reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczynki[emoji4]
Na wstepie @agatush coz za piekne focie,corcia sliczna ale najwazniejsze ,ze zdrowa[emoji8]

Bylam dzis u gina m in z tymi wynikami ,ale i tak mialam isc dzis.
Niby powiedzial ,ze mamy sie starac ,a jak uslyszal ,ze idziemy na katiotypy to kazal czekac ,na co ja powiedzialam ,ze kariotypow i tak nie zmienie i ,ze co za roznica czy ryzyko podejme teraz czy za dwa miesiace jak bede miala wyniki?

Ja nie wiem...wygladalo to tak:
Zobaczyl wynik i powiedzial ,ze jedynie dostane acard i mam brac od momentu ciazy kwas foliowy 15 mg,chyba bez sensu prawda?skoro ja go nie przyswajam?
Zapytalam o zastrzyki to pow ,ze on bedzie je wlaczalam od 2 trymestru,ze w 1 to wiaze sie z duzym ryzykiem w wadach budowy ukladu kostnego.
Ale oczywscie jesli ja chce to on mi je da i w pierwszym trymestrze.
Ja chyba oszaleje...potrzebuje dobrego lekarza.
Co myslicie o tym?to prawda?
Ja bralam w poprzedniej ciazy acard i kwas 5mg i to nic nie dalo.

@porzeczka o autyzmie nie wiedzialam,ale wlasnie jedna z tych mutacji mthfr ktora ja mam tez powoduje zwiekszone ryzyko autyzmu a to by sie zgadzalo z tym kwasem.

Powiedzcie mi czy jak ja nie przyswajam kwasu to np nie powinnam tez go spozywac w jedzeniu?np unikac awokado czy zielonego groszku?czy nie ma takich przeciwskazan?
Jestem zielona w tym.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@agatush kochana to masz super homocysteinę a bierzesz metyle ? Dalej? Bo ja się biję z myślami. Dokładnie trzeba pić i tyle ja rano wstaje wypijam szklankę później do śniadania herbatę koło 11, 12 szklankę przed obiadem itd robię to celowo i przemyślanie bo tez nie zawsze chce mi się super pić ale jak mus to mus

@roxie123 to chyba chodzi właśnie o to ze zwykłego kwasu nie przetwarzamy ale czasem lekarze zalecaja dawke 5 lub 15 mg kwasu zwykłego i jak ma się to do mutacji ale sa takie szkoły np Malinowski tez zaleca 5 mg brałam czasem i klamalam ze nie biorę metyli tzn nie wspomniałam ze biorę niedawno sie przyznalam usmiechnął sie jak by wiedział i powiedział wystarczy fembion
Ja biorę metyle cały czas. W sobotę mam wizytę u mojej gin więc zobaczę co ona mi powie w kwestii ich dawkowanie - czy coś zmieniamy czy nie - dam Ci znać [emoji6]

@agatush super [emoji5] gratuluje coreczki [emoji8]

@susana to normalne ze sie boisz. Niestety nie uniknieny tego..
Ale musimy wierzyc ze bedzie dobrze bo bedzie [emoji5]

@Porzeczka1234 czytalam i potwierdzam,super ksiazka [emoji6]

@Burczus przykro mi,ze sie nie udalo. W koncu i u Was bedzie dobrze [emoji8]

@Motylek 1234 jesli tak zdecydowali lekarze to znaczy ze tak bedzie dla Was lepiej [emoji110][emoji110]

@motylek1234 zaraz zmówię 10 Zdrowasiek za Ciebie i za dzidzię, będzie dobrze Kochana [emoji5]
@burczuś przykro mi [emoji17] może spróbuj z tym Inofemem/Inofolicem? Do owu weź wit. E i kozenzym Q10 (najlepiej ubichinol, droższy ale lepiej przyswajalny). Ja oprócz tego zestawu będę pić jeszcze siemię lniane (tak tak te glutki, których normalni ludzie nie lubią, a ja je uwielbiam) i będę jeść na potegę orzechy, pestki dyni i migdały [emoji6]
@agatush dziękuję, że mogłam oczy nacieszyć [emoji8]
@Destino fajnie, że i u Was coś ruszy do przodu, trzymam kciuki [emoji110][emoji110]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Burczus tule kochana. Moze to wlasnie maj cie zapyli [emoji8]

Sus trzymamy za was kciuki &&&& oby do rozwiazania wszystko bylo w porzadku

Agathus dzidzia sliczna, gratuluje i piekny brzuszek [emoji4]

Lili, Czarna mala dziekuje

Motylku takie ryzyko podejmuje sie tylko wredy, kiedy to konieczne, a dla was obojga to walka o zycie. To trudne, jednak mysl pozytywnie. Ściskam

Porzeczka pytaj, nie boj sie, raczej nie gryze. Dr P nie zaleca ani histero ani laparo. Jego zdaniem szkoda czasu i w ogole jest zle. Nawet twierdzi ze nie wie jakim cudem 2 x bylam w ciazy. To jego slowa. Lekarze nie zalecaja bo w tak zaawansowanej endomendzie to juz nie bardzo jest co zbierac. U mnie wykancza narzady rodne, ale na nich jej nie mam. Mam ja na jelitach i w zatoce douglasa. Tuz pod macica. A konkretnie na wiezadlach - tudnodostepne miejsce i dosc ryzykowne. Wiec tam nikt nie gmera. Natomiast pani mysli podobnie jak ja. Zrobic chocby po to by wiedziec czy jajowody drozne. Ja chce sprawdzic macice. Jak juz placic tyle za ivf, to chce miec pewnosc ze wszystko co moglam zrobilam.

Musze wam powiedziec ze to niesamowite uczucie spotkac czlowieka ktory zna sie na rzeczy i na dodatek wbrew wszystkiemu tak samo pragnie miec z wami dziecko; no i dodaje otuchy. Wy mnie rozumiecie, bo niestety doswiadczylyscie straty, ale ta pani to ewenement! Uspokoila mnie i dodala sil. Tak w ogole to rosnie nam pecherzyk i to tez cud wiec mamy niewielka szanse... probujemy zapylic ten cykl. Potrzeba nam CUDU

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jesteście takie kochane tyle od was można czerpać wsparcia! :**
Jestem w Bydgoszczy w miejskim szpitalu na oddziale patologii ciąży boje się co mam dziś przejść ale musi być dobrze modlę się o to by nie było żadnych komplikacji i by było wszystko dobrze z maleństwem i ze mną..nawet spać nie mg za dużo tego już ..

Dziewczyny jesteście takie kochane tyle od was można czerpać wsparcia! :**
Jestem w Bydgoszczy w miejskim szpitalu na oddziale patologii ciąży boje się co mam dziś przejść ale musi być dobrze modlę się o to by nie było żadnych komplikacji i by było wszystko dobrze z maleństwem i ze mną..nawet spać nie mg za dużo tego już ..
No to jesteś w "moim" szpitalu :-) :-) :-) może się niedługo zobaczymy. Dzisiaj dyżur od 16tej ma mój gin. Będzie dobrze. :-)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry