reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Gabiś, tak miałam żelazny zestaw po raz drugi (za pierwszym razem się nie udało - ciąża biochemiczna)
Acard, cały miesiąc, kwas foliowy 5 mg, witaminy B6, B12, D cały miesiąc, jodid - cały miesiąc (nie miałam wskazań ale koleżance gin po poronieniach kazał brać profilaktycznie więc też brałam, colostrum cały miesiąc, inofem w pierwszej połowie cyklu, encorton 10 mg od 7 dpo, jakoś w 12 tc zaczęłam zmniejszać dawkę, ok 18 tc odstawiłam zupełnie, clexane 0,4 od pozytywnego testu do końca będę brać, acard mam odstawić 7 dni przed cc
razem z pierwszą betę zrobiłam tsh - było 3,65 więc biegiem do endokrynologa, przepisał mi euthyrox 50, który biorę cały czas (tsh 1,35 mam) - jodid odstawiłam.

reklama
Gabiś wrzucałam link do kwasu foliowego met. i wit. B12 metyl. tylko ja brałam z Douglasa.
Ja brałam encorton od 9dc 10 mg, po pozytywnym teście 15mg, od 12 tyg. zaczęłam zmniejszać dawkę a odstawiłam w 18 tyg. ciąży
Doris pieknie przytyłaś, tylko w brzuszek

bea25ta a jak biorę folian z solgar to źle? Bo widzę ze Ty bierzesz kwas foliowy 800

Możesz go brać. Brałam ten bo jest duży skład w 1 tabletce. Reszte z iherba zamawiała mi koleżanka ( pozdrawiam ) i z płaceniem jest że z góry się płaci plus cło . Lepiej zebrać ekipę do zamówienia.

Doris super bembenek. Pamietaj!! Po urodzeniu masz dawać tu rady bo nie wiem czy przy takiej spinie jaką odczuwam (nie wiem skąd się to wzięło ehh) czy w ogóle zaskocze w którymś z cykli. Nie dobrze mi z nerwów, ryjek drę ciągle na mojego M. Boję się tej endometriozy i teraz TSH czy uda mi sie z tym zaskoczyć :( .

Zapisałam się dziś do ginekologa-endokrynologa . Wizyta 21.09 heh .

Hej dziewczyny.. Musze do was dołączyć.. My na początku tamtego roku zdecydowaliśmy się na dzidziusia.. I tak myślałam że sobie poczekam 3 miesiące max.. Ale tu już w drugim cyklu test pozytywny, radość.. a za tydzień plamienia i po wszystkim. Miałam tak 3 razy, Lekarz kazał mi zrobić morfologie, tsh, prolaktyne i toksoplazmoze, wszystko w porządku, Więc maiałam brać inofolik.. Znów się udało. ale też nie na długo, 6 tydzień tylko pęcherzyk ciążowy, 8 już wiadomo że się nie rozwija, 10 poronienie.. Wlaśnie kończy mi się druga miesiączka po tym wszystkim. Biore na razie kwas foliowy i do gina co mi znów zaleci.. Tyle sie naczytałam o poronieniach że już zgłupiałam od tych wszystkich wiadomości. :) ma któraś podobnie? Jak sie miewacie? Pozdrawiam. :)

Witaj takaja. Trudna sprawa z tymi poronieniami. Ja również z nadmiaru wiedzy i emocji świruje ale co możemy zrobić? Szukamy przyczyn i próbujemy się leczyć i zachodzić w zdrowe ciąże.

Strawbelka dziękuję :D O mały włos zapomniałabym dać znać ;) Jak się czujesz?

Fondie tak po okresie możesz poszaleć ;)

reklama
Hej takaja... Ja poroniłam 2 razy na przelomach 6 tc.. Tzn ronilam później ale 6 tc był tym przełomowym... Dziwię się że 3 razy tak miałaś i w sumie tylko tyle badań.... Robiłaś badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? Mlr?progesteron estradiol w odpowiednich dniach cyklu czy masz dobry poziom.. Byc może jakiś niedobór..cytologia... Cytomegalia, itp... Naprawdę bardzo mało lekarz co zlecił bądź co bądź po 3 poronieniach....

Do góry