reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Liluli to trzymamy kciuki za spokojny i szybki porod [emoji1]

@Marthi u mnie decyzje podjal lekarz. Na poczatku uwazal, ze nie potrzebuje l4, bo jak ma sie utrzymac ciaza to bedzie. I tak zylam i pracowalam do pierwszego plamienia. Teraz chcialabym wroci do pracy, ale lekarz juz taki chetny nie jest.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiu waga dziecka się raczej w ogóle nie przejmuj bo jeszcze troche przed wami :) ja też się urodziłam mała mialam 2500,00. Sama w ciąży przytylam na 9 miesięcy tylko 7,5 kilo. Wszyscy mówili że urocze "liche"dziecko bo ja taka chuda i brzuch taki mały.... A moja córeczka dała czadu i wagę miała obliczona na 2900 z czego ja cieszyłam się jak wariat ze nie tak najmniej :) a urodziła się 3300, a długa na 59 cm. I nikt nikt nie był w stanie mi powiedzieć jak ona mieściła sie u mnie taka duża :)

Destinko, dziękuję za informację. Myślę, że nie ma co, lepiej "dmuchać na zimne" i w Twoim wypadku odpoczywać sobie w domku :* Jak w ogóle dzisiaj? Kiedy wizyta kolejna? Który to już tydzień?

Zostajemy prawdopodobnie do porodu juz w szpitalu.
Rozwarcie na 1 palec,szyjka dluga. Wody jak to nazwala dr.sa "wyjalowione". Zostaje nam czekanie na Synusia [emoji3]

Ag86 ja tez robilam te badania z krwi. I tutaj praktycznie kazda z nas bierze acard.

Juz prawie rodze z tobą :*
Dziewczyny, swoją drogą - kiedy podejmowałyście decyzję, by iść już na L4 będąc w ciąży?
Po tylu stratach raczej walczyłyście długo, czy odkąd się pojawiały 2 kreski czy mijał 1 trymestr to szłyście na "odpoczynek" do domu?
Marthi ja poszlam dopiero po 1 trym ale tylko dlatego ze stanowisko mam konkursowe i nie mogłam inaczej. Co do pracy to tylko dodam tyle ze najgorsza jest moja bezsilność jako kierownika działu i podwazanie decyzji przez przykładowa sekretarkę. Lubię porządek i sprawiedliwy podział i nie koniecznie chodzi mi tu o same zarobki. Koniec tematy :*
@Destino ty jak zawsze pięknie piszesz ♡

Marthi mnie gin wyslal na L4 jakos w 6tc.

Nafoczka chodz urodzisz ze mna [emoji12]
Jak sie dzisiaj nasluchalam przed sala porodu to juz chyba wole chodzic w ciazy nadal [emoji23]

Burczus [emoji8]
Zdaje sobie sprawe,wiem jak ja sama czekam az wszystkim staraczkom sie uda za co caly czas trzymam kciuki i kazda zobaczy wymarzone II kreseczki.

Ostatnia edycja:
Ja w 2 ciąży pracowałam do 13 tygodnia z plamieniami ale to że pracowalam niczego nie zmieniło maleństwo zasnęło by czym bym pracowała czy nie
Był mały krwiak ale przez brak leżenia wcale się nie powiększył

W 3 ciąży poszłam na zwolnienie od razu i straciłam ja w 6 tyg
Wydaje mi się że najważniejsze jak my się czujemy bo gdy są duże mdłości czy plamienia wiadomo trzeba iść na zwolnienie a tak to chyba jak kto woli.

W 2 ciąży dopoki nie brałam żadnych leków bylo ok potem dolaczyl acard ze wzgledu na wcześniejsza 1 stratę potem duphaston i luteine że względu na plamienia ale z tego co piszecie to moje plamienia to praktycznie nic parę różowych kropek było
W 3 ciąży brałam acard encorton duphaston kw foliowy i trwała tak krótko dlatego nie do końca mam przekonanie do żelaznego zestawu

Dziewczyny, swoją drogą - kiedy podejmowałyście decyzję, by iść już na L4 będąc w ciąży?
Po tylu stratach raczej walczyłyście długo, czy odkąd się pojawiały 2 kreski czy mijał 1 trymestr to szłyście na "odpoczynek" do domu?
Ja poszłam w 10 t.c. Ale pracuje zdalnie czasem z domu. U mnie była po prostu kwestia tego ze ja mam pracę raz ze jezdzaca a dwa ze czasami w warunkach szkodliwych więc jak już było serduszko to od razu zwolnienie :-*

reklama
My klasycznie dzien zaczelismy krwawieniem ze skrzepami i troche skurczy. Jutro ide do Milewicza. Trzymajcie kciuki by maluch zyl i byl zdrowy. Mozliwe ze zrobi badanie prenatalne

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry