reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczyny dostałam krwawienie różowe byłam u lekarza jestem w drodze do szpitala tak się boje nie wiem co się dzieje on nie robił mi usg tylko patrzal wkładkę i wypisal skierowanie ;-(

reklama
Dziewczyny jaka jest Wasza opinia o diecie bezglutenowej? Słyszę coraz więcej opinii że przy staraniach i w czasie ciąży dobrze odstawić gluten bo może być środkiem który zaburza immunologie.
Ja jestem na diecie bezglutenowej. Przeszłam na nią z polecenia mojej ginekolog po 2 poronieniach i wysokiej homocysteinie. Kontynuuje ja też teraz w ciąży.

@motylek1234 trzymaj się. Wszystko będzie dobrze. No i informuj nas na bieżąco!!

@iveo - Ja właśnie dostałam zalecenie od endokrynologa, ze względu na hashimoto i planowane ponowne starania o dzidziusia, by gluten odstawić.
Tłumaczył mi to w ten sposób, jak napisałaś. Przestawiłam się, tak w ok. 85%, Jestem nieco ponad miesiąc, na tej diecie. Małe grzeszki mi się zdarzają - np. w ten weekend zjadłam pierogi, bo uwieeelbiam i już mialam nega ochote, ale na co dzien staram sie jesc bezglutenowo.
Myslalam, ze bedzie to jakis hardcore, ale bardzo ladnie poszlo mi odstawienie chleba, zrezygnowanie z czesto jadanej pizzy i makaronow. makarony latwo zastapic, gorzej z pizza ;)

@motylek1234 - trzymaj się! Musi być dobrze! Staraj się być spokojna, nie denerwuj sie tak mocno, wiem ze cholernie ciezko, ale to nie pomaga! :(

@agatush - mamy podobnie - 2 poronienia, tez mialam homocysteine w granicach wysokiej normy 10/10, w którym obecnie tygodniu jesteś? Co masz z tarczycą dokładnie, jeśli mogę zapytać?

@motylek1234 - trzymaj się! Musi być dobrze! Staraj się być spokojna, nie denerwuj sie tak mocno, wiem ze cholernie ciezko, ale to nie pomaga! :(

@agatush - mamy podobnie - 2 poronienia, tez mialam homocysteine w granicach wysokiej normy 10/10, w którym obecnie tygodniu jesteś? Co masz z tarczycą dokładnie, jeśli mogę zapytać?
@Marthi ja nie mam nic z tarczyca. Mam ja zdrowa. U mnie nawet żadna mutacja nie wyszla - chociaż ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam zrobić Jeszcze mutacji pai bo nie robiłam. A homocysteina wyszła mi przed wdrożeniem form metylowanych i diety BG ponad 15...

Cześć Ciocie :-) :-)

Wychodzimy dziś w końcu do domku :-) :-) :-)!

1495440151-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki za wszystkie 3 wizytujące, bez wątpienia przyniesiecie same dobre wieści ;)
co do skutków ubocznych brania leków..hmm... chyba każdy jakiś ma, ale jeśli jest konieczność to trzeba brać i już.
Po clexanie mam tylko siniaki, czasem bolesne, ale do przeżycia , a po encortonie miałam buzię jak jajo spuchniętą .
Chciałam dodać @Avita że ja bym brała clexane przed cc i po też. Przed cc bierze się do 6 h przez operacją i po cc 6 h po. Póżniej już normalnie, o tej porze o której wyszedł Ci ostatni zastrzyk. Ja bym bała się nie brać clexanu po cc, bo jest ogromne ryzyko zatoru i każdy normalny lekarz wiedzieć to powinien.

reklama
Do góry