fasolka była zdrowa, zbadałam.
Z badań wyszło mi mthfr a i c hetero jedynie. Homocysteina 1,5-2 lata temu >10, teraz już <6.
Żadnych przeciwciał (Ana, łożyskowych, jajnikowych..)
Teraz badam ta głębsza immunologie.
Będę podchodziła do ivf, drugiego. W pierwszym nie uzyskaliśmy zarodków mimo ze 2 jajka się zaplodnily. Coś musi te jajka psuć..
Gin w nowej klinice mówi ze mam endometriozę, bo miałam torbiel czekoladowa.. ale mój pierwszy gin wiecznie mi powtarzał ze po prostu po wypuszczeniu jajka , musiało jakieś naczynko pęknąć i się krew wlała do pęcherzyka i się zasklepił tworząc torbiel i ze to nie endometrioza.. także ja nie wiem w co wierzyć. Ale co za różnica jak się to nazywa, i tak nikt nie wie co to za mechanizm w tej endomendzie sprawia ze jajka są słabsze.. chyba ze wy wiecie.. ginowie w klinice nie potrafili wytłumaczyć, mówiąc ze to są przypuszczenia medycyny, ale nie wiadomo na pewno skąd tak się dzieje.
Chce tez się upewnić ze przed ivf zrobię wszystko żeby się powiodło, ze będę dobrze obstawiona lekami.
Gin w klinice np powiedział ze jak się teraz nie powiedzie to po tym podejściu będziemy badać kariotypy.. No a ja pieprze takie podejście, "sprawdzimy sobie czy się uda, najwyżej jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz...". Także upuściłam już teraz krwi na kariotyp. M nie ciągnę bo on mojego podejścia nie kuma, słucha lekarzy ale jak ja będę miała kariotyp ok to już będę spokojniejsza.
Fajosko [emoji8] my się tu trzymamy, a Ty się też tam nie puszczaj [emoji23]
No chyba ze z mężem, to się puszczaj [emoji1]
reklama
Podziel się: