reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Agatush
Tak się cieszę że z księżniczką wszystko ok .
Te badania to ogromny stres
Na kiedy ci wypada termin porodu ??

Porzeczka ja bym wzięła od poniedziałku do piątku 75 euthyroxu a sobota niedziela po 100 ale niech się endo wypowie .
W którym jesteś tygodniu ??????
Jak samopoczucie
U mnie raz lepiej raz gorzej .
Brzuch twardnieje często boli mnie głowa
Ciągle jestem strasznie wystraszona

reklama
Agatush
Tak się cieszę że z księżniczką wszystko ok .
Te badania to ogromny stres
Na kiedy ci wypada termin porodu ??

Porzeczka ja bym wzięła od poniedziałku do piątku 75 euthyroxu a sobota niedziela po 100 ale niech się endo wypowie .
W którym jesteś tygodniu ??????
Jak samopoczucie
U mnie raz lepiej raz gorzej .
Brzuch twardnieje często boli mnie głowa
Ciągle jestem strasznie wystraszona
Dziękuję :-* termin mam na 7 września ;-) mnie lekarz mówi że za mało pije, ale nie wiem po czym ona to poznaje...

Doskonale Cię rozumiem..... Też non stop się stresuje i zastanawiam czy wszystko jest i będzie ok... Mnie męczy zgaga i problemy ze spaniem, ale pociesza mnie to że mała coraz mocniej i częściej kopie i serduszko które słyszę codziennie dzięki detektorowi. A Ty na kiedy termin masz? Bo coś mi się kojarzy że mamy blisko siebie :-*

A to nasza Córeczka - 350g szczescia :-) wszystko w badaniu dobrze, a zdjecia to oczywiscie nasza stopa, profil i tyl - plecki, pupa i nóżki oraz my w komplecie :-D Pozdrowienia dla wszystkich Cioć

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    360,7 KB · Wyświetleń: 62
  • image.jpeg
    image.jpeg
    344,3 KB · Wyświetleń: 72
  • image.jpeg
    image.jpeg
    363,8 KB · Wyświetleń: 69
  • image.jpeg
    image.jpeg
    401,7 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
@kas90 Podobnie jestem ciut młodsza w lipcu kończę 25 :) ale zależy mi na czasie bo nie wiem co mnie czeka , nie wiem jak potoczy się kolejna ciąża a rok za rokiem leci ;/ lekarz powiedział ,że jeśli histeroskopia wyjdzie ok to nie ma przeciwwskazań żeby się nie starać , a w ciąży wprowadzi odpowiednie leki , w czwartek powiem mu jeszcze o tej homocysteinie bo na ostatniej wizycie nie miałam wyników . Nie mam niedoborów B12 nawet muszę pilnować żeby nie przedobrzyć , kwas foliowy też mam dobry ale to zasługa tego że stosowałam wcześniej femibion i zwykły kwas w zwiększonej dawce a nie wiedziałam jeszcze wtedy o mutacji , uregulowałam wit D bo miałam niewystarczający poziom ale podobno za dużo wit D to też nie dobrze wg od ponad roku faszeruję się tym wszystkim . Z tego co mi powiedziano to muszę tylko zbić homocysteine do poziomu między 5-7 i nie panikować ;/
A ciekawi mnie wlasciwie ile czasu potrzeba żeby ją zbić . Masz z nią do czynienia ?
Ja zbiłam z 10 na 5,6 w 3 miesiace

@roxie123 wiesz nie wiem czy chodziło o przedawkowanie kwasu raczej o zbyt dużą ilość tego nieprzetworzonego kwasu kraążącego w zyłach jako śmieć. Wydaje mi się że można przedawkować wszystko ja mam niską honocysteinę przez ok 10 miesięcy bralam metyle i chyba dobrze zrobiłam tylko ja nigdy nie miałam wysokiej homocysteiny max to 8

@agatush Kochana homocysteina super tak mowi i malina i moja lokalna gin także powiedzieli zeby odpuścić metyle i brac fembion trochę się boję i zamówiłam jeszcze metyle ale przez miesiąc odpuszczam z braniem. Musze o tym pomyśleć od polowy maja moze zacznę brac co 2 dzień. Te picie lekarz widzi po mniejszej ilośći wód tak mi zawsze lekarz mowił 2 litry wody dziennie plus jakaś herbatka sok itd.

