reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@agatush, cudna królewna :*
@ Przeczka1234, mnie genetyczka kazala do okolo 13 tyg brac metyle. Co do femibionu, to ma tyle folianu co ja biorę (400)+ niestety kwas 200ug.. Ale muszę tez miec inne witaminy. Ja balam się odstawic metyle, bo w rodzinie M są wady cewy nerwowej, ale skoro na usg wszystko ok, to myslę ze mozna skonczyc. A przynajmniej w femibionie będę mieć inne witaminy i mniej tabletek do lykania będzie.
Powinno się unikac zywnosci ze sztucznym dodatkiem kwasu. Zielone warzywa nie mają kwasu, a folian i się przyswaja latwo.

Ostatnia edycja:
Po moim weekendowym zawirowaniu mam wreszcie czas by napisać parę słów.
Bardzo dziękuję za słowa wsparcia:( Już nie wiem co mam robić, skoro robimy wszystko jak trzeba. Więcej się chyba nie da. Teraz wszystko w rękach Boga:(
@nafoczka spóźnione sto lat śpiewam;)
@motylek1234 trzymam kciuki i daj znać co i jak się dzieje u Ciebie.
Witam nowe dziewczyny-choć jak zawsze napiszę-wolę by Was tu nie było(w sensie by więcej już nikt nie musiał się borykać z takimi problemami jak my).
Trzymam kciuki za wizyty,za starania i za pozytywne testy:)
buziak!

@Motylek trzymam kciuki za Was[emoji5]

@kas powinno sie unikac zywnosci ze sztucznym kwasem czyli np moglabys podac kilka rzeczy?
Warzywka zielone mozna jesc bez problemu?[emoji4]

A powiedzcie mi ,ten pomysl mojego gina z tym kwasem15 mg to chyba nie bardzo,prawda?
Bo ten kwas odklada sie jako toksyna i moze szkodzic?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@burczuś Kochana nie martw się nie jesteś sama nam także się nie udaje kolejny cykl stracony . Od rana ryczę jak wół jest mi strasznie przykro modlę się cały czas wyjeżdżamy w czasie owulacji i nadal nie zachodzę . Nie wiem co się dzieje z moim organizmem ale zawsze przed spodziewaną miesiączką mam dziwne bóle lekkie pieczenie swędzenie w macicy. W tym miesiącu odczuwałam lekkie dreszcze i się pociłam . Miałam nawet nudności . Zastanawiam się co jest grane. Teraz muszę być doszczepiana i nie wiem co i jak dalej czy będziemy mogli się starać w maju czy czekać na MRL. Wszędzie widzę mamy z dziećmi aż płakać się chce z żalu .

@burczuś Kochana nie martw się nie jesteś sama nam także się nie udaje kolejny cykl stracony . Od rana ryczę jak wół jest mi strasznie przykro modlę się cały czas wyjeżdżamy w czasie owulacji i nadal nie zachodzę . Nie wiem co się dzieje z moim organizmem ale zawsze przed spodziewaną miesiączką mam dziwne bóle lekkie pieczenie swędzenie w macicy. W tym miesiącu odczuwałam lekkie dreszcze i się pociłam . Miałam nawet nudności . Zastanawiam się co jest grane. Teraz muszę być doszczepiana i nie wiem co i jak dalej czy będziemy mogli się starać w maju czy czekać na MRL. Wszędzie widzę mamy z dziećmi aż płakać się chce z żalu .
@magda1208 no miałam nadzieję,że wam się uda. No ale może faktycznie maj będzie nam bardziej sprzyjał. Ja może nie wyłam teraz, bo nie miałam czasu-inne bardzo ważne wydarzenia rodzinne przyćmiły mój smutek. I dobrze.
Ja teraz nawet intralipidu nie biorę przy okresie,bo mam wrażenie,że on zaburza jakość moich owulacji(o ile to możliwe).
I jest taki bunt-na cholere te szczepienia,leki,kłucia-skoro skutku w postaci szczęśliwej ciąży nie ma. i że walić to,że co ma być to będzie...a potem wraca myśl. no tak,tylko jeśli bym zaskoczyła, to znowu bez leków ciąża się nie utrzyma. i takie to błędne koło.
Więc przytulam Ciebie mocno i czekamy razem co będzie dalej...

@funia26 ten kwas 15zeykly to glupi pomysl po co brac cos co sie nie przyswaja? mozesz jesc avokado, szpinak i to jest ten dobry folian.

@magda1208 moze powinnas zrobic wymaz z szyjki na ureaplasme,mycoplazme.hlamydie i hpv to jest koszt ok 200zl ale bedziesz pewna ze nie basz zwierzatek i ze dlatego nie zachodzisz. Choc mi sie wydaje ze masz za duze cisnienie.Tez jestem z osob ktorym w 1max2 cyklu zawsze ciaza wychodzila . Na ta czekalam 5-6Cykli. Kiedy odstawilam wszystkie tabl, monitoringi tylko mierxylam temp zeby nauczyc sie swojego organizmu wtedy zaraz zaszlam. Nie jest dobrze kiedy placzemy bo test jest bialy. Trzeba cos w swoim podejsciu zmienic choc to nie jest latwe. Moze przy kolejnym zielonym nie bedziesz miala takiego cisnienia-sie okaze. Ja jedynie moge trzymac kciuki i miec Was w pamieci.

@burczuś Mam identycznie bunt płacz wściekłość żal jestem bardzo zawiedziona nie wiem co dalej robić brakuje mi sił.Nie wiem czy coś się poprzestawiało czy mam problem z zajściem czy powinnam pójść na ten monitoring a nie poszłam czy coś robimy źle z mężem.Gdybym miała choć albo aż jedno dzieciątko mam tylko cztery aniołki wiek mnie goni . Czuję się taka samotna bez dziecka tylko my sami z mężem wkoło tyle szczęśliwych rodzin. Tak bardzo bronię się przed adopcją. Ryczeć mi się chce z tej bezsilności .:(:(:(

Hello dziewuszki,
@funia26 popieram Bea bez sensu brać kwas 15, ja brałam 5mg ale odstawiłam już jakiś dobry miesiąc temu bo siusiałam na żółto fluorescencyjnie,
@burczuś a po intralipidzie badałaś poziom nk?
@magda1208 w których dniach cyklu masz te bóle? bo ja też miałam takie bóle ale u mnie wychodzi na to że organizm zwalcza komórkę z plemnikiem
dziewczynki wiem że Wam ciężko, ale musimy być cierpliwe, niestety niektore z Nas mają ciężej, ale nie można się dołować :DJa to Wam mówię:D,
i niestety burczuś masz racje z tym błędnym kołem, my musimy pilnować leków i nas nie moze ciąża zaskoczyć bo musimy być na nią przygotowane

reklama
Kochane moje. Dziękuje Wam za pomoc w trudnych sprawach. Dziękuje Wam za życzliwość i chęć niesienia pomocy, za to, że zawsze można na Was liczyć i, że zawsze, ale to zawsze jesteście bardzo blisko mnie! Dziękuje za wsparcie i okazaną sympatię oraz za pamięć, za życzenia urodzinowe. Dziękuje Wam, że jesteście!

PS @burczuś przykro mi ze tak masz pod górkę ale pamiętaj nie jestes sama

@bertha trzymam kciuki

@Porzeczka1234 dziękuję za to co napisałaś

@Destino mam się bać :D

@funia26 ja bym absolutnie zwykłego kwasu nie brała

Do góry