reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino wypoczęłaś na działeczce?
Ja juz po wizycie. Pecherzyk 21x20. Zrobil zastrzyk, jutro w nocy owu. W czwartek mam zrobic progesteron, wynik wyslac mu smsem, stwierdzi czy mam brac luteine czy nie. Pytalam co w razie poz. testu czy brac clexan,encorton itp. To tylko powiedzial ze przyjsc od razu do niego.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No to teraz kciuki za zalewanie foremki [emoji110] [emoji110]
My umówiliśmy wizytę w nOvum do Lewandowskiego na 14.06. Także czekam na wizytę i ciekawa jestem czy coś ciekawego usłyszymy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nawet nie wiesz jak mocno trzymam kciuki za Ciebie. Moje dwie znajome pacjentki Lewandowskiego są w ciąży lub urodziły [emoji6] życzę Ci tego samego z całego serca [emoji8]
@bea
Oczywiście że z niej gimnastyczka :D
I mam tylko nadzieje, że nie będzie taka zbereżna jak ja i Ty :p
Hehhehe[emoji23]
To ja ta zboczuch powiem Ci / Wam ze jestem w 12 tyg i bzyk był u mnie 4 razy ale chyba raz było suuper a reszta taka ło bo w głowie miałam stracha więc postanowiłam że od męża z dala może dzieki snom bedę mieć lepsze orgazmy niż na żywo :D
Zboczuszku [emoji23]
Dziewczyny wiem, że macie ogromną wiedzę w zakresie MTHFR więc podpytuję. Otrzymałam dzisiaj wynik i wyszło mi MTHFR 1298A- C układ heterozygotyczny. Czy można uznać, że to przyczyniło się do moich dwóch poronień? Po ostatniej ciąży zrobiłam badanie zarodka i nie miał on żadnych wad. Czy ta mutacja jest wskazaniem do clexanu? Nic innego nie wyszło u mnie nieprawidłowo, trombofilia raczej też odpada.
@Destino Gratuluję cudownej wizyty :)
@Funia90 Mam nadzieję, że z plamieniami już lepiej :)
Ja bym profilaktycznie brała heparyne, acard i metyle. Badałaś homocysteine?

A ja dziś po pullowanych. Powiedzcie mi szczepionkowe dziewczyny, jak wy kuźwa znosicie ten ból przy podawaniu tej szczepionki. Ja nie wiem czy tylko mnie to tak boli, że przy ostatnich dwóch wkłuciach czuję kropelki potu na całym ciele? Może ja mam jakąś dziwną skórę? Reakcję obronną dlatego to MLR nie rośnie? Nie wspominając już, że dziś poleciało mi tyle krwi, że chyba połowa to wypłynęła [emoji15]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
@pixi.nova ta odmiana odpowiada za czynniki krzepniecia krwi.
Ja mam obie odmiany,rowniez heterozygotyczne plus pai-1.
Ja bym brala clexane
na drugim watku dziewczyna ma tak jak Ty i miala konsultacje telefoniczna i pani genetyk powiedziala,ze nie ma koniecznosci brania clexanu,.
Takze pewnie zdania lekarzy beda podzielone.
Niektore dziewczyny po drugim poronieniu dostaja profilaktycznie clexane bez zadnych badan.
Z palmienimi ,hmm sa jakby jasniejsze ale sa [emoji20]no coz ,trzeba wierzyc i czekac[emoji4]

@nafoczka to bylo w poprzedniej ciazy na szczescie ale nie wiedzialam cZy strZelic sobie w twarz na otrzezwienie czy co robic ,a skurcze byly mega mocne [emoji3]takze musze uwazac ,choc wcale o tym nie myslam przed snem[emoji4]

A mam jeszcze pytanie do Was odnosnie clexanu czy ktoras z Was bierze neoparin ten zamiennik za jakies 3 zlote?
Bo ja teraz ze strachu wykupilam clexane ale podobno jest identyczny?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@Funia90
Ja biore neoparin
Ma ten sam skład co clexane i robi go bardzo dobra firma farmaceutyczna

@Czarna mała
Dobrze że te szczepienia nie są codziennie .......Trzymam kciuki żeby mlr szybowało ...!!!!!!!

@Destino wypoczęłaś na działeczce?

No to teraz kciuki za zalewanie foremki [emoji110] [emoji110]

Nawet nie wiesz jak mocno trzymam kciuki za Ciebie. Moje dwie znajome pacjentki Lewandowskiego są w ciąży lub urodziły [emoji6] życzę Ci tego samego z całego serca [emoji8]

Hehhehe[emoji23]

Zboczuszku [emoji23]

Ja bym profilaktycznie brała heparyne, acard i metyle. Badałaś homocysteine?

