reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Agatush
Tak się cieszę że z księżniczką wszystko ok .
Te badania to ogromny stres
Na kiedy ci wypada termin porodu ??

Porzeczka ja bym wzięła od poniedziałku do piątku 75 euthyroxu a sobota niedziela po 100 ale niech się endo wypowie .
W którym jesteś tygodniu ??????
Jak samopoczucie
U mnie raz lepiej raz gorzej .
Brzuch twardnieje często boli mnie głowa
Ciągle jestem strasznie wystraszona

reklama
Agatush
Tak się cieszę że z księżniczką wszystko ok .
Te badania to ogromny stres
Na kiedy ci wypada termin porodu ??

Porzeczka ja bym wzięła od poniedziałku do piątku 75 euthyroxu a sobota niedziela po 100 ale niech się endo wypowie .
W którym jesteś tygodniu ??????
Jak samopoczucie
U mnie raz lepiej raz gorzej .
Brzuch twardnieje często boli mnie głowa
Ciągle jestem strasznie wystraszona
Dziękuję :-* termin mam na 7 września ;-) mnie lekarz mówi że za mało pije, ale nie wiem po czym ona to poznaje...

Doskonale Cię rozumiem..... Też non stop się stresuje i zastanawiam czy wszystko jest i będzie ok... Mnie męczy zgaga i problemy ze spaniem, ale pociesza mnie to że mała coraz mocniej i częściej kopie i serduszko które słyszę codziennie dzięki detektorowi. A Ty na kiedy termin masz? Bo coś mi się kojarzy że mamy blisko siebie :-*

A to nasza Córeczka - 350g szczescia :-) wszystko w badaniu dobrze, a zdjecia to oczywiscie nasza stopa, profil i tyl - plecki, pupa i nóżki oraz my w komplecie :-D Pozdrowienia dla wszystkich Cioć

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    360,7 KB · Wyświetleń: 67
  • image.jpeg
    image.jpeg
    344,3 KB · Wyświetleń: 77
  • image.jpeg
    image.jpeg
    363,8 KB · Wyświetleń: 72
  • image.jpeg
    image.jpeg
    401,7 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
@kas90 Podobnie jestem ciut młodsza w lipcu kończę 25 :) ale zależy mi na czasie bo nie wiem co mnie czeka , nie wiem jak potoczy się kolejna ciąża a rok za rokiem leci ;/ lekarz powiedział ,że jeśli histeroskopia wyjdzie ok to nie ma przeciwwskazań żeby się nie starać , a w ciąży wprowadzi odpowiednie leki , w czwartek powiem mu jeszcze o tej homocysteinie bo na ostatniej wizycie nie miałam wyników . Nie mam niedoborów B12 nawet muszę pilnować żeby nie przedobrzyć , kwas foliowy też mam dobry ale to zasługa tego że stosowałam wcześniej femibion i zwykły kwas w zwiększonej dawce a nie wiedziałam jeszcze wtedy o mutacji , uregulowałam wit D bo miałam niewystarczający poziom ale podobno za dużo wit D to też nie dobrze wg od ponad roku faszeruję się tym wszystkim . Z tego co mi powiedziano to muszę tylko zbić homocysteine do poziomu między 5-7 i nie panikować ;/
A ciekawi mnie wlasciwie ile czasu potrzeba żeby ją zbić . Masz z nią do czynienia ?
Ja zbiłam z 10 na 5,6 w 3 miesiace

@roxie123 wiesz nie wiem czy chodziło o przedawkowanie kwasu raczej o zbyt dużą ilość tego nieprzetworzonego kwasu kraążącego w zyłach jako śmieć. Wydaje mi się że można przedawkować wszystko ja mam niską honocysteinę przez ok 10 miesięcy bralam metyle i chyba dobrze zrobiłam tylko ja nigdy nie miałam wysokiej homocysteiny max to 8

@agatush Kochana homocysteina super tak mowi i malina i moja lokalna gin także powiedzieli zeby odpuścić metyle i brac fembion trochę się boję i zamówiłam jeszcze metyle ale przez miesiąc odpuszczam z braniem. Musze o tym pomyśleć od polowy maja moze zacznę brac co 2 dzień. Te picie lekarz widzi po mniejszej ilośći wód tak mi zawsze lekarz mowił 2 litry wody dziennie plus jakaś herbatka sok itd.

@susana jutro pogadam z tą endo co ona na to i malina tez zlecił tsh na maj więc pewnie coś będzie kombinował ja jestem teraz
10+5 dziś. Cóż zeby nie zwariować to czytałam te książki samopoczucie mhh chyba nie najgorzej prócz momentów panicznych mam zaparcia ale nie narzekam mdłości też są i to mnie cieszy bekam jak stary chłop. Myślę o tym detektorze bo zaczynam czasem bardzo panikować dziś rozmawialiśmy z mężem o tym odradzał ale jak powiedziałam ze czasem podslucham w tych momentach super paniki to powiedział zeby kupić jak mi ulży trochę.

@roxie123 wiesz nie wiem czy chodziło o przedawkowanie kwasu raczej o zbyt dużą ilość tego nieprzetworzonego kwasu kraążącego w zyłach jako śmieć. Wydaje mi się że można przedawkować wszystko ja mam niską honocysteinę przez ok 10 miesięcy bralam metyle i chyba dobrze zrobiłam tylko ja nigdy nie miałam wysokiej homocysteiny max to 8

@agatush Kochana homocysteina super tak mowi i malina i moja lokalna gin także powiedzieli zeby odpuścić metyle i brac fembion trochę się boję i zamówiłam jeszcze metyle ale przez miesiąc odpuszczam z braniem. Musze o tym pomyśleć od polowy maja moze zacznę brac co 2 dzień. Te picie lekarz widzi po mniejszej ilośći wód tak mi zawsze lekarz mowił 2 litry wody dziennie plus jakaś herbatka sok itd.

@susana jutro pogadam z tą endo co ona na to i malina tez zlecił tsh na maj więc pewnie coś będzie kombinował ja jestem teraz
10+5 dziś. Cóż zeby nie zwariować to czytałam te książki samopoczucie mhh chyba nie najgorzej prócz momentów panicznych mam zaparcia ale nie narzekam mdłości też są i to mnie cieszy bekam jak stary chłop. Myślę o tym detektorze bo zaczynam czasem bardzo panikować dziś rozmawialiśmy z mężem o tym odradzał ale jak powiedziałam ze czasem podslucham w tych momentach super paniki to powiedział zeby kupić jak mi ulży trochę.
No widzisz ale właśnie ja Mam dobra ilość wód... trudno muszę pić więcej i już. Pytałam o ta homocysteine bo ja dzisiaj odebrałam wynik z czwartku i mam 4,1 :-)

A jeśli chodzi o detektor.... Ja mówiłam że nie nie, a w końcu na olx kupiłam używany i nie żałuję - to nasz codzienny wieczorny rytuał słuchanie serduszka - robimy to razem z moim M i on sam stwierdził że to był super zakup

reklama
@agatush kochana to masz super homocysteinę a bierzesz metyle ? Dalej? Bo ja się biję z myślami. Dokładnie trzeba pić i tyle ja rano wstaje wypijam szklankę później do śniadania herbatę koło 11, 12 szklankę przed obiadem itd robię to celowo i przemyślanie bo tez nie zawsze chce mi się super pić ale jak mus to mus

@roxie123 to chyba chodzi właśnie o to ze zwykłego kwasu nie przetwarzamy ale czasem lekarze zalecaja dawke 5 lub 15 mg kwasu zwykłego i jak ma się to do mutacji ale sa takie szkoły np Malinowski tez zaleca 5 mg brałam czasem i klamalam ze nie biorę metyli tzn nie wspomniałam ze biorę niedawno sie przyznalam usmiechnął sie jak by wiedział i powiedział wystarczy fembion

Do góry