reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

No niestety motylek kosztuje, tak.jak wszystkie badania niewiem ile razu stracilas fasola ale chyba badania refundowane masz po 2 /3 utratach i to jeszcze zależy bo jak masz dwie to czasem nawet wtedy nie robią nic...A ten ginekolog nic ci nie zleca, niewiem z czym u ciebie kłopot czytam że masz tam z prolaktyna problem, wiem że chyba za wysoki poziom utrudnia zajście,
Mogę Ci podpowiedzieć jakie ja robiłam ale ty pewnie już to masz
Progesteron 3 dni po owulacji
Tsh
Anty tpo
Toksoplazmoza
Różyczka
Mutacja V leiden
Mutacja protrombiny
Białko C
Wolne białko s
Antykoagulant toczniowy
Przeciwciała te glikoproteinowe w dwóch klasach i antykardiolipinowe też dwie klasy
Homocysteina
Przeciwciała łożysko
Przeciwciała przeciw plemnikom
Przeciwciała przeciw kom.leydinga
Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie dwie klasy i przeciw fosfatydyloinozytolowi też dwie klasy.
Plus badania z immunologi
Tak naprawdę motylek badań jest mnóstwo musisz zapytać lekarza, jeśli masz fajnego może cię skierować do szpitala i tam ci zrobią jeśli masz go na NFZ...
A w czym u ciebie jest problem badalas immunologia? Zachodzisz w ciaze bez problemu?czy tracisz ja na wczesnym etapie...

reklama
Burczus jestem podczas szczwpien ty jestes przeciwna a wydaje mi sie, ze to moze miec mniejsze skutki uboczne przeciez.dzieci sie szczepi i to czesto. Szczepienia pobudzaja organizm do dzialania naprawczego jakby w sensie, ze sam ma "sie naprawic" wlewy z immonoglobuliny daja czyste imminoglobilony ale brak ich powoduje powrot so tego samego stanu rzeczy, wlewy z intralipidu wogole nie maja skutkow ubocznych bo to bialko a nie"cos od kogos" a.encorton rozpieprzyl mi tsh spowodowal wypadnie wlosow tycie wogole ja mialam przez nie nadnercza zablokowane -ale przez glupote te nadnercza bo od razu odstawilam. U dziecka moze powodowac wady serduszka jesli jest za duza dawka-czasem tylko przy takiej sie udaje.
Ale maja wszechstronne dzialanie na wszystkie przwciwciala i na nk:)

Burczus jestem podczas szczwpien ty jestes przeciwna a wydaje mi sie, ze to moze miec mniejsze skutki uboczne przeciez.dzieci sie szczepi i to czesto. Szczepienia pobudzaja organizm do dzialania naprawczego jakby w sensie, ze sam ma "sie naprawic" wlewy z immonoglobuliny daja czyste imminoglobilony ale brak ich powoduje powrot so tego samego stanu rzeczy, wlewy z intralipidu wogole nie maja skutkow ubocznych bo to bialko a nie"cos od kogos" a.encorton rozpieprzyl mi tsh spowodowal wypadnie wlosow tycie wogole ja mialam przez nie nadnercza zablokowane -ale przez glupote te nadnercza bo od razu odstawilam. U dziecka moze powodowac wady serduszka jesli jest za duza dawka-czasem tylko przy takiej sie udaje.
Ale maja wszechstronne dzialanie na wszystkie przwciwciala i na nk:)

Fondie już po tym encortonie to tyle włosów, że wyglądam jakbym łysiała. Co jeszcze gorsze nowe włoski wcale się nie wybijają :/. Już zapisałam się do fryzjera, żeby je jakoś podciąć bo czuję się z tym fatalnie ( może uda się jakoś to zatuszować).
No i przytyłam strasznie przez tego dzida! ale co zrobić, skoro ma pomagać to trzeba to przeżyć. Nie ma wyjścia

Laski, u mnie beta wzrosla z 3,2 na 10. Szalu nie ma jak zwykle, ale skoro ciaza jest to trzeba w nia wierzyc. Minimalnie podplamiam, nie zywa krwia, ale jakies brudzenie lekkie jest. Podtrzymuje lekki - encorton biore 20mg. Dzwonilam do provity, intralipid najwczesniej na 20maja takze zobaczymy jak sytuavja w przyszlym tygodniu w ogole bedzie wygladac. Pokciukajcie za mnie prosze.

Laski, u mnie beta wzrosla z 3,2 na 10. Szalu nie ma jak zwykle, ale skoro ciaza jest to trzeba w nia wierzyc. Minimalnie podplamiam, nie zywa krwia, ale jakies brudzenie lekkie jest. Podtrzymuje lekki - encorton biore 20mg. Dzwonilam do provity, intralipid najwczesniej na 20maja takze zobaczymy jak sytuavja w przyszlym tygodniu w ogole bedzie wygladac. Pokciukajcie za mnie prosze.
ARDUSIA CAŁYM ♡♡♡♡♡!!!

Co do sterydu, tez nie mialam przekonania, pół roku starałam się i opierałam bez, potem postanowiłam coś zmienić i dodałam pierwsze encorton potem zmieniłam na metypred i jakoś ruszyło, wagi nie odczułem, włosków to mam więcej niż mniej a wada serduszka.. cóż niestety się pojawiła a po porodzie ocenie czy "znikla"

Fondie, nawet jak sie dodzownie jakims cudem to najwczesniej w poniedzialek, a wtedy beta moze juz spadac. Z
Gdybym nire miala tylu biochemicznych pod rzad to moze bym zaryzykowala. A tak? Maly wzrost, brudzenie,nim tam dojade to bedzie po wszystkim pewnie.

Riri ja zachodze w ciaze wyniki badań będę miała w czwartek jakieś co mi hematolog dał homocysteina białko c i s i jeszcze coś a reumatolog dał mi na Ana1
Musze mężowi kupić fertilman i zacząć pić czerwone wino...

reklama
Arda mimo wszystko trzymam kciuki :* Trzymaj się
Nafoczka może encorton ma takie działanie przy długotrwałym stosowaniu... nie wiem...ale miałam tak w 3,4, 5 ciąży. Może mój organizm tak na niego reaguje

Do góry