reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@agatush, cudna królewna :*
@ Przeczka1234, mnie genetyczka kazala do okolo 13 tyg brac metyle. Co do femibionu, to ma tyle folianu co ja biorę (400)+ niestety kwas 200ug.. Ale muszę tez miec inne witaminy. Ja balam się odstawic metyle, bo w rodzinie M są wady cewy nerwowej, ale skoro na usg wszystko ok, to myslę ze mozna skonczyc. A przynajmniej w femibionie będę mieć inne witaminy i mniej tabletek do lykania będzie.
Powinno się unikac zywnosci ze sztucznym dodatkiem kwasu. Zielone warzywa nie mają kwasu, a folian i się przyswaja latwo.

Ostatnia edycja:
Po moim weekendowym zawirowaniu mam wreszcie czas by napisać parę słów.
Bardzo dziękuję za słowa wsparcia:( Już nie wiem co mam robić, skoro robimy wszystko jak trzeba. Więcej się chyba nie da. Teraz wszystko w rękach Boga:(
@nafoczka spóźnione sto lat śpiewam;)
@motylek1234 trzymam kciuki i daj znać co i jak się dzieje u Ciebie.
Witam nowe dziewczyny-choć jak zawsze napiszę-wolę by Was tu nie było(w sensie by więcej już nikt nie musiał się borykać z takimi problemami jak my).
Trzymam kciuki za wizyty,za starania i za pozytywne testy:)
buziak!

@Motylek trzymam kciuki za Was[emoji5]

@kas powinno sie unikac zywnosci ze sztucznym kwasem czyli np moglabys podac kilka rzeczy?
Warzywka zielone mozna jesc bez problemu?[emoji4]

A powiedzcie mi ,ten pomysl mojego gina z tym kwasem15 mg to chyba nie bardzo,prawda?
Bo ten kwas odklada sie jako toksyna i moze szkodzic?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@burczuś Kochana nie martw się nie jesteś sama nam także się nie udaje kolejny cykl stracony . Od rana ryczę jak wół jest mi strasznie przykro modlę się cały czas wyjeżdżamy w czasie owulacji i nadal nie zachodzę . Nie wiem co się dzieje z moim organizmem ale zawsze przed spodziewaną miesiączką mam dziwne bóle lekkie pieczenie swędzenie w macicy. W tym miesiącu odczuwałam lekkie dreszcze i się pociłam . Miałam nawet nudności . Zastanawiam się co jest grane. Teraz muszę być doszczepiana i nie wiem co i jak dalej czy będziemy mogli się starać w maju czy czekać na MRL. Wszędzie widzę mamy z dziećmi aż płakać się chce z żalu .

@burczuś Kochana nie martw się nie jesteś sama nam także się nie udaje kolejny cykl stracony . Od rana ryczę jak wół jest mi strasznie przykro modlę się cały czas wyjeżdżamy w czasie owulacji i nadal nie zachodzę . Nie wiem co się dzieje z moim organizmem ale zawsze przed spodziewaną miesiączką mam dziwne bóle lekkie pieczenie swędzenie w macicy. W tym miesiącu odczuwałam lekkie dreszcze i się pociłam . Miałam nawet nudności . Zastanawiam się co jest grane. Teraz muszę być doszczepiana i nie wiem co i jak dalej czy będziemy mogli się starać w maju czy czekać na MRL. Wszędzie widzę mamy z dziećmi aż płakać się chce z żalu .
@magda1208 no miałam nadzieję,że wam się uda. No ale może faktycznie maj będzie nam bardziej sprzyjał. Ja może nie wyłam teraz, bo nie miałam czasu-inne bardzo ważne wydarzenia rodzinne przyćmiły mój smutek. I dobrze.
Ja teraz nawet intralipidu nie biorę przy okresie,bo mam wrażenie,że on zaburza jakość moich owulacji(o ile to możliwe).
I jest taki bunt-na cholere te szczepienia,leki,kłucia-skoro skutku w postaci szczęśliwej ciąży nie ma. i że walić to,że co ma być to będzie...a potem wraca myśl. no tak,tylko jeśli bym zaskoczyła, to znowu bez leków ciąża się nie utrzyma. i takie to błędne koło.
Więc przytulam Ciebie mocno i czekamy razem co będzie dalej...

@funia26 ten kwas 15zeykly to glupi pomysl po co brac cos co sie nie przyswaja? mozesz jesc avokado, szpinak i to jest ten dobry folian.

@magda1208 moze powinnas zrobic wymaz z szyjki na ureaplasme,mycoplazme.hlamydie i hpv to jest koszt ok 200zl ale bedziesz pewna ze nie basz zwierzatek i ze dlatego nie zachodzisz. Choc mi sie wydaje ze masz za duze cisnienie.Tez jestem z osob ktorym w 1max2 cyklu zawsze ciaza wychodzila . Na ta czekalam 5-6Cykli. Kiedy odstawilam wszystkie tabl, monitoringi tylko mierxylam temp zeby nauczyc sie swojego organizmu wtedy zaraz zaszlam. Nie jest dobrze kiedy placzemy bo test jest bialy. Trzeba cos w swoim podejsciu zmienic choc to nie jest latwe. Moze przy kolejnym zielonym nie bedziesz miala takiego cisnienia-sie okaze. Ja jedynie moge trzymac kciuki i miec Was w pamieci.

@burczuś Mam identycznie bunt płacz wściekłość żal jestem bardzo zawiedziona nie wiem co dalej robić brakuje mi sił.Nie wiem czy coś się poprzestawiało czy mam problem z zajściem czy powinnam pójść na ten monitoring a nie poszłam czy coś robimy źle z mężem.Gdybym miała choć albo aż jedno dzieciątko mam tylko cztery aniołki wiek mnie goni . Czuję się taka samotna bez dziecka tylko my sami z mężem wkoło tyle szczęśliwych rodzin. Tak bardzo bronię się przed adopcją. Ryczeć mi się chce z tej bezsilności .:(:(:(

Hello dziewuszki,
@funia26 popieram Bea bez sensu brać kwas 15, ja brałam 5mg ale odstawiłam już jakiś dobry miesiąc temu bo siusiałam na żółto fluorescencyjnie,
@burczuś a po intralipidzie badałaś poziom nk?
@magda1208 w których dniach cyklu masz te bóle? bo ja też miałam takie bóle ale u mnie wychodzi na to że organizm zwalcza komórkę z plemnikiem
dziewczynki wiem że Wam ciężko, ale musimy być cierpliwe, niestety niektore z Nas mają ciężej, ale nie można się dołować :DJa to Wam mówię:D,
i niestety burczuś masz racje z tym błędnym kołem, my musimy pilnować leków i nas nie moze ciąża zaskoczyć bo musimy być na nią przygotowane

reklama
Kochane moje. Dziękuje Wam za pomoc w trudnych sprawach. Dziękuje Wam za życzliwość i chęć niesienia pomocy, za to, że zawsze można na Was liczyć i, że zawsze, ale to zawsze jesteście bardzo blisko mnie! Dziękuje za wsparcie i okazaną sympatię oraz za pamięć, za życzenia urodzinowe. Dziękuje Wam, że jesteście!

PS @burczuś przykro mi ze tak masz pod górkę ale pamiętaj nie jestes sama

@bertha trzymam kciuki

@Porzeczka1234 dziękuję za to co napisałaś

@Destino mam się bać :D

@funia26 ja bym absolutnie zwykłego kwasu nie brała

Do góry