reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey*@burczuś Jest bardzo dużo racji w tym co piszecie ale na dzień dzisiejszy nie mam siły głowa mi pęka od tego wszystkiego nie dosyć , że wyniki mam złe tj.wysokie NK to teraz jeszcze problem z zajściem nigdy nie chodziłam na monitoring zawsze spontanicznie zachodziłam w ciąże choć nie powiem że w pierwszych cyklach. Teraz jest tego tak dużo . Nie wiem jak to jest z tym doszczepianiem czy znowu muszę czekać na MRL. Jak spadło i znowu szczepienia ileś razy tak źle je znoszę . Bóle mam zawsze trzy cztery dni przed miesiączką. Wymaz z pochwy robiłam przed staraniami w lutym.

reklama
@kas90 cudny widok [emoji173] wyniki pappy to tylko formalność [emoji6]
@mickey* to życzę niziutkich NK [emoji8] czyżby maj był też "Twój"? [emoji6]
@nafoczka jak zwykle pomocna [emoji8] wzorowa żona, mama i do tego jeszcze moderatorka [emoji4] cud miód maliny i "orzeszki" Foczusiu [emoji23][emoji8]
@fiolkowa może być krwiak, masz możliwość uciec na L4?
@Adeline89 co u Ciebie? Jak idą badania?
@motylek1234 co u Ciebie? Bo dawno nie pisałaś [emoji17] jak w koncu lekarze rozwiązali problem z tym żelazem?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
dziękuje za pamięć , czekam na wyniki z badań genetycznych , powinny być na dniach

@Motylek trzymam kciuki za Was[emoji5]

@kas powinno sie unikac zywnosci ze sztucznym kwasem czyli np moglabys podac kilka rzeczy?
Warzywka zielone mozna jesc bez problemu?[emoji4]

A powiedzcie mi ,ten pomysl mojego gina z tym kwasem15 mg to chyba nie bardzo,prawda?
Bo ten kwas odklada sie jako toksyna i moze szkodzic?
Funia, mnie moja gin prowadząca też myślała dać kwas 15, ale pokazałam jej te zalecenia od genetyka i kazała metyle.
A jak naprawdę z tym wszystkim jest to się może okaże jeszcze za kilka lat. Ja po metylach czułam się po prostu lepiej. Nie miałam pms, brzuch przy okresie przestał boleć. A przy foliku sikałam jak mickey fluorescencyjnie :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kwas foliowy dodają głównie do płatków śniadaniowych i tych produktów typu +10 witamin, soków multiwitamina itp. Zawsze to jest na etykiecie. Zielone warzywka jak najbardziej :)

Funia, juz to pisałam wczesniej kiedyś, lekarka mi tłumaczyła, że lekarze maja taki schemat, że dają duże dawki kwasu, bo teoretycznie w Pl innego nie ma. Mówiła mi, że np dają 15 mg, nie dla tego, że my aż tyle potrzebujemy, ale dlatego, że z tych 15 mg wchłonie nam się ta wystarczająca ilość dopiero.

Ostatnia edycja:
Hello dziewuszki,
@funia26 popieram Bea bez sensu brać kwas 15, ja brałam 5mg ale odstawiłam już jakiś dobry miesiąc temu bo siusiałam na żółto fluorescencyjnie,
@burczuś a po intralipidzie badałaś poziom nk?
@magda1208 w których dniach cyklu masz te bóle? bo ja też miałam takie bóle ale u mnie wychodzi na to że organizm zwalcza komórkę z plemnikiem
dziewczynki wiem że Wam ciężko, ale musimy być cierpliwe, niestety niektore z Nas mają ciężej, ale nie można się dołować :DJa to Wam mówię:D,
i niestety burczuś masz racje z tym błędnym kołem, my musimy pilnować leków i nas nie moze ciąża zaskoczyć bo musimy być na nią przygotowane
Nie, nie badałam. Zmęczona jestem czekaniem na cud. To już prawie 4 lata.

No to jesteś w "moim" szpitalu :-) :-) :-) może się niedługo zobaczymy. Dzisiaj dyżur od 16tej ma mój gin. Będzie dobrze. :-)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo to Ty tu jesteś? ;)
Ja juz po przetaczaniu krwi głowa mnie boli i ręka nie mogę się doprosic położnych o zbadanie tetna maleństwa:( a gdzie Ty lezysz?
Mnie jutro czeka jeszcze wlew dozylny żelaza :(

Ostatnia edycja:
Ooo to Ty tu jesteś? ;)
Ja juz po przetaczaniu krwi głowa mnie boli i ręka nie mogę się doprosic położnych o zbadanie tetna maleństwa:( a gdzie Ty lezysz?
Mnie jutro czeka jeszcze wlew dozylny żelaza :(
Leżę odłogiem w domu :-) :-) :-)
Mój szpital w sensie - tam będę rodzić, tam mam swojego lekarza, więc jak jeszcze będziesz a mnie złapie poród wcześniej to się spotkamy :-) :-)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy któraś z was miała doszczepianie i wie może jakie jest dalsze postępowanie w tym przypadku.? Wiem tylko , że muszę się doszczepić i powtórzyć badania.

@Magda82... - ahahah dzięki, za ocenę "kreatywną" dla mojego wpisu o tabletkach anty :D

@magda1208 - mam to samo kochana, ale nie martw się... mam nadzieję, że wszystkie tu w końcu damy radę i wspólnie przeniesiemy się też na jakiś wątek o kompletowaniu wyprawki, uczeniu jedzenia, mówienia, itd <3
Ale wiem doskonale jak Ci trudno... naprawdę wiem... :(

reklama
Do góry