@susana jutro pogadam z tą endo co ona na to i malina tez zlecił tsh na maj więc pewnie coś będzie kombinował ja jestem teraz
10+5 dziś. Cóż zeby nie zwariować to czytałam te książki samopoczucie mhh chyba nie najgorzej prócz momentów panicznych mam zaparcia ale nie narzekam mdłości też są i to mnie cieszy bekam jak stary chłop. Myślę o tym detektorze bo zaczynam czasem bardzo panikować dziś rozmawialiśmy z mężem o tym odradzał ale jak powiedziałam ze czasem podslucham w tych momentach super paniki to powiedział zeby kupić jak mi ulży trochę.

@roxie123 wiesz nie wiem czy chodziło o przedawkowanie kwasu raczej o zbyt dużą ilość tego nieprzetworzonego kwasu kraążącego w zyłach jako śmieć. Wydaje mi się że można przedawkować wszystko ja mam niską honocysteinę przez ok 10 miesięcy bralam metyle i chyba dobrze zrobiłam tylko ja nigdy nie miałam wysokiej homocysteiny max to 8

@agatush Kochana homocysteina super tak mowi i malina i moja lokalna gin także powiedzieli zeby odpuścić metyle i brac fembion trochę się boję i zamówiłam jeszcze metyle ale przez miesiąc odpuszczam z braniem. Musze o tym pomyśleć od polowy maja moze zacznę brac co 2 dzień. Te picie lekarz widzi po mniejszej ilośći wód tak mi zawsze lekarz mowił 2 litry wody dziennie plus jakaś herbatka sok itd.

@susana jutro pogadam z tą endo co ona na to i malina tez zlecił tsh na maj więc pewnie coś będzie kombinował ja jestem teraz
10+5 dziś. Cóż zeby nie zwariować to czytałam te książki samopoczucie mhh chyba nie najgorzej prócz momentów panicznych mam zaparcia ale nie narzekam mdłości też są i to mnie cieszy bekam jak stary chłop. Myślę o tym detektorze bo zaczynam czasem bardzo panikować dziś rozmawialiśmy z mężem o tym odradzał ale jak powiedziałam ze czasem podslucham w tych momentach super paniki to powiedział zeby kupić jak mi ulży trochę.
No widzisz ale właśnie ja Mam dobra ilość wód... trudno muszę pić więcej i już. Pytałam o ta homocysteine bo ja dzisiaj odebrałam wynik z czwartku i mam 4,1 :-)

A jeśli chodzi o detektor.... Ja mówiłam że nie nie, a w końcu na olx kupiłam używany i nie żałuję - to nasz codzienny wieczorny rytuał słuchanie serduszka - robimy to razem z moim M i on sam stwierdził że to był super zakup

reklama
@agatush kochana to masz super homocysteinę a bierzesz metyle ? Dalej? Bo ja się biję z myślami. Dokładnie trzeba pić i tyle ja rano wstaje wypijam szklankę później do śniadania herbatę koło 11, 12 szklankę przed obiadem itd robię to celowo i przemyślanie bo tez nie zawsze chce mi się super pić ale jak mus to mus

@roxie123 to chyba chodzi właśnie o to ze zwykłego kwasu nie przetwarzamy ale czasem lekarze zalecaja dawke 5 lub 15 mg kwasu zwykłego i jak ma się to do mutacji ale sa takie szkoły np Malinowski tez zaleca 5 mg brałam czasem i klamalam ze nie biorę metyli tzn nie wspomniałam ze biorę niedawno sie przyznalam usmiechnął sie jak by wiedział i powiedział wystarczy fembion

Do góry