A ja dziś po pullowanych. Powiedzcie mi szczepionkowe dziewczyny, jak wy kuźwa znosicie ten ból przy podawaniu tej szczepionki. Ja nie wiem czy tylko mnie to tak boli, że przy ostatnich dwóch wkłuciach czuję kropelki potu na całym ciele? Może ja mam jakąś dziwną skórę? Reakcję obronną dlatego to MLR nie rośnie? Nie wspominając już, że dziś poleciało mi tyle krwi, że chyba połowa to wypłynęła [emoji15]

Tak badałam, wynik homocysteiny 7,5. Ehh metyle biorę już teraz. Zastanawia mnie czy to faktycznie mogło przyczynić się do poronień.. W ostatniej ciąży brałam acard ale bez clexane. Brałam też femibion natal a on ma metylowany kwas foliowy..
* Dziewczyny jak dodaje się stopkę ?:p

@czarna_mala mnie tez tak bolało im więcej szczepień tym było gorzej juz płakać mi się chciało a zawsze tyle krwi leciało jak by swinkę zarzynali musisz wytrzymać kochana. Ile jeszcze tych szczepień Ci zostało? Ściskam bądź dzielna

Hej dziewczyny troszkę mnie nie było a tu takie wieści:))
@Destino ale się ciesze wiedziałam że się uda ale super wszystkiego dobrego trzymam kciuki:)))
@Magda1208 co u ciebie??
[USER=6999]@porzeczka
buziaki dla was dzięki za wszystko:)
U nas bez zmian czas starań opadam juz z sił starałam się nie denerwować ale już dopadł mnie stres. Koniec czerwca musimy jechać się doszczepiac do łodzi. Kurcze zawsze zachodzilam bez problemu a teraz się nie udaje. :((
Ściskam wszystkie buziakii[/USER]

@czarna_mala mnie tez tak bolało im więcej szczepień tym było gorzej juz płakać mi się chciało a zawsze tyle krwi leciało jak by swinkę zarzynali musisz wytrzymać kochana. Ile jeszcze tych szczepień Ci zostało? Ściskam bądź dzielna
Dziękuję Kochana [emoji8] myślałam, że może ze mną coś nie tak, że tylko mnie tak boli [emoji6] uspokoiłaś mnie [emoji18]

Hej dziewczyny troszkę mnie nie było a tu takie wieści:))
@Destino ale się ciesze wiedziałam że się uda ale super wszystkiego dobrego trzymam kciuki:)))
@Magda1208 co u ciebie??
[USER=6999]@porzeczka
buziaki dla was dzięki za wszystko:)
U nas bez zmian czas starań opadam juz z sił starałam się nie denerwować ale już dopadł mnie stres. Koniec czerwca musimy jechać się doszczepiac do łodzi. Kurcze zawsze zachodzilam bez problemu a teraz się nie udaje. :((
Ściskam wszystkie buziakii[/USER]
O widzisz to tak jak ja.wcześniej mąż zapylał mnie bez problemu,a teraz ostatni cykl staraniowy.potem badanie MLR i wyrok czy doszczepienia z meża czy pullowane:/
@czarna_mala jak ja mam szczepienie to od środka czuje takie buchanie lęku i bólu,że o mały włos nie spływam. Dobrze,że to jest szybki ból.bo chwile dłuższy i musieliby mnie zbierać z podłogi;) na samą myśl mam ból wszystkich kości;)

reklama
O widzisz to tak jak ja.wcześniej mąż zapylał mnie bez problemu,a teraz ostatni cykl staraniowy.potem badanie MLR i wyrok czy doszczepienia z meża czy pullowane:/
@czarna_mala jak ja mam szczepienie to od środka czuje takie buchanie lęku i bólu,że o mały włos nie spływam. Dobrze,że to jest szybki ból.bo chwile dłuższy i musieliby mnie zbierać z podłogi;) na samą myśl mam ból wszystkich kości;)
Dziękuję Burczuniu [emoji8] pociesza mnie fakt, że dziś w poczelalni u Paśnika wyglądałam na najmłodszą [emoji6] ale z drugiej strony jak spojrzałam na ogrom poronień wśród kobiet, to aż mnie prąd przeszedł.
Ja zawsze staram się być pierwsza w kolejce do tych szczepień, żeby inne baby mnie nie stresowały wychodząc [emoji12]
@Porzeczka1234 no wlasnie nie wiem jakie dawki i czy w,
encorton mam, z clexanem gorzej.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
Kochana a poza monitem jakie leki przyjmujesz? (Wiem pewnie pisałaś, ale ja dziś jestem jak z innej planety więc wybacz moje roztargnienie [emoji8])

Do góry