agatush
Moderatorka
Destino... Powiem Ci tak.... Ja kilka lat temu udzielalam się w Wolontariacie - pracowałam (odrabialam lekcje, spędzałam wolny czas) z dzieciakami uposledzonymi psychicznie w stopniu umiarkowanym i lekkim. Oczywiście kontakt i egzekwowanie od nich czegokolwiek nie jest łatwe ale nie jest też niemożliwe.... Wymaga cierpliwości i dużo pracy, ale wdzięczność tych dzieciaków i moment w którym zauważa się ich postępy są tego warte.... Trzeba odwagi do podjęcia takiej decyzji i na pewno nie jedna rozmowa przed Wami bo osoby z upośledzeniem nigdy całkowicie się nie wyleczy - można natomiast zrobić milowe postępy - kwestia podatności dziecka i zawzietosci (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) rodzica :-)Porzeczka Kochanie ani nie chce sobie wyobrazac co przeszlas. Bardzo tego chcesz i nie wiem kto...mysle ze w odpowiednim czasie znajdziez wybawce i urodzisz piekne zywe i zdrowe dziecko. A momenty zwatpienia... sama wiesz ze kazda z nas miewa. Dobrze, ze jestes z nami.
Kobiety a teraz z innej beczki. Wrocil do nas Hubert. To wiecie. Tylko teraz pelny obraz. Jest uposledzony umyslowo w stopniu umiarkowanym. Mamy zagwostke. Potrzebuje waszych szczerych i nie do konca emocjonalnych, a za to obiektywnych wypowiedzi. Nie martwcie sie my sami podejmiemy decyzje.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom