reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey*@burczuś Jest bardzo dużo racji w tym co piszecie ale na dzień dzisiejszy nie mam siły głowa mi pęka od tego wszystkiego nie dosyć , że wyniki mam złe tj.wysokie NK to teraz jeszcze problem z zajściem nigdy nie chodziłam na monitoring zawsze spontanicznie zachodziłam w ciąże choć nie powiem że w pierwszych cyklach. Teraz jest tego tak dużo . Nie wiem jak to jest z tym doszczepianiem czy znowu muszę czekać na MRL. Jak spadło i znowu szczepienia ileś razy tak źle je znoszę . Bóle mam zawsze trzy cztery dni przed miesiączką. Wymaz z pochwy robiłam przed staraniami w lutym.

reklama
@kas90 cudny widok [emoji173] wyniki pappy to tylko formalność [emoji6]
@mickey* to życzę niziutkich NK [emoji8] czyżby maj był też "Twój"? [emoji6]
@nafoczka jak zwykle pomocna [emoji8] wzorowa żona, mama i do tego jeszcze moderatorka [emoji4] cud miód maliny i "orzeszki" Foczusiu [emoji23][emoji8]
@fiolkowa może być krwiak, masz możliwość uciec na L4?
@Adeline89 co u Ciebie? Jak idą badania?
@motylek1234 co u Ciebie? Bo dawno nie pisałaś [emoji17] jak w koncu lekarze rozwiązali problem z tym żelazem?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
dziękuje za pamięć , czekam na wyniki z badań genetycznych , powinny być na dniach

@Motylek trzymam kciuki za Was[emoji5]

@kas powinno sie unikac zywnosci ze sztucznym kwasem czyli np moglabys podac kilka rzeczy?
Warzywka zielone mozna jesc bez problemu?[emoji4]

A powiedzcie mi ,ten pomysl mojego gina z tym kwasem15 mg to chyba nie bardzo,prawda?
Bo ten kwas odklada sie jako toksyna i moze szkodzic?
Funia, mnie moja gin prowadząca też myślała dać kwas 15, ale pokazałam jej te zalecenia od genetyka i kazała metyle.
A jak naprawdę z tym wszystkim jest to się może okaże jeszcze za kilka lat. Ja po metylach czułam się po prostu lepiej. Nie miałam pms, brzuch przy okresie przestał boleć. A przy foliku sikałam jak mickey fluorescencyjnie :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kwas foliowy dodają głównie do płatków śniadaniowych i tych produktów typu +10 witamin, soków multiwitamina itp. Zawsze to jest na etykiecie. Zielone warzywka jak najbardziej :)

Funia, juz to pisałam wczesniej kiedyś, lekarka mi tłumaczyła, że lekarze maja taki schemat, że dają duże dawki kwasu, bo teoretycznie w Pl innego nie ma. Mówiła mi, że np dają 15 mg, nie dla tego, że my aż tyle potrzebujemy, ale dlatego, że z tych 15 mg wchłonie nam się ta wystarczająca ilość dopiero.

Ostatnia edycja:
Hello dziewuszki,
@funia26 popieram Bea bez sensu brać kwas 15, ja brałam 5mg ale odstawiłam już jakiś dobry miesiąc temu bo siusiałam na żółto fluorescencyjnie,
@burczuś a po intralipidzie badałaś poziom nk?
@magda1208 w których dniach cyklu masz te bóle? bo ja też miałam takie bóle ale u mnie wychodzi na to że organizm zwalcza komórkę z plemnikiem
dziewczynki wiem że Wam ciężko, ale musimy być cierpliwe, niestety niektore z Nas mają ciężej, ale nie można się dołować :DJa to Wam mówię:D,
i niestety burczuś masz racje z tym błędnym kołem, my musimy pilnować leków i nas nie moze ciąża zaskoczyć bo musimy być na nią przygotowane
Nie, nie badałam. Zmęczona jestem czekaniem na cud. To już prawie 4 lata.

No to jesteś w "moim" szpitalu :-) :-) :-) może się niedługo zobaczymy. Dzisiaj dyżur od 16tej ma mój gin. Będzie dobrze. :-)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo to Ty tu jesteś? ;)
Ja juz po przetaczaniu krwi głowa mnie boli i ręka nie mogę się doprosic położnych o zbadanie tetna maleństwa:( a gdzie Ty lezysz?
Mnie jutro czeka jeszcze wlew dozylny żelaza :(

Ostatnia edycja:
Ooo to Ty tu jesteś? ;)
Ja juz po przetaczaniu krwi głowa mnie boli i ręka nie mogę się doprosic położnych o zbadanie tetna maleństwa:( a gdzie Ty lezysz?
Mnie jutro czeka jeszcze wlew dozylny żelaza :(
Leżę odłogiem w domu :-) :-) :-)
Mój szpital w sensie - tam będę rodzić, tam mam swojego lekarza, więc jak jeszcze będziesz a mnie złapie poród wcześniej to się spotkamy :-) :-)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy któraś z was miała doszczepianie i wie może jakie jest dalsze postępowanie w tym przypadku.? Wiem tylko , że muszę się doszczepić i powtórzyć badania.

@Magda82... - ahahah dzięki, za ocenę "kreatywną" dla mojego wpisu o tabletkach anty :D

@magda1208 - mam to samo kochana, ale nie martw się... mam nadzieję, że wszystkie tu w końcu damy radę i wspólnie przeniesiemy się też na jakiś wątek o kompletowaniu wyprawki, uczeniu jedzenia, mówienia, itd <3
Ale wiem doskonale jak Ci trudno... naprawdę wiem... :(

reklama
Do góry