reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

No niestety motylek kosztuje, tak.jak wszystkie badania niewiem ile razu stracilas fasola ale chyba badania refundowane masz po 2 /3 utratach i to jeszcze zależy bo jak masz dwie to czasem nawet wtedy nie robią nic...A ten ginekolog nic ci nie zleca, niewiem z czym u ciebie kłopot czytam że masz tam z prolaktyna problem, wiem że chyba za wysoki poziom utrudnia zajście,
Mogę Ci podpowiedzieć jakie ja robiłam ale ty pewnie już to masz
Progesteron 3 dni po owulacji
Tsh
Anty tpo
Toksoplazmoza
Różyczka
Mutacja V leiden
Mutacja protrombiny
Białko C
Wolne białko s
Antykoagulant toczniowy
Przeciwciała te glikoproteinowe w dwóch klasach i antykardiolipinowe też dwie klasy
Homocysteina
Przeciwciała łożysko
Przeciwciała przeciw plemnikom
Przeciwciała przeciw kom.leydinga
Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie dwie klasy i przeciw fosfatydyloinozytolowi też dwie klasy.
Plus badania z immunologi
Tak naprawdę motylek badań jest mnóstwo musisz zapytać lekarza, jeśli masz fajnego może cię skierować do szpitala i tam ci zrobią jeśli masz go na NFZ...
A w czym u ciebie jest problem badalas immunologia? Zachodzisz w ciaze bez problemu?czy tracisz ja na wczesnym etapie...

reklama
Burczus jestem podczas szczwpien ty jestes przeciwna a wydaje mi sie, ze to moze miec mniejsze skutki uboczne przeciez.dzieci sie szczepi i to czesto. Szczepienia pobudzaja organizm do dzialania naprawczego jakby w sensie, ze sam ma "sie naprawic" wlewy z immonoglobuliny daja czyste imminoglobilony ale brak ich powoduje powrot so tego samego stanu rzeczy, wlewy z intralipidu wogole nie maja skutkow ubocznych bo to bialko a nie"cos od kogos" a.encorton rozpieprzyl mi tsh spowodowal wypadnie wlosow tycie wogole ja mialam przez nie nadnercza zablokowane -ale przez glupote te nadnercza bo od razu odstawilam. U dziecka moze powodowac wady serduszka jesli jest za duza dawka-czasem tylko przy takiej sie udaje.
Ale maja wszechstronne dzialanie na wszystkie przwciwciala i na nk:)

Burczus jestem podczas szczwpien ty jestes przeciwna a wydaje mi sie, ze to moze miec mniejsze skutki uboczne przeciez.dzieci sie szczepi i to czesto. Szczepienia pobudzaja organizm do dzialania naprawczego jakby w sensie, ze sam ma "sie naprawic" wlewy z immonoglobuliny daja czyste imminoglobilony ale brak ich powoduje powrot so tego samego stanu rzeczy, wlewy z intralipidu wogole nie maja skutkow ubocznych bo to bialko a nie"cos od kogos" a.encorton rozpieprzyl mi tsh spowodowal wypadnie wlosow tycie wogole ja mialam przez nie nadnercza zablokowane -ale przez glupote te nadnercza bo od razu odstawilam. U dziecka moze powodowac wady serduszka jesli jest za duza dawka-czasem tylko przy takiej sie udaje.
Ale maja wszechstronne dzialanie na wszystkie przwciwciala i na nk:)

Fondie już po tym encortonie to tyle włosów, że wyglądam jakbym łysiała. Co jeszcze gorsze nowe włoski wcale się nie wybijają :/. Już zapisałam się do fryzjera, żeby je jakoś podciąć bo czuję się z tym fatalnie ( może uda się jakoś to zatuszować).
No i przytyłam strasznie przez tego dzida! ale co zrobić, skoro ma pomagać to trzeba to przeżyć. Nie ma wyjścia

Laski, u mnie beta wzrosla z 3,2 na 10. Szalu nie ma jak zwykle, ale skoro ciaza jest to trzeba w nia wierzyc. Minimalnie podplamiam, nie zywa krwia, ale jakies brudzenie lekkie jest. Podtrzymuje lekki - encorton biore 20mg. Dzwonilam do provity, intralipid najwczesniej na 20maja takze zobaczymy jak sytuavja w przyszlym tygodniu w ogole bedzie wygladac. Pokciukajcie za mnie prosze.

Laski, u mnie beta wzrosla z 3,2 na 10. Szalu nie ma jak zwykle, ale skoro ciaza jest to trzeba w nia wierzyc. Minimalnie podplamiam, nie zywa krwia, ale jakies brudzenie lekkie jest. Podtrzymuje lekki - encorton biore 20mg. Dzwonilam do provity, intralipid najwczesniej na 20maja takze zobaczymy jak sytuavja w przyszlym tygodniu w ogole bedzie wygladac. Pokciukajcie za mnie prosze.
ARDUSIA CAŁYM ♡♡♡♡♡!!!

Co do sterydu, tez nie mialam przekonania, pół roku starałam się i opierałam bez, potem postanowiłam coś zmienić i dodałam pierwsze encorton potem zmieniłam na metypred i jakoś ruszyło, wagi nie odczułem, włosków to mam więcej niż mniej a wada serduszka.. cóż niestety się pojawiła a po porodzie ocenie czy "znikla"

Fondie, nawet jak sie dodzownie jakims cudem to najwczesniej w poniedzialek, a wtedy beta moze juz spadac. Z
Gdybym nire miala tylu biochemicznych pod rzad to moze bym zaryzykowala. A tak? Maly wzrost, brudzenie,nim tam dojade to bedzie po wszystkim pewnie.

Riri ja zachodze w ciaze wyniki badań będę miała w czwartek jakieś co mi hematolog dał homocysteina białko c i s i jeszcze coś a reumatolog dał mi na Ana1
Musze mężowi kupić fertilman i zacząć pić czerwone wino...

reklama
Arda mimo wszystko trzymam kciuki :* Trzymaj się
Nafoczka może encorton ma takie działanie przy długotrwałym stosowaniu... nie wiem...ale miałam tak w 3,4, 5 ciąży. Może mój organizm tak na niego reaguje

Do góry