reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Wizytę mam o 9. Dzięki bea25ta, trzymam kciuki za ta Twoja psotna fasolkę! Samych dobrych wiadomości...
Barczus wiem ze tak jest, ale na moje 6 ciąż tylko jedna była bez plamienia na tym etapie i tylko ta zakończyła sie sukcesem. Pozostałe zaczynały sie tak jak teraz plemieniem... Oby życie zrobiło mi psikusa i pokazało ze plamienie to nie wyrok... OBY!
Marthie powinien być jakos 8tc.
Więc mamy dokładnie takie same przejścia.
Trzymam więc kciuki za wszystkie wizytujące dziś i za szczęśliwy poród;)

reklama
Dziewczyny, mam do Was trzy pytania:

1. Jakie miałyście objawy niepożądane po stosowaniu encortonu? Naczytałam się, że możliwości jest wiele :(

2. Jakie miałyście objawy niepożądane po stosowaniu heparyny?

3. Czy Wy też zauważacie po poronieniach, że w czasie dni płodnych bardziej Was bolą jajniki itd?
Ja kiedyś w ogóle tego nie czułam, a od jakiegoś czasu (2-3 miesiączek), normalnie co jakiś czas czuje albo ukucie, albo tak jak wczoraj cały czas jakiś mały, ale ból jajnika albo podbrzusza.
Co to może oznaczać? Macie tak?

@Marthi, ja akurat nie zauważyłam skutków ubocznych brania encortonu. No może jedynie ssanie w żołądku, bo ten lek zwiększa wydzielanie soków żołądkowych i poprostu czuje się głod niedługo po sniadaniu. Jak będziesz tego swiadoma, to łatwiej ci będzie kontrolowac ten głód.
2. Po clexane siniaki.

Marthi niepotrzebnie sie nakrecasz. Przy stosowaniu wszystkich lekow moga wystapic dzialania niepozadane,ale nie zawsze i nie kazdego.
U mniepo clexanie nic sie nie zmmienilo. Poza jakimis pojedynczymi siniakami nie odczuwam ich stosowania.
Czasami czulam bol jajnikow ale nie wiazalam tego z wczesniejszymi stratami bo nie zdarzalo sie to co miesiac.

Bea25ta,Alus.ia12 kciuki za wizyty [emoji110][emoji110]
Ja mam dopiero poznym popoludniem wizyte. Caly dzien czekania.

Avita forumowe ciotki czekaja [emoji6]

Kas90 przy stole czy nie wazne ze poszalalas na weselu [emoji23][emoji23]

@doris, ja dopiero teraz (na komputerze a nie komórce) zobaczyłam Twój cały wpis... Nie wiem dlaczego w sobote widziałam tylko "Cześć Dziewczęta Trzymam mocno kciuki z staraczki, życzę spokojnych jak najmniej stresujących ciąż naszym brzuchatkom.
DZIEWCZYNY, WSZYSTKIE JESTEŚCIE WIELKIE!!!!!" :O Niemniej... Również dziękuję Ci za tę "znajomość" i rady, których mi udzielałaś :*

@Kitki - dziękuję za link, przeczytam:)

@marzycielka81 - nie słyszałam do tej pory o dr Bajko... Zorientuje się, dzieki! :*

@Shamanka7 - witaj na naszym wątku i przykro mi, że "poznajemy się" w takich okolicznościach. Ja nie mam tej mutacji więc nie wiele jestem w stanie pomóc... Ja mam tę drugą mutację MTHFR A1298C (chyba) i na to muszę brać wit. z grupy B metylowane.

@Avita - ściskam kciuki! :*

@alus.ia12 - który tydzień, jeśli mogę zapytać?

Dziewczyny po poronieniach mam do Was takie pytanie - czy Wy też zauważacie po poronieniach, że w czasie dni płodnych bardziej Was bolą jajniki itd?
Ja kiedyś w ogóle tego nie czułam, a od jakiegoś czasu (2-3 miesiączek), normalnie co jakiś czas czuje albo ukucie, albo tak jak wczoraj cały czas jakiś mały, ale ból jajnika albo podbrzusza.
Co to może oznaczać? Macie tak?

Ja mam taki owulacyjny bol co miesiąc od poronien taki mocny że czasem leki biorę a koleżanki mówią że po ciąży też im się tak zrobilo

@kas90 - dziękuję za odpowiedź :*
@Liluli - nie nakręcam się :) czytam po prostu bo chcę być świadoma.
@iveo - o, to ciekawe.. czyli może coś w tym jest.. mnie tak w niedziele właśnie mocno bolało, trochę posprzątałam, poskładałam z moim M szafki i już mnie rwało :/

Hej Dziewczyny! Ja właśnie siedzę w laboratorium. Jestem po wypiciu glukozy, za 30 minut drugie pobranie, narazie jest ok. Ja piłam glukoze o smaku cytrynowym więc nie było źle :-D

W ogóle to witam się po 3 dniach nieobecności i melduję że malowanie pokoju i kladzenie gładzi na suficie zakończone... Uff na szczęście. Powiem Wam że jestem przetyrana.... Wczoraj dopiero przed 22 skończyliśmy sprzątać. Ale jesteśmy zadowoleni. @kas90 to poszalalas nie ma co :-p

My mamy wesele w sierpniu, ale mój M idzie sam. Ja pojadę tylko na ślub... To jest ślub jego siostry poza miejscem gdzie mieszkamy, a ja będę w 37 t.c wtedy więc wolę nie ryzykować.

@Avita trzymamy kciuki i czekamy na wieści.

@nafoczka obiecuje że teraz już po tym malowaniu zajrzę na profil że zdjęciami i "wkupne" w postaci zdjęcia zamieszczę ;-)

Powodzenia dla wszystkich na wizytach !

Dziewczyny jaka jest Wasza opinia o diecie bezglutenowej? Słyszę coraz więcej opinii że przy staraniach i w czasie ciąży dobrze odstawić gluten bo może być środkiem który zaburza immunologie.

reklama
Do góry