reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Funia, opiszę historię mojej ciąży po 20 tyg (wtedy odstawiam część leków i chcę napisać jak to przebiegało). Dzisiaj kończę 13 tydzień :)
Tu Ci kopiuję moją stopkę:

Dwa aniołki: 08.2015 [*]-6 tc, 06.2016 [*]-6/7 tc.
diagnoza: allo-mlr 5,5%; antykoagulant toczniowy 36,5; MTHFR C677T heteroz.; MTHFR A1298C heteroz.; mutacja Pai-1 homozygota, D3 25,00.
leczenie: Metylowe B9,B6,B12, Encorton 10 mg 1x1, Acard 75 1x1, Duphaston 2x2, Clexane 0,4, D3 - 3 krople x800j., euthyrox 50 (przy tsh>2,5).

Ja nawet bez mutacji dostałabym od mojej dr clexane i acard, bo raz że toczeń mam w górnej granicy, a dwa, że to typowe leki żelaznego zestawu.

reklama
Byłam dziś na badaniach, mam już wyniki. Na szczęście wszystkie wirusówki wyszły ujemne, tsh ladne (0,76)- wiec nic nie zmieniam w lekach.
W moczu wszystko w normie oprócz: pasma śluzu: d liczne. Nie wiem co to oznacza??

P.S. Pappa przyszła i ocena ryzyka, ryzyko niskie :)
Daj pappe jak masz to sobie porównamy

Wolna podjednostka betahc 46, 320, PAPP-A 5,288.
Obliczenia: Ryzyko podstawowe(na podstawie wieku wieku):
Tr21->1:894; Tr18 ->1:2133;Tr13-> 1 :6705

Ryzyko skorygowane (uwzględnia wiek, pomiary i badania biochem.)
Tr21->1:17 880; Tr18 -> <1:20 000; Tr13-> <1:20 000

a może któraś jednak wie co z tymi pasmami śluzu w moczu?

Kas
Śluz w moczu nie świadczy o niczym złym pod warunkiem jeżeli jego pozostałe parametry są w normie .
A przed pobraniem próbki moczu podmywasz sie dokładnie ????
Trzeba dokładnie sie podmyć i nie wycierając, rozchylić wargi i pobrać próbke .

Ostatnia edycja:
Kas
Śluz w moczu to chyba nic złego
A przed pobraniem próbki moczu podmywasz sie dokładnie ????

Tak, oddaje mocz do badania pod prysznicem od razu po podmyciu i wytarciu papierem ręcznikowym, po upuszczonym 2-wu sekundowym strumieniu moczu. Z tym ,że obudziłam się przed 5 i nie mogłam już wstrzymać siku, więc schowałam do lodówki. Może to dlatego, że leżał te 3 godz.

Mocz do badania absolutnie nie powinien być przechowywany w lodówce
Często wychodzi wtedy nieprawidłowy
Lepiej wysiusiać sie o 5 rano i potem pobrać następny mocz np o 8 czy 9

Za pierwszym razem mocz był idealny,a tak samo się podmywałam. teraz tylko te pasma śluzu. Może spróbuję bez wycierania papierem na nast. raz.
A jak twoja Pappa?

No to najwyżej każe mi zrobić jeszcze raz. No nie mogłam wytrzymać już z sikaniem, a labo dopiero od 7.15 i musiałam siknąć. To dobrze, że tylko ten śluz wyszło, bo reszta ok.

reklama
Za pierwszym razem mocz był idealny,a tak samo się podmywałam. teraz tylko te pasma śluzu. Może spróbuję bez wycierania papierem na nast. raz.
A jak twoja Pappa?

No to najwyżej każe mi zrobić jeszcze raz. No nie mogłam wytrzymać już z sikaniem, a labo dopiero od 7.15
Moja wyszła ok
Wpis

Do góry