reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Foczusia uroczy nasz Mikołajek :D:) Ile razy wstawiasz fotkę tyle razy chce mi się wbrew wszystkim opiniom lekarzy próbować dalej i jeszcze raz

Asiu, cieszymy się, że operacja pomyślna. Nie tak prosto w takim stanie mówić, że wszystko będzie dobrze. Ta myśl jednak niech was prowadzi przez oczekiwania na wyniki, rehabilitację i Święta. Może jestem romantyczką, ale wierzę mocno w happy endy :-D

Czajak,raz spóźnił mi się okres i dostałam po ponad 40 dniach tak bez powodu, a raz czekałam i czekałam, zrobiłam test w dzień okresu i biało, czekałam dalej i nic a po kolejnych 2 tyg zrobiłam test i byłam w ciąży. Może sprawdź...

Porzeczka, to hamowanie... i 0... zbadałam mlr, bo mi kazał lekarz, ale nie przywiązuje do końca wagi do tego, co oni mówią. Nie twierdzę, że to nieistotne. Jednak CUDA, bo o nich mowa w naszym przypadku się zdarzają i takich małych cudzików ci życzę. Niech po smutkach i rozczarowaniach twój duch przywdziewa CUDowną szatę :-D.

To do nas wszystkich... Wiele lekarze do nas o nas mówią, a jeszcze więcej rzeczywistość. Dziewczyny jak człowiek czegoś mocno pragnie, to cały Świat zaczyna mu pomagać w spełnieniu pragnienia. Przykład: mój lekarz po zakończeniu pierwszej części leczenia na endometriozę powiedział, że zna świetną klinikę od in vitro. Powiedział, że w naturalny sposób nie mamy szans zajść w ciążę. Nie słuchaliśmy go i kiedy pojawiliśmy się u niego z pierwszym aniołkiem sam niechętnie, ale cichutko wypowiedział to słowo, choć nie wierzył, że dziecko przeżyje. Niestety nie przeżyło, ale nas to zachęciło do dalszych prób i będziemy próbować do skutku... aż urodzi się zdrowe i żywe dziecko :)
Destino ty to jesteś silna babeczka :))) dostałam na szczęście okres po 9 dniach ulga:) dzieki

reklama
Do Maliny trafiłam jak tylko dowiedziałam się, że jestem w drugiej ciąży. Ponieważ inny ginekolog zlecił mi włączenie encortonu i fraxipariny z uwagi na Ana miano 1:160 a ja przeciwniczką leków z obawy jak to może wpłynąć na maleństwo postanowiłam zasięgnąć opinii prof. I tak na pierwszej wizycie usłyszałam, że wynikom badań zrobionym w innym lab prof nie zaufa i trzeba powtórzyć koszt ponad 2000 zł i zalecenie kontynuowania fraxipariny ok zrobione po czym na kolejnej wizycie usłyszeliśmy, że musimy czekać na dalszy bieg wydarzeń i bo z tych moich powtorzonych wyników to jednak niewiele wynika i kolejne badania zlecone za około 4000 zł a na moje pytania o encortonu czy włączyć to usłyszałam, że to plasterek na sumienie. Te kolejne badania miały być po to, że jak się nie uda to będzie wiadomo jak dalej działać przy jednoczesnej inf, że mąż ma badania do szczepień zrobić. Dziewczyny ja nie twierdzę, że dla wielu z nas to jedyna deska ratunku te szczepienia ale ja już prof nie zaufam bo w moim przypadku uważam, że lekarz tylko czekał aby nam się nie powiodło i abyśmy przyszli na szczepienia. Sporo goryczy we mnie wybaczcie ale ...:no2:

Maciejka witaj. Jeśli miałaś zasniad to często się to tak kończy. Niestetypan Malina ma. tytytuł prof. Ale biznesmen z niego niezły. Wystarczy popatrzeć na to że tylko wysyła kobiety na badania do swojego wybranego punktu zawsze wynoszą 6tys i są droższe niz w innym laboratorium. Na szczęście ja mam czlowieka z sercem a nie portfelem ;-)

Maciejka witaj. Jeśli miałaś zasniad to często się to tak kończy. Niestetypan Malina ma. tytytuł prof. Ale biznesmen z niego niezły. Wystarczy popatrzeć na to że tylko wysyła kobiety na badania do swojego wybranego punktu zawsze wynoszą 6tys i są droższe niz w innym laboratorium. Na szczęście ja mam czlowieka z sercem a nie portfelem ;-)
Więcej takich powinno być - z sercem a nie portfelem tak jak napisałaś [emoji6]

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Destino Piękne wpisy na forum emanują dobrocią .
Czajak ,Porzeczka - Bardzo mi przykro , życzę wytrwałości ale przede wszystkim siły aby stawić czoła przeciwnością losu. Nie zapominajcie ,że wiara czyni cuda. Każda z nas ma do przebycia drogę według scenariusza , którego reżyserem jest sam Bóg. Nikt nam niczego nie zagwarantuje to od nas samych zależy czy chcemy dalej walczyć, wiedząc że nie będzie łatwo , że nieraz będziemy wątpić zastanawiać się czy podjęłyśmy dobrą decyzję. Jednak szczęście , na które czekamy dłużej niż inni zrekompensuje nam wszystko przez co przeszłyśmy.
Nafoczka Wiktorek cudowny.
Asiu Życzę Spokoju Ducha
Ja po trzecim szczepieniu za dwa tygodnie pierwsze MRL.

Witam się dziewczyny

Kwiatuszku pojechałam do Maliny bo ja nie poraniam wczesnych ciąż tylko moim dziecią przestaje bić serduszko 1 ciąża 26 tydzień 2 12 tydzień i nie wierzę ze to przypadek to co miałam robić innego pomysłu nie miałam. A bałam się zachodzić w ciążę ot tak bez lekarst i konkretnych badań

Bea25ta być może on jest biznesmenem ale.. pomaga ludzią nie pamiętam czy masz dzieci ziemskie ja nie mam i mogłabym wiele wydać aby chodź jedno sie urodziło zdrowe całe i żywe przeżyłam cichy poród do dziś śni mi się po nocach brak płaczu córki

Madziu wiem ze każdy ma swój scenariusz ale czasem brak sił wiary i ogólnie tylko rozpacz i depresja. Czekam na ten cud czekam może i Bóg nas weźnie pod uwagę.

Witam się dziewczyny

Kwiatuszku pojechałam do Maliny bo ja nie poraniam wczesnych ciąż tylko moim dziecią przestaje bić serduszko 1 ciąża 26 tydzień 2 12 tydzień i nie wierzę ze to przypadek to co miałam robić innego pomysłu nie miałam. A bałam się zachodzić w ciążę ot tak bez lekarst i konkretnych badań

Bea25ta być może on jest biznesmenem ale.. pomaga ludzią nie pamiętam czy masz dzieci ziemskie ja nie mam i mogłabym wiele wydać aby chodź jedno sie urodziło zdrowe całe i żywe przeżyłam cichy poród do dziś śni mi się po nocach brak płaczu córki

Madziu wiem ze każdy ma swój scenariusz ale czasem brak sił wiary i ogólnie tylko rozpacz i depresja. Czekam na ten cud czekam może i Bóg nas weźnie pod uwagę.
Myślę że każdy lekarz u którego się leczymy ma sukcesy ale też zdarzają się porażki ja też tracę nadzieje ale nie uwarzam ze Malina to zły lekarz wystarczy tu na forum poczytać komu z nim się udało jest wiele osób jeżdżąc tam też widzę ilu osobom pomógł ale on Bogiem nie jest jak przyszliśmy do niego to przedstawił statystyki wcale nam nie dał gwarancji ze będzie dobrze ale cóż mamy robić jak nie spróbować jeszcze raz. Juz troszkę ochlonelam czekam cierpliwie do wizyty bo juz mnie życie nauczyło ze nic nie przyspiesze. Porzeczka bardzo mi przykro ale mam nadzieje ze będziemy razem w ciąży a wtedy jak urodzimy ten nasz mały cud to zapraszam do mnie na wieś:) pamiętaj nie jesteś sama bo obydwie idziemy razem:))

Porzeczka Kochanie ani nie chce sobie wyobrazac co przeszlas. Bardzo tego chcesz i nie wiem kto...mysle ze w odpowiednim czasie znajdziez wybawce i urodzisz piekne zywe i zdrowe dziecko. A momenty zwatpienia... sama wiesz ze kazda z nas miewa. Dobrze, ze jestes z nami.

Kobiety a teraz z innej beczki. Wrocil do nas Hubert. To wiecie. Tylko teraz pelny obraz. Jest uposledzony umyslowo w stopniu umiarkowanym. Mamy zagwostke. Potrzebuje waszych szczerych i nie do konca emocjonalnych, a za to obiektywnych wypowiedzi. Nie martwcie sie my sami podejmiemy decyzje.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę że każdy lekarz u którego się leczymy ma sukcesy ale też zdarzają się porażki ja też tracę nadzieje ale nie uwarzam ze Malina to zły lekarz wystarczy tu na forum poczytać komu z nim się udało jest wiele osób jeżdżąc tam też widzę ilu osobom pomógł ale on Bogiem nie jest jak przyszliśmy do niego to przedstawił statystyki wcale nam nie dał gwarancji ze będzie dobrze ale cóż mamy robić jak nie spróbować jeszcze raz. Juz troszkę ochlonelam czekam cierpliwie do wizyty bo juz mnie życie nauczyło ze nic nie przyspiesze. Porzeczka bardzo mi przykro ale mam nadzieje ze będziemy razem w ciąży a wtedy jak urodzimy ten nasz mały cud to zapraszam do mnie na wieś:) pamiętaj nie jesteś sama bo obydwie idziemy razem:))

Dziękuję Ci Czajak tak wiem ze jest jeszcze ktoś po 6 szczepieniach z zerowy mrl haha nie tylko ja. Kochana ja też ochlonełam co robić znów ukladamy wolne pod szczepienia ostatnie później się staramy. Jak zakupy udały się ?
Z zaproszenia skorzystam a co dziecko do wozka i pod Kraków:)

Destino kochana dziękuję Ci jesteście dla mnie dużym wsparciem. Hubert czuję ze będzie wasz! boję się doradzić coś? w sposób umiarkowany mnie sie wydaje ze to do wyprowadzenia tak mam to rozumieć? jeśli czujecie ze to jest to i możecie go kochać bezwarunkowo nawet jak będzie ciężko to myślę że nie ma nad czym myślę ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Porzeczka pisałam Ci kiedyś mój pierwszy Anioł 15tc drugi 23tc potem urodziłam synka i teraz 2wczesne poronienia.

Destino moje zdanie znasz :-). Nie gra mi jakoś to że ciągle coś nowego wyskakuje.Jakby dawkowali informacji o jago stanie idziwi mnie zże znowu ktoś z niego zrezygnował? ...hmm.

Asia 669 cieszę się z przebiegu operacji. Nadal sciskam kciuki i mam was w myślach. Byłaś na tym drugim polowkowym??

Bertha jak się masz?? Gdzie reszta staraczek?? Aga 707 , bentula,Ovli.

Riri Ty już urodziłaś??

Dziewczyny ja nie jestem przeciwko temu Malinowskiemu ale temu że nie szanuje Waszych pieniędzy. Dobrze że mu ufacie bo o to chodzi.Ja cchodzę do dr P mam do niego 130km i wolę do niego na monitoring jechać niż do innego na miejscu.Mialabym obawy że ten miejscowy wyniucha kasę i będzie mówił że owulki nie ma albo kazał przychodzić co chwila na kontrolę żeby kasę nastukac. Nie lubię biznesmenów bo nie wzbudzają we mnie zaufania.

Do góry