reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dlatego my tez odpuszczamy,moj M tez by sobie nie wybaczyl,tyle staran za nami i tyle sexow co bylo przed staraniami a ile jeszcze po porodzie bedzie[emoji4]poczeka,da rade[emoji4]
Ja mialam "te "sny w ostatniej ciazy,bo wtedy tez od poczatku byly plamienia i byl zakaz.
Kurcze wiecie,ze kiedys obudzilam sie z orgazmem? Hehe [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny wiem, że macie ogromną wiedzę w zakresie MTHFR więc podpytuję. Otrzymałam dzisiaj wynik i wyszło mi MTHFR 1298A- C układ heterozygotyczny. Czy można uznać, że to przyczyniło się do moich dwóch poronień? Po ostatniej ciąży zrobiłam badanie zarodka i nie miał on żadnych wad. Czy ta mutacja jest wskazaniem do clexanu? Nic innego nie wyszło u mnie nieprawidłowo, trombofilia raczej też odpada.
@Destino Gratuluję cudownej wizyty :)
@Funia90 Mam nadzieję, że z plamieniami już lepiej :)

@pixi.nova ta odmiana odpowiada za czynniki krzepniecia krwi.
Ja mam obie odmiany,rowniez heterozygotyczne plus pai-1.
Ja bym brala clexane
na drugim watku dziewczyna ma tak jak Ty i miala konsultacje telefoniczna i pani genetyk powiedziala,ze nie ma koniecznosci brania clexanu,.
Takze pewnie zdania lekarzy beda podzielone.
Niektore dziewczyny po drugim poronieniu dostaja profilaktycznie clexane bez zadnych badan.
Z palmienimi ,hmm sa jakby jasniejsze ale sa [emoji20]no coz ,trzeba wierzyc i czekac[emoji4]

@nafoczka to bylo w poprzedniej ciazy na szczescie ale nie wiedzialam cZy strZelic sobie w twarz na otrzezwienie czy co robic ,a skurcze byly mega mocne [emoji3]takze musze uwazac ,choc wcale o tym nie myslam przed snem[emoji4]

A mam jeszcze pytanie do Was odnosnie clexanu czy ktoras z Was bierze neoparin ten zamiennik za jakies 3 zlote?
Bo ja teraz ze strachu wykupilam clexane ale podobno jest identyczny?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 chyba @susana bierze. Mysle ze ci odpisze. Mi Sydor mowil ze to robi ta sama firma co cleksan tylko taniej i w skladzie jest to samo.

My sie nie kochamy. I bez tego mam skurcze, a po badaniu to mi ciagle krew leci wiec m mimo ze chce, to musi sie obejsc smakiem. Chodujemy maluszka i on jest chwilowo najwazniejszy

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@funia dziękuję za odpowiedź :) Zapytam czy może uda mi się dostać refundację na clexane przy tej mutacji. Kuracja faktycznie jest dosyć droga.. :( Czy oprócz metylowanych B6, B12 i B9 trzeba coś brać? Jakieś inne suplementy? Jak jest z przyswajaniem innych witamin? Czy generalnie nic nie przyswajamy? np. wit C? Może głupie pytanie, ale jestem w tym totalnie zielona

Do